Nieuws

tuinplanten
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Hemelvaartsdag: top 10 hemelsblauwe bloemen

Kom op donderdag 18 mei lekker rondstruinen in ons tuincentrum! We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
Kamerplant van de maand mei: vleesetende planten

Je hebt er onwaarschijnlijk al van gehoord: vleesetende planten. Laat ons jou alvast geruststellen: deze carnivore planten bijten jou niet! Ze houden van insecten, zoals muggen en vliegen, maar zijn absoluut ongevaarlijk! In deze blog tonen wij jou de meest bekende vleesetende planten.

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
De leukste tuincadeaus voor Moederdag

In ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne slaag je gegarandeerd voor een mooi geschenk voor Moederdag. Lees hier onze inspirerende tips voor originele cadeaus, voor moeders met én zonder groene vingers.  

Lees meer...
Ficus

Als geweldige plant voor beginners, maar ook voor ervaren groene vingers, is de Ficus een kamerplant die je niet mag missen. Van de rubberachtige bladeren van de Ficus Elastica tot de vederlichte blaadjes van de Ficus Benjamina: met deze tips maak jij van jouw nieuwe kamerplant een blijver.

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Leg een vijver(tje) aan!

Water in de tuin kan vervelend zijn, zeker wanneer de boel na een flinke hoosbui onderloopt of er in je gazon of bloembedden grote plassen blijven staan. Maar water betekent ook leven. Een vijver is ideaal, want je vangt er overtollig water mee op én vergroot de biodiversiteit in je tuin.

Lees meer...
Mos in mijn gazon: wat kan ik hieraan doen?

Zit jouw gras ook vol mos? Tuindokter Alex geeft je enkele simpele tips & tricks om jouw gazon te bestrijden van mos.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Wij hebben de zomer al in de bol!

Wij hebben de zomer al in de bol! Letterlijk, want er zijn heel veel bijzondere bollen en knollen die prachtig bloeien in de zomer. Sommige ervan ken je vast, zoals de dahlia en begonia. Maar je kunt ook kiezen voor meer onbekende, exotische toppers.

Lees meer...
Philodendron: allround kamerplant

Een grote familie van knappe kamerplanten, da's de Philodendron. Van oorsprong uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika, maar vandaag in veel van onze huiskamers terug te vinden. We kozen voor jou onze favoriete soorten Philodendron die zeker een plekje bij je thuis verdienen.

Lees meer...
15 grote en kleine tuinklussen voor april

April doet wat ‘ie wil, dus kies tussen de eventuele hoosbuien en voorjaarsstormen door een dag met een warm lentezonnetje voor deze 15 tuinklussen en -klusjes.

Lees meer...
Onmisbare lentebloeiers

Nu de lente is begonnen en de zon zich ook langzaamaan laat zien, komen de fleurige lentebloeiers weer bovengronds om mee te genieten van de eerste zonnestralen. Deze bloemen bloeien rijkelijk in het voorjaar en zorgen voor een kleurrijke tuin in het najaar.

Lees meer...
Vrolijk Pasen met deze paasbeste bloeiers

De lente hangt in de lucht en Pasen valt vroeg dit jaar, in het weekend van 7 tot en met 10 april. Het is gelukkig elke dag al langer licht, maar het weer is en blijft grillig. Tijd om de boel binnen en buiten op te fleuren met leuke paasdecoraties en bloemen en planten die op hun paasbest zijn.

Lees meer...
Composteren kun je leren!

Wil je graag duurzaam bezig zijn, goed voor je planten zorgen én geld besparen? Begin dan met composteren!

Lees meer...
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...
Tomaten kweken

Kriebelt het om je eigen groenten te kweken? Dan zijn tomaten je beste vrienden! Ze groeien op vensterbanken, miniterrasjes, in de serre of gewoon erbuiten in de moestuin. Bij Famiflora vind je kwalitatieve tomatenplanten, in kleine of grote formaten en in heel wat verschillende kleuren. Maar het allerbelangrijkste: met heeeerlijke smaken!

Lees meer...
Favoriete vroege voorjaarsbloeiers

Verlang je ook zo naar de lente? Kom dan langs in ons tuincentrum om de fijnste vroege voorjaarsbloeiers te scoren!

Lees meer...
Ontdek onze favoriete bijenplanten

De eerste bijen ontwaken nu, net als de eerste gezellig dikke hommels. En ze hebben honger. Je doet ze dan ook een groot plezier met deze bijenplanten.

Lees meer...
Snoeien in maart

Bereid de tuin voor op lentegroei door nu met de snoeischaar aan de slag te gaan! Voor goed snoeigereedschap en stevige tuinhandschoenen ben je bij ons tuincentrum natuurlijk aan het goede adres.

Lees meer...
Lentekriebels? Ga aan de slag met bloesemtakken!

Lentekriebels? Ga aan de slag met bloesemtakken! We vertellen je er alles over...

Lees meer...
Zo kies je de juiste pot voor jouw kamerplant

Je hebt net een prachtige kamerplant op de kop getikt, maar nu nog de juiste pot kiezen. En daar sta je dan... met keuze uit al die verschillende soorten, groottes en materialen. Om dan thuis te komen met een pot die eigenlijk al te klein is... Met deze tips kies je de juiste pot waar jouw kamerplant het best in zal groeien!

Lees meer...
De lente komt eraan... 15 tuintips voor maart!

Maak een goede start voor het tuinseizoen van 2023 met onze 15 tuintips voor maart!

Lees meer...
Dit zijn de voorjaarstrends voor jouw tuin(meubels)!

Ons tuincentrum speelt natuurlijk in op de belangrijkste tuinmeubeltrends voor dit jaar - en die sluiten natuurlijk aan op de belangrijkste tuintrends. Ontdek ze hier!

Lees meer...
5 fijne fruitbomen

Maak er een fruitig voorjaar van en plant nu de mooiste en lekkerste fruitbomen. Wij zetten onze favorieten én een aantal fijne tips op een rijtje.

Lees meer...
Tijd voor tulpen!

Tulpen zijn dé remedie tegen een winterdip. Je kunt er nu binnen én buiten van genieten. Ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne geeft tulpentips.

Lees meer...
Groen in je slaapkamer en badkamer? Doen!

Voor elk 'stekje' is een plekje! Ontdek dus onze favoriete kamerplanten voor de slaapkamer en badkamer.

Lees meer...
Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...
Anthuriums voor Valentijnsdag!

Anthuriums zijn een perfecte keuze voor Valentijnsdag en bieden een frisse, opvallende aanvulling op de traditionele rode rozen.

Lees meer...
10 tips voor een fleurige start van februari

Lees onze fleurige huis- en tuintips voor de maand februari.

Lees meer...
Maak je eigen snoeptuin vol vitamines

Droom jij er ook van om straks in je tuin te lopen en zomaar lekkere frambozen of een sappige appel uit het vuistje te eten? Lees onze tips om nu al je eigen snoephaag aan te leggen. Helemaal niet moeilijk en ook voor wie geen (grote) tuin heeft.

 

Lees meer...
Sfeer en warmte in de tuin!

Meer sfeer in de tuin? Neem een kijkje bij onze vuurkorven, vuurschalen en buitenhaarden.

Lees meer...
Moestuinieren in de winter

Wij geven je tips en tricks voor moestuinieren in de winter.

Lees meer...
Kan je al zaaien in januari?

Het nieuwe jaar is ondertussen goed gestart en we kunnen stilaan plannen om binnen te zaaien voor het komende seizoen. Voor sommige planten, zoals pepers en aubergines, vergroot de kans op een goede oogst groter als je al in januari zaait. Bekijk de 10 groente- en bloemzaden die je in januari (en februari) kunt zaaien.

Lees meer...
Vogels tellen en lokken tijdens Het Grote Vogelweekend

Dit weekend is het weer tijd voor Het Grote Vogelweekend. Tel je ook (weer) mee?

Lees meer...
Je moestuinplan maken

Wil jij graag zelf groenten en kruiden kweken in de tuin of op je terras? Dan bereid je je hierop best heel goed op voor! Wat komt er nu precies allemaal bij kijken? Wat is een zaaikalender? Moet ik een moestuinplan uittekenen? Hoe zit het met de moestuin indeling? Wanneer moet ik zaaien en wat moet ik zaaien? In deze blog vind je een antwoord op al deze vragen. Let’s check it out!

Lees meer...
Neem winterstekken!

Het klinkt raar, maar het kan: stekken nemen in de winter!

Lees meer...
Tuindieren helpen tijdens de winter

Tijdens de winter kan de tuin wel een beetje extra verzorging gebruiken. Vergeet daarbij ook de tuindieren niet. De vogels, insecten en egels kunnen je hulp nu wel goed gebruiken! Lees in dit blogartikel alles over hoe je de kleine diertjes in de tuin helpt tijdens de winter.

Lees meer...
Huis- en tuintips voor januari

Wij geven je graag 7 tips voor een fleurige en groene januarimaand.

Lees meer...
Kamerplantentrends 2023

Lees onze tips en inspiratie voor de must-have kamerplanten van 2023!

Lees meer...
Wintertips voor huis- en tuindieren

Wij geven graag een paar handige wintertips om jouw huis- en tuindieren het nieuwe jaar ook op een prettige, veilige en gezonde manier in te laten gaan. 

Lees meer...
Kerstboom eruit: recyclen maar!

De feestdagen van 2022 zijn weer achter de rug, grote kans dat de kerstboom al behoorlijk begint uit te vallen. Tijd om de kerstboom en kerstgroen te recyclen!

Lees meer...
Top 5 kerstkamerplanten

Is jouw huis al sfeervol ingericht met kerstballen en kerstelfjes maar kan je er maar geen genoeg van krijgen? Een beetje meer groen is altijd goed! Wat dacht je van één van deze 5 kerstkamerplanten?

Lees meer...
Vorstbescherming voor je tuinplanten

Lees onze handige tips om je planten de winter door te helpen!

Lees meer...
Originele kerstcadeaus voor de feestdagen

In ons tuincentrum vind je volop mooie en originele groene kerstcadeaus voor de feestdagen. Voor ieder wat wils, tegen elk budget!

Lees meer...
Nu doen: kerstdecoraties maken

Met een beetje uit eigen huis, tuin en keuken en wat handige en decoratieve kerstspulletjes en kerstgroen uit ons tuincentrum maak je de leukste kerstdecoraties.

Lees meer...
De leukste geschenken vind je bij Famiflora

Op zoek naar originele kerstgeschenken en cadeautips voor tuinliefhebbers en mensen met groene vingers? Kom kerstshoppen bij Famiflora.

Lees meer...
Kerstachtige kamerplanten

Geen plek voor een boom? Wij hebben feestelijke kamerplanten die als 'kerststerren' niet in je huiskamer mogen ontbreken. Bovendien zijn dit ook leuke cadeaus voor de feestdagen!

Lees meer...
Top 5 kerstbomen en verzorgingstips

Lees onze top 5 best verkochte kerstbomen plus 5 verzorgingstips om je kerstboom zo lang mogelijk mooi te houden.

Lees meer...
Huis- en tuintips voor de decembermaand

Het is december: buiten is het donker, kaal en guur. Tijd voor gezellige huis- en tuintips voor de decembermaand!

Lees meer...
Hoya, de tropische vetplant die het bij iedereen goed doet

Met z’n stevig blad en glanzend uiterlijk past de Hoya of Wasbloem fantastisch als klim- of hangplant in elk interieur.  We maken je graag wegwijs in de verschillende soorten die je bij Famiflora kan vinden.

Lees meer...
Tips voor het kiezen van de juiste kerstboom

Keuzestress bij het kiezen van een kerstboom? Wij zetten de voor- en nadelen van een echte kerstboom en een kunstboom voor je op een rijtje.

Lees meer...