Eigen kweek

Eigen kweek groente en fruit bij Famiflora - Moeskroen - België

Moestuin

Groente, fruit en kruiden smaken vaak het lekkerst wanneer ze uit eigen tuin komen. De liefde en aandacht die u er in stopt, proeft u simpelweg terug in het resultaat. Wij laten u graag kennismaken met de voordelen van eigen kweek en bieden in ons tuin- en decoratiecenter alles voor de moestuinier.

U kunt kiezen voor een moestuin in:

  • een plastieken tunnelserre (U hoeft deze enkel bij ons in de winkel op te komen halen en ergens te plaatsen, deze is kant-en-klaar)
  • een houten moestuinbak. (Dit is een zelfbouwkit, ideaal voor de echte doe-het-zelvers onder ons)

Basistips voor jouw moestuintje

  • Zorgen voor een goede uitstraling van je moestuin is heel waardevol. Zorg dat het overzichtelijk oogt. Alle dezelfde plantjes netjes op een rij. Je kunt er bordjes met namen en informatie bij zetten zodat je goed kunt onthouden wat waar staat en hoe je het kunt verzorgen.

  • Het bijhouden van een moestuintje moet natuurlijk gewoon een heel leuke bezigheid blijven. Als het leuk is, werk je er met veel meer plezier aan. Om het leuk te houden, kun je er het beste voor zorgen dat je het jezelf niet al te moeilijk maakt. Probeer daarom niet te veel te doen en maak je moestuint niet te groot. Dan behoud je het overzicht en is het allemaal ook niet te veel werk om het bij te kunnen houden.

  • Zorg ervoor dat niet al je plantjes tegelijk klaar zijn om geoogst te worden, maar dat ze één voor één aan de beurt zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet al je geoogste groenten in één keer hoeft op te eten. Als je veel groenten in één keer hebt, heb je kans dat het te snel bederft. Het is natuurlijk zonde als je goed eten weg moet gooien. Daarom: zorg dat je je oogst verspreidt.

Zaden en bollen

Koken met verse producten is plezant, lekker en ook nog eens supergezond. Met ons ruime assortiment aan zaden en bollen wordt het wel erg gemakkelijk om uw eigen producten op tafel te zetten! Uiteraard bevat ons assortiment niet alleen eetbare producten zoals groenten, slaplantjes, tuinkruiden, aardbeiplantjes en pootaardappelen, maar ook producten waarmee u uw tuin kunt opfleuren. Denk hierbij aan bloemen, gazonzaad en bloembollen, zowel lente- als zomerbloeiers.

Moestuin - Famiflora

Serres

Opzoek naar een tuinserre? Een serre in de tuin is voor vele tuinliefhebbers een echte must! In een serre heeft u namelijk voor diverse teelten veel mogelijkheden. Dankzij een serre kunt u gewassen eerder in het seizoen planten of zaaien zodoende zijn uw gewassen beschermd tegen invloeden van buiten. 

Bij Famiflora vindt u verschillende soorten serres: 

  • Plastieken serres: Een plastieken tunnelserre is snel op te bouwen en te verplaatsen. De folie is makkelijk en snel te vervangen en ook hangculturen behoren tot de mogelijkheden. Dat maakt een plastieken tunnelserre tot een ideale aankoop voor enthousiaste tuinders.

  • Polycarbonaat serres: We hebben ook serres van polycarbonaat. Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Een sterk, hard en doorzichtig materiaal. De belangrijkste eigenschap van polycarbonaat is de enorme stevigheid. Polycarbonaat is namelijk 250 keer sterker dan glas en het heeft een isolerende werking.  Polycarbonaat is alleen wel wat krasgevoeliger dan echt glas. 

  • Glazen serres: Het gebruik van een glazen serre gaat boven alle andere types. Een glazen serre heeft uiteindelijk maar één nadeel: de aankoopprijs. Toch zijn er zeker met plastieken serres veel mogelijkheden, voor de hobby tuinder. 

Bestel je tuinserre online!

Wist je dat Famiflora een eigen webshop voor tuinserres heeft? Bovendien worden alle tuinhuizen en -serres gratis geleverd in heel België! Bezoek onze webshop en ontdek ons groot assortiment aan tuinserres.

Bekijk onze tuinserres 

 

Ook interessant: