Dit zijn dé 10 Trendy Kamerplanten In 2018

Top 10 Kamerplanten in 2018

BananenplantKamerplanten zijn niet alleen een sfeervolle aanvulling op iedere woonkamer, maar blijken ook nog eens goed te zijn voor de gezondheid. Ze zuiveren namelijk de lucht door bepaalde stoffen in de lucht om te zetten in zuurstof. Bovendien verbeteren planten de luchtvochtigheid in huis. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kamerplanten een positief effect hebben op het humeur. Hoog tijd dus om kamerplanten te kopen! Maar wat zijn de kamerplanten van dit moment?

Tip: Plaats uw muis op de afbeelding om te zien welke plant dit is. 

 

1. De bananenplant

Deze kamerplant is een absolute bestseller uit deze top 10 kamerplanten en is werkelijk niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Geen enkele plantenliefhebber raakt uitgesproken over deze unieke plant. De Musa, zoals de plant oorspronkelijk heet, is met zijn grote, groene bladeren en lange, dikke stengel zeker imposant te noemen. De bananenplant heeft dan ook veel zon en veel water nodig. Toch kan de plant niet tegen direct zonlicht. Door de grote bladeren verdampt de plant in de zomer veel vocht, waardoor ze in deze periode dagelijks water nodig heeft. Afhankelijk van de verzorging en de soort die u hebt aangeschaft, kan de exotische plant na een jaar of 6, 8 vrucht dragen. De bananenplant vergt aandacht en onderhoud, maar geeft ook veel plezier en is in iedere woonkamer een mooi gezicht. Bovendien verhoogt ze de luchtvochtigheid in huis.

 

2. De Calathea Orbifolia (Levende plant)

De Calathea Orbifolia wordt ook wel de ‘levende plant’ genoemd, omdat ze ‘s avonds haar bladeren sluit en deze ‘s morgens weer opent als reactie op zonlicht. Ondertussen kunt u een ruisend geluid horen. Deze kamerplant komt oorspronkelijk uit de tropen en moet daarom regelmatig met water besproeid worden. Bovendien is het verstandig de plant niet in de tocht en niet direct in het zonlicht te zetten, maar op een plek half in de schaduw. De levende plant houdt van water, maar niet teveel. Geef de plant dus regelmatig een klein beetje water.

 

 


 

NOG GEEN KAMERPLANTEN IN HUIS? 

Kamerplanten zijn weer helemaal tendy in 2018, dus breng sfeer in je woning met deze groene eye catchers.
Bezoek Famiflora en kies uit het grootste assortiment kamerplanten. 

 

BEZOEK FAMIFLORA

 


 

 

Gatenplant3. De Anthurium (Flamingoplant)

De Anthurium heeft prachtige bloemen en is daardoor een geliefde kamerplant. Deze ‘flamingoplant’ bloeit bovendien het hele jaar door en bestaat uit meer dan 600 soorten. Deze kamerplanten zijn makkelijk in onderhoud, waardoor u er nauwelijks omkijken naar heeft. Toch heeft u nog langer plezier van uw plant als u haar op een lichte plek zet in een temperatuur van ongeveer 20℃. Als u de flamingoplant voldoende verzorgt, maakt ze het hele jaar door nieuwe bloemen aan.

 

4. De gatenplant (Monstera deliciosa)

De gatenplant, die eigenlijk de Monstera deliciosa heet, is een opvallende, groene kamerplant. De bladeren van deze plant zitten, zoals de naam al zegt, vol gaten. Ze heeft niet al te veel water en zonlicht nodig, maar gedijt het best in een temperatuur van minstens 16℃. Ook is het raadzaam om deze kamerplanten één keer per week te besproeien. Als de plant te groot wordt, moet u een nieuwe mosstok aanschaffen, zodat ze meer ondersteuning heeft. Wanneer de gatenplant gaat bloeien, kunt u de bloemen er beter afhalen, aangezien dit de plant veel energie kost. U kunt 1 van de bladeren afknippen en decoratief in een aparte vaas op bijvoorbeeld de eettafel plaatsen. 

 

5. De Philodendron oxycardium

De Philodendron oxycardium is een snelgroeiende plant met glanzende bladeren. De plant vergt weinig onderhoud en heeft een luchtzuiverende werking. Zo zuivert de plant voornamelijk formaldehyde uit de lucht. De plant is wel giftig, dus houd de bladeren uit de buurt van uw kinderen en huisdieren! De Philodendron heeft ongeveer één keer per week water nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Een plek in de halfschaduw is dan ook voor haar weggelegd.

 

 


 

VAN NATURE GEEN GROENE VINGERS? 

Tropische kamerplanten die leven in het Belgische klimaat is niet vanzelfsprekend.
Gelukkig hebben wij een aantal basistips waarmee iedereen deze kamerplanten kan verzorgen. 

 

LEES ONZE KAMERPLANT TIPS

 


 

 

Alocasia6. De lepelplant

De lepelplant heet eigenlijk Spathiphyllum, maar is door de lepelvormige, witte bloemetjes beter bekend als ‘lepelplant’. Deze kamerplanten zijn gewend aan warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Ze heeft niet veel licht, maar wel veel water nodig. De mooiste eigenschap van de plant is dat ze niet kan verdrinken, waardoor u haar nooit te veel water kan geven. Als ze te weinig water krijgt, gaan haar bladeren slap hangen. Zorg er dus voor dat ze minstens twee keer per week een scheut water krijgt.

 

7. De vijgcactus

De vijgcactus, of Opuntia ficus-indica, is de ideale kamerplant voor mensen die weinig tijd kwijt willen zijn aan onderhoud, maar wel (letterlijk) de vruchten willen plukken van hun cactus. De bloemen van deze bijzondere cactus worden ongeveer 7 cm breed. Als de plant is uitgebloeid, beginnen er vruchten aan het blad te groeien die wel 10 cm groot kunnen worden. De vruchten zijn rijp als ze oranje of rood van kleur zijn. Daarna kunt u de vruchten plukken, schillen en opeten. De vijgcactus houdt veel van zonlicht, heeft weinig water nodig en is bestand tegen hoge temperaturen.

Ook cactussen zijn weer helemaal trendy dit jaar. Famiflora heeft ruim 100 verschillende cactussoorten in haar assortiment. 

 

8. De Alocasia

De Alocasia is een kamerplant met enorme bladeren en is daarom ook wel bekend onder de naam ‘Olifantsoor’. Deze kamerplanten houden van zonlicht en moet daarom in ieder geval 5 uur direct in de zon staan. De Alocassio zie je dan ook vaak terug in vensterbanken. Ze gedijt het best in vochtige aarde. Daarom is het belangrijk om de Alocasia regelmatig te besproeien. Controleer zo nu en dan of de aarde nog steeds vochtig genoeg is. Door de plant vochtig te houden, voorkomt u spint, een infectie die veroorzaakt wordt door mijten. Zorg er echter voor dat ze ook niet te veel water krijgt, want dan kan er wortelrot ontstaan.

 

 


 

DESKUNDIG ADVIES BIJ KAMERPLANTEN KOPEN 

Bent u nog niet zeker van uw keuze? Of wilt u deskundig advies betreft positionering, bewatering en voeding? 
Bezoek dan de plantenafdeling van Famiflora en vraag het een van onze specialiten.

 

VRAAG HET EEN DESKUNDIGE

 
Yucca9. De Yucca

Aan de Yucca wordt vaak de verwarrende naam ‘palmlelie’ toegekend. De Yucca is namelijk helemaal geen palm. Wel heeft ze stevige bladeren en een houten stam. Ook dit is een absolute bestseller uit de Kamerplanten Top 10. Deze kamerplant houdt niet van veel water en heeft pas weer water nodig als de grond helemaal droog is. Wel houdt ze van zonlicht, ook al kunt u haar beter niet gelijk in direct zonlicht zetten. Na verloop van tijd kunt u de Yucca dichter bij het raam zetten. De Yucca groeit niet erg snel, maar maakt wel geregeld nieuwe bladeren aan.

 

10. De Pachira Aquatica

Deze prachtige kamerplant heeft verschillende namen, waaronder ‘Watercacao’ en ‘geldboom’. De laatste naam komt van het idee dat de plant met haar grote bladeren geld kan vangen. De plant staat in Azië symbool voor geluk. Een opvallend kenmerk van deze kamerplanten is de gevlochten stam. Hierin slaat de Pachira Aquatica water op. De grond moet goed droog zijn voordat u opnieuw water geeft. In de zomer mag de grond wel licht vochtig blijven. De plant houdt van licht, maar niet van direct zonlicht.

 

Gehele top 10 Kamerplanten te koop bij Famiflora

Wij hopen dat deze top 10 kamerplanten u de nodige inspiratie heeft gegeven over de mogelijkheden. Famiflora biedt kamerplanten in werkelijk alle soorten en maten. Van kleine cactus tot grote bananenpalm. Kies uit het grootste assortiment kamerplanten van België. Zit u met vragen of onduidelijkheden? Wij ontvangen u graag bij Famiflora voor advies op maat. 

 

BEKIJK DE CONTACTGEGEVENS