Vetplant

Kamerplanten te koop bij Famiflora te Moeskroen - België

Vetplanten danken hun populariteit aan hun bijzondere, vaak grillige vorm en aan de opvallende bloemen. Met deze tips komt u tegemoet aan de speciale eisen die deze prachtige planten stellen.
 

Plaats

Succulenten houden van zon, warmte en droogte. Niet verwonderlijk, gezien hun natuurlijke leefmilieu in de woestijn. Veel soorten doen het goed op een zonnig plekje op de vensterbank. Er zijn echter ook succulenten die u beter tegen directe zonnestraling kunt beschermen. Uw tuinadviseur zal u hierbij graag van advies dienen.

 

Water geven

Wees altijd spaarzaam met water en volg zoveel mogelijk de natuurlijke situatie in de woestijn na. Dat betekent dat u ze beter eens in de zoveel tijd een flinke scheut kunt geven dan elke dag een beetje. De planten slaan het water op en regelen zelf hoeveel ze gebruiken. De meeste succulenten kunnen slecht tegen hard water. Regenwater is uitstekend.


Voeding

Vetplanten stellen hun eigen eisen aan de voedingsbodem. Daarom vindt u bij Famiflora speciale potgrond voor succulenten en speciale cactusmest. Bemest de planten alleen tijdens het groeiseizoen en nooit als ze in rust zijn. Op de verpakking vindt u alle noodzakelijke aanwijzingen.

 

Overwinteren

Een jaarlijkse rustperiode is voor succulenten van groot belang. Een koele overwintering is een voorwaarde voor een goede bloei. Zet uw vetplanten daarom, na de groeiperiode, op een koele, droge en lichte plaats, bijvoorbeeld in een niet-verwarmde kamer. Ze mogen absoluut niet in het donker staan. Tijdens de wintermaanden geeft u bijna helemaal geen water.


Verpotten

Zo gauw de omgevingstemperatuur stijgt, beginnen de planten aan een nieuwe groeiperiode. Als u ze, na de winterrust, weer in uw huiskamer haalt, geef ze hier dan de ruimte voor. Zet ze in een iets ruimere pot, maar plant ze beslist niet dieper. Gebruik alleen speciale potgrond voor cactussen en vetplaten en geef, na het verpotten, voor één keer flink water.


Meer weten?

Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over cactussen en vetplanten wilt weten. Bij Famiflora helpen ze u graag met handige tips en goede raad.

 

Deze kamerplanten vind je ook terug bij Famiflora:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten