Verzorging van je plantjes

Moestuin verzorging

Goed vochtgehalte

Zoals je hebt gelezen, is het juiste vochtgehalte een van de factoren die je nodig hebt voor een gezond plantje. Met name binnenshuis of in de zomer kan het nog weleens gebeuren dat jouw plantje droog komt te staan. Je kunt met jouw vingers aan de grond voelen. Als deze droog aanvoelt en je ziet dat de blaadjes wat slap hangen, wordt het tijd om jouw plantje water te geven. Doe dit ’s zomers met felle zon niet midden op de dag, zo voorkom je dat de blaadjes verbranden.

De grond los maken

Om de grond voor jouw groente- of kruidenplantje fijner te maken, kun je deze losser maken met behulp van een harkje. Op het moment dat je dit doet, heb je een mooie gelegenheid om de grond te controleren op onkruid. Onkruid houdt de groei van jouw plantje tegen, omdat het de aanwezige voedingsstoffen en water voor zichzelf wegkaapt. Dat wil je natuurlijk niet. Onkruid moet je daarom met wortel en al uit de grond trekken. Alleen dan kan het geen kwaad meer.

Lange stengels

Sommige plantjes krijgen lange stengels en groeien graag de hoogte in. Zulke plantjes hebben iets nodig om zich aan vast te houden. De plantjes hebben kleine vertakkingen die ze ergens omheen kunnen krullen, waardoor ze zich vasthouden, maar dan moet er wel iets zijn om omheen te krullen. Speciaal hiervoor bestaan er bamboestokken. Deze kun je naast jouw plantje zetten en kun je je plantje eraan vastbinden. jouw plantje houdt zich dan aan de bamboestok vast.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eigen kweek