Aanleggen van een moestuin

Moestuin aanleggen Famiflora tuincenter

Je plantjes hebben zon nodig

Plantjes gebruiken het licht van de zon om goed te kunnen groeien. Je zult zien dat een plantje dat veel zon krijgt in het algemeen gezonder is dan een plantje dat heel weinig zon krijgt. Met veel zon groeien plantjes beter en geven ze ook grotere groenten en fruit. Ook voor het rijp worden van groenten en fruit is de zon heel belangrijk. Zorg er daarom voor dat je een plek voor je moestuin vindt waar veel zonlicht op valt.

De wind kan je plantjes kapot maken

Zo goed als zon is voor je plantjes, zo slecht is sterke wind. Hoge bomen kunnen bijvoorbeeld wel wat wind hebben, maar kleine en kwetsbare plantjes kunnen hier veel minder goed tegen. Als je een kwetsbaar plantje blootstelt aan veel wind, kan het plantje niet goed groeien en zelfs kapotgaan. Zorg daarom dat je moestuintje op een plek ligt waar deze goed beschermd is tegen de wind. Bijvoorbeeld niet in een open veld, maar eerder in een beschut hoekje.

Zet je plantjes in vruchtbare grond

Net zoals jijzelf heeft ook een plantje voedingsstoffen nodig om gezond te kunnen zijn. Wij halen onze voedingsstoffen uit ons eten, een plantje haalt zijn voedingsstoffen uit de grond. Als er veel voedingsstoffen in de grond zitten, noemen we dat vruchtbare grond. Plant de plantjes voor je moestuintje altijd in vruchtbare grond, zodat ze goed gezond kunnen worden. Je kunt je grond vruchtbaarder maken met bijvoorbeeld mest of compost. Vraag er naar bij één van de Famiflora tuinspecialisten en laat je adviseren over het beste voor jouw moestuin.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eigen kweek