Aquarium

Wil jij de mysterieuze onderwaterwereld ook naar jouw woonkamer brengen? Dan is een aquarium zeker iets voor jou! Het belangrijkste dat je eerst moet beslissen: welke vissen wil jij graag in jouw aquarium? Er bestaan heel veel verschillende zoet- en zoutwatervissen, dus de keuze is zeker niet makkelijk! Eenmaal je beslist hebt welke soort vis je graag wilt, kan je hierop de grootte en de inrichting van je aquarium aanpassen. Maak je van jouw aquarium een mini-versie van de oceaan of hou je het liever strak met enkele mooie aquariumplanten. De keuze is aan jou! Bij Famiflora vind je alles wat je nodig hebt om jouw aquarium helemaal tot in de details af te werken.

3 redenen waarom jij absoluut een aquarium in huis moet hebben

1. Het kijken naar zwemmende vissen is het perfecte anti-stress middel! Doordat ze rustig zwemmen verlaagt het ons eigen tempo en worden we vanzelf rustiger. Ook het geluid van het water kan zeer stressverlagend werken. 

2. Een aquarium is natuurlijk ook zeer mooi om naar te kijken. Je kan het volledig inrichten naar jouw stijl en interieur. Met een paar kleurrijke visjes in breng je je aquarium helemaal tot leven.

3. Het onderhouden van een aquarium en het verzorgen van vissen kan ook een zeer leuke hobby zijn. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich volledig uitleven met een eigen mini-oceaan. 

Dit moet je weten vooraleer je een aquarium koopt:

  • Heb je voldoende ruimte in huis voor een aquarium? En waar wil je je aquarium graag plaatsen? Er zijn drie belangrijke regels om rekening mee te houden:
    • Vermijd direct zonlicht
    • Zet de aquarium niet bij een open raam of deur
    • Probeer afstand te houden van de verwarming
  • Hoeveel tijd kan je vrijmaken voor jouw aquarium? Eenmaal je een aquarium in huis hebt moet je natuurlijk ook wat tijd spenderen in het onderhoud en het schoonmaken ervan. Lees hier al onze tips!
  • Welk budget heb jij over om aan je aquarium te beginnen? Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met de prijs van het aquarium. Denk ook aan het onderhoud, verlichting, verwarming, decoratie... en niet te vergeten: vissenvoer!

Tips & Tricks

Heb jij jouw aquarium en vissen al in huis? Proficiat! Download hieronder onze brochure met al onze tips & tricks om jouw aquarium en vissen zo goed mogelijk te onderhouden.


Download hier de brochure.