Wat met zieke plantjes

Moestuinplantjes

Voorkom besmettingen

Net zoals wij kunnen ook jouw plantjes ziek worden. Dit is het minder leuke deel van moestuinieren, maar als je er ooit mee te maken krijgt, kun je maar het beste weten hoe je ermee om moet gaan. Een eerste ding om te onthouden, is dat zieke plantjes elkaar kunnen besmetten. Dus als één van jouw plantjes ziek is, kun je er maar het beste voor zorgen dat je deze met wortel en al uit de grond trekt.

Hoe zie je of een plantje ziek is?

Om vast te kunnen stellen of jouw plantjes gezond of ziek zijn, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Een ziek plantje gaat er langzaam maar zeker anders uitzien. Zo kan een ziek plantje vreemde vlekken of verkleuringen krijgen. Deze vlekken of verkleuringen kun je vaak het eerste zien aan de onderkant van het blad, kijk hier dus goed naar. Ziet jouw plantje er ineens anders uit dan je gewend bent? Dan is deze misschien ziek.

Wat kun je doen aan plantenziektes?

Als jouw plantje ziek geworden is en je doet er niets aan, kan dat betekenen dat jouw plantje dood gaat. Dat is natuurlijk erg zonde. Maar wat kun je nou doen tegen plantenziektes? Voor verschillende soorten plantenziektes kun je bij Famiflora bestrijdingsmiddelen kopen. Als je niet weet welk bestrijdingsmiddel je moet kopen, kunt advies vragen aan één van onze tuinspecialisten.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eigen kweek