Cactussen

DCactussen in alle soorten en matene cactus is de afgelopen jaren even uit beeld geweest, maar inmiddels weer ongekend populair. Deze stoere en robuuste kamerplanten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de trendy woon- of slaapkamer. De cactus is over het algemeen onverwoestbaar en is daarom ook geschikt voor mensen zonder groene vingers. Famiflora biedt het grootste assortiment cactussen. Bezoek Famiflora en kies uit ruim 100 verschillende cactussoorten.

 

Hoe houd ik mijn cactus in leven?

In dit artikel geven we informatie over een onze populair cactussoorten: De bolcactus, schijfcactus, wolfsmelkcactus, aloë vera en vrouwentong. Bij iedere cactus vermelden wij een aantal handige verzorgingstips, zodat u zo lang mogelijk van uw cactus kan genieten.

 

 KIES UIT RUIM 100 CACTUSSOORTEN

Wekelijks voegen wij nieuwe cactussen toe aan ons assortiment. 
Over het algemeen heeft u keuze uit meer dan 100 verschillende cactussoorten.

 

BEKIJK OPENINGSUREN

 


 

Goedkope Bolcactus kopen bij Famiflora
 

 

De Bolcactus (Echinocactus Grusonii)

Het is meteen duidelijk waar de bolcactus haar naam aan te danken heeft. Deze ronde cactus is verschrikkelijk makkelijk in de verzorging. De officiele naam is Echinocactus Grusonii. Zet deze cactus op een plek met veel zon. Een zonnige vensterbank is uiterst geschikt. Geef de bolcactus zeker niet te veel water. Bij twijfel is het beter om geen water te geven. In het wild kan deze cactus tot 1 meter hoog groeien. In de woonkamer zal dit niet zo snel gaan. Toch is het slim om de Echinocactus Grusonii alvast in een ruime pot te plaatsen. Verpotten op een later moment is namelijk lastig door de stekels. Pas ook op met kleine kinderen, want de stekels zijn écht vlijmscherp.


 

 

Goedkope Schijfcactus kopen bij Famiflora

 


 

 

De Schijfcactus (Cactus Opuntia Consolea)

Dit type cactus herkennen we direct uit de cowboy (teken)films. Deze cactus wordt gekenmerkt door platte, ovaalvormige verakkingen met kleine stekels. De wetenschappelijke naam is Cactus Opuntia Consolea. Ook deze plant is zeer makkelijk in het onderhoud. Zorg voor veel zon en weinig water. Nieuwe vertakkingen breken soms eenvoudig af, dus plaats de schijfcactus op een veilige plek. In tegenstelling tot de bolcactus heeft deze cactus geen vlijmscherpe stekels. Pas wel op, want van deze kleine stekels heb je langer last. Het doet een beetje denken aan het ‘steenwol / glaswol gevoel’. Pas daarom ook op met dieren en kleine kinderen.

 

 

 

Goedkope wolfsmelk cactus kopen bij Famiflora

 

 

 

De wolfsmelk cactus (Cactus Euphorbia)

Deze cactus lijkt qua bouw op de schijfcactus, maar heeft bredere vertakkingen. De cactus begint over het algemeen klein maar kan vrij hoog en breed groeien. Het is mogelijk om te brede takken weg te snoeien. Bij het snoeien zal de plant gaan ‘bloeden’. Het witte sap is de wolfsmelk, waar de cactus haar naam aan te danken heeft. Bij extreme droogte kan de wolfsmelk cactus gaan bloeien. In de meeste gevallen heeft dit 1 kleurige bloem tot gevolg. Pas op : deze bloemen zijn vaak giftig. De Euphorbia cactus kan vrij zwaar worden en dan wordt verpotten lastig. Doe dit daarom tijdig en gebruik eventueel handschoenen, handoeken of dekens in verband met de stekels.

 

 

 

Goedkoop Aloë Vera cactus kopen bij Famiflora

 

 

De Aloë Vera

Aloë Vera geniet van grote populariteit doordat zij vaak in cosmetische producten wordt verwerkt. Veel mensen vergeten daardoor dat Aloë Vera gewoon een cactus met stekels is. Deze cactus groeit relatief snel en kan in het wild zeer groot worden. In de woonkamer gaat dit minder snel. Wel neemt de plant snel toe in de breedte. Deze kamerplant is daardoor niet geschikt voor kleinere ruimtes.  Qua verzorging geldt ook hier : veel zon, weinig water. Bij te veel water gaan de bladeren hangen en verkleuren. Last van gele bladeren? Dan staat de plant waarschijnlijk te dicht bij het raam. Uiteraard kunt u de Aloë vera gebruiken voor cosmetische of medische doeleinden. Knip dan eenvoudig een stukje af, de plant geneest zichzelf vrij snel.

 

 

Goedkoop Sansevieria Cactus kopen bij Famiflora

 

 

 

Sansevieria (Wijventong / Vrouwentong)

De Sansevieria is er in meerdere uitvoeringen. Het verschil zit meestal in de dikte, vorm en kleur van de bladeren. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten? Bezoek dan de plantenafdeling bij Famiflora. De Sansevieria is misschien wel de makkelijkste plant uit ons assortiment. Deze plant heeft de titel voor ‘studentenplant van het jaar’. Hoe minder je deze plant verzorgd, hoe beter hij het doet. De wijventong is bestand tegen uitzonderlijke droogte. Eigenlijk kan het pas mis gaan wanneer je deze plant teveel water geeft. Dat maakt de Sansevieria het perfecte groene cadeau voor iemand die niet handig is met planten. Deze cactus wordt gekenmerkt door meerdere vrij lange en golvende bladeren. Deze plant gaat over het algemeen jaren mee en groeit gemiddeld. In tegenstelling tot de eerder genoemde cactussen, is verpotten hier heel eenvoudig.

 

 

 


 

VRAGEN OVER DE VERZORGING?

Over het algemeen zijn cactussen relatief eenvoudig in het onderhoud. 
Loopt u toch tegen problemen aan of heeft u specifieke vragen? 
Bezoek de plantenafdeling bij Famiflora, wij voorzien u graag van advies op maat.

 

BEKIJK OPENINGSUREN

 


 

 

Combineer kleine cactussen en vetplanten

Kleine cactussen kopen bij FamifloraHet combineren van kleine cactussen en vetplanten zorgt voor een speels effect in elke woning. Bezoek Famiflora voor een enorm aanbod kleine cactussen tot ongeveer 10 centimeter doorsnede. Door deze te combineren in verschillende bloempotjes ontstaat er een levend geheel. Zulke samenstellingen zijn decoratief op bijvoorbeeld uw salon- of eettafel. Gebruik ook 1 of 2 bloeiende cactussen als echte eyecatcher in het geheel.
 

Zomers kan de cactus ook de tuin in

Bij hoge tempraturen kunt u de cactus naar de tuin verplaatsen. Zorg voor een plek met veel zon en het liefst beschut tegen regen. Een serieuze zomerse regenbui kan namelijk al negatieve invloed hebben op de gezondheid van uw cactus. Te veel vocht is eigenlijk nooit goed. Laat de cactus altijd in de pot, want na het zomerseizoen moet de cactus weer terug naar de woonkamer.
 

Cactus kopen bij Famflora

Famiflora biedt het grootste aanbod catussen. Van kleine cactussen voor slechts 99 cent tot werkelijk gigantische exemplaren tot wel 2 meter hoog. Wekelijks komen er nieuwe soorten binnen. Over het algemeen heeft u bij ons keuze uit tenmisnte 100 verschillende cactussen.

 

 


 

KLEINE CACTUS SLECHTS 0,99 EURO

Famiflora verkoopt kleine cactussen tegen absolute bodemprijzen.
Bezoek de plantenafdeling bij Famiflora, en kies uit ruim 100 verschillende cactussen

 

BEKIJK OPENINGSUREN