ECO

Famiflora gaat voor een beter milieu

Oplaadpunten voor uw wagen

Bij Famiflora kunt u uw elektrische wagen opladen aan 1 van onze 5 oplaadpunten. Het tarief wordt afgerekend via uw laadpasaanbieder.

Zonnebloem van zonnepanelen

Deze zonnepanelen in de vorm van een zonnebloem aan de ingang van Famiflora zorgen voor groene energie. De magie start al bij het opkomen van de zon waarbij de module zich automatisch opstelt van zodra het de eerste zonnestralen detecteert. Net als bij een zonnebloem volgt de module gans de dag de zon en zo werken de zonnepanelen optimaal. Bij zonsondergang gaat de zonnebloem weer dicht.
1 dag zonnebloem = energie voor 3 airconditioningsinstallaties.

 

Water hergebruiken

Wist je dat 95% van al het water bij Famiflora gerecycleerd wordt? Gezonde plantjes hebben water nodig. Dankzij ons eigen waterzuiveringssysteem met 7 filterputten wordt het gebruikte water opgevangen en gefilterd en kan het steeds opnieuw hergebruikt worden. Tijdens periodes van extreme droogte helpen we zo het watertekort tegen te houden.

 

Zonnepanelen

De zon levert energie op voor iedereen! Daarom investeerden wij in meer dan 3500 zonnepanelen. Wist je dat er zelfs op de piramide van ons gebouw nu zonnepanelen liggen in de 3 windrichtingen om zo de productie en autoconsumptie te optimaliseren? Op die manier zorgt Famiflora voor een beter milieu en minder vervuiling.

 

Lightcatcher-lichtkoepel

Wij hebben een Lightcatcher-lichtkoepel geïnstalleerd in de entreehal van onze winkel. In deze koepel zit een spiegel die zich, dankzij sensoren met zonnecellen, automatisch richt naar het zonlicht en dit langs de koepel verspreidt. Op die manier bekomen we gemiddeld 10u per dag aangenaam daglicht binnen en kan het kunstlicht uit.

RecyclePunt

RecyclePunt is een initiatief van Bebat en Recupel met oog op sorteren en recycleren. Bij Famiflora staat er aan het onthaal een inzamelmodule voor lampen en batterijen.

Lampen

  • Alle afgedankte spaarlampen, zowel klassieke als compacte
  • Alle inplugbare en inschroefbare LED retrofit lampen

Batterijen

  • Alle huishoudbatterijen uit bvb. klokken, speelgoed, radio’s
  • Alle knoopcellen uit bvb. uurwerken, hoorapparaten, meettoestellen gadgets, …
  • Alle accupacks uit bvb. powertools, gsm’s, laptops, fototoestellen, camera’s, …
  • Alle herlaadbare batterijen

 

ECO shopping tas

U kunt ook uw steentje bijdragen aan de natuur door een ECO shopping tas te gebruiken. Deze super ecologische jute shopping tas is verkrijgbaar aan de kassa en biedt tal van voordelen:

  • Milieuvriendelijk: 100% natuurlijke vezels
  • Herbruikbaar
  • Ultra stevige hengsels

Langs deze weg draagt Famiflora haar steentje bij aan de natuur en daar is het hele Famiflora-team heel trots op!