Bonsai

Kamerplanten te koop bij Famiflora te Moeskroen - België

Bonsai betekent “boom in pot” en vindt zijn oorsprong in Japan en China. Het gaat vooral om het proces van groei en leven.
 

Toepassing

Bonsai wordt vooral in de tuin toegepast, alhoewel er voor het Belgische klimaat ook bonsai voor in huis zijn. Het is de kunst om de boom zorgvuldig te laten groeien in een speciaal samengesteld grondmengsel. Door wortels en takken te snoeien wordt uiteindelijk het gewenste resultaat bereikt. Soms wordt daarvoor ijzerdraad gebruikt. Dit moet na enige tijd weer verwijderd worden, anders groeit het in de stengel of stam.


Gewone planten

Vele soorten bomen, heesters en coniferen zijn geschikt als Bonsai. Ook gewone Belgische straatbomen of jonge planten uit het bos. Zoek vooral een oud lijkend eventueel krom exemplaar uit of maak een bos van een aantal jonge boompjes bij elkaar. Hangende of kruipende soorten zijn zeer geschikt om een cascadevorm van te maken.
 

  • Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over bonsai wilt weten. Bij Famiflora helpen ze u graag met handige tips en goede raad.

 

      

 

Deze kamerplanten vind je ook terug bij Famiflora:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten