Stappenplan

Stappenplan moestuin

Stap 1: zaaien

Als de temperatuur buiten goed is, kun je je zaadjes meteen buiten zaaien. Maar als het nog wat koud is, kun je zaadjes beter binnenshuis zaaien in potjes. Dit wordt ook wel voorzaaien genoemd. Het is belangrijk om hiervoor schone potjes te gebruiken. Ook verse potgrond is van belang. In kleine potjes zaai je twee zaadjes per potje, of vier zaadjes als je grotere potjes hebt. Zorg voor voldoende afstand tussen de plantjes als je buiten in de volle grond zaait.

Stap 2: overzicht

Om je plantjes goed te verzorgen, is het belangrijk dat je weet wat ze nodig hebben. Dit begint al bij het weten welk plantje waar staat in je tuintje. Je kunt er natuurlijk op vertrouwen dat je dit wel zult onthouden, maar voor de zekerheid kun je je plantjes beter voorzien van labels. Deze labels kun je kopen of zelf maken. Let daarbij op dat de labels groot genoeg zijn en van geschikt materiaal zijn dat niet gaat rotten en stevig genoeg is.      

Stap 3: verzorging

Belangrijke factoren in de succesvolle groei van een moestuintje zijn licht, temperatuur en vocht. Zorg er daarom voor dat je deze altijd op het juiste peil houdt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je potjes op een geschikte plek in huis neer te zetten. Zoek een plekje in de zon waar veel licht komt, maar pas op voor te fel zonlicht. Je kunt daarnaast ook het beste bakjes met gaatjes in de bodem gebruiken, zodat het teveel aan vocht weg kan.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eigen kweek