Tuincentrum vol cadeaus voor de feestdagen

Tuincentrum vol cadeaus voor de feestdagen

De laatste tijd berichtten we al over wat je in ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne kunt vinden om het binnen en buiten voor de komende feestdagen in december zo gezellig mogelijk te maken. Daarbij zitten heel veel planten, accessoires en kerstdecoraties voor binnen en buiten waar je ook een ander een plezier mee kunt doen. Hierbij nog 5 handige categorieën met cadeau-ideeën, voor als je toch al naar ons toekomt voor je eigen plantenaankopen, kerstboom en kerstdecoraties. Leuk voor jong en oud, en voor het budget van elke Sinterklaas en elke Kerstman.

1 Stralend en/of geurig

Zowel binnen als buiten zorgen kaarsen en lichtjes voor veel sfeer. Denk voor binnen aan geurkaarsen met glitters of in mooie, warme kleuren. Ook geurstokjes zorgen voor een prettige, ontspannen sfeer in huis. Er zijn grappige houders voor waxinelichtjes, bijvoorbeeld in de vorm van een huisje, en mooie waterschalen waarin je drijfkaarsjes kunt doen. Voor een extra feestelijk effect kun je nog wat glittersterretjes op het water in de schaal strooien. Of bouw een heel dorp van kersthuisjes met geïntegreerde verlichting.

In huis is overal wel plek voor een klein en buigbaar lichtsnoertje, of het nu in een schaal met kerstballen of rond een kamerplant is. Veel van deze producten vind je nu op de kerstshow in ons tuincentrum.
Voor buiten kun je denken aan (Zweedse) fakkels, een vuurkorf of een regen- en windbestendige lantaarn met een robuuste kaars erin. Maar natuurlijk ook aan lichtsnoeren, -gordijnen en -netten.

2 Groene sfeermakers

In december mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Maar dat geldt eigenlijk ook voor kerstkransen, guirlandes, mistletoe of maretak, kerstrozen, kerststerren en amarylissen. Of je nu zelf een kerststukje met oase en een kaars erin voor op tafel maakt, extra dennengroen en dennenappels inslaat voor wat extra groen en geur in de open haard of op de schouw, amaryllisen met bol en al in een glazen vaas of decoratieve plantenpot zet. Een bos amaryllisen en eucalyptus in een hoge, stevige vaas, eventueel met een kralensnoer, lichtsnoer of lint ertussendoor of eromheen gedrapeerd, geeft ook al instant kerstsfeer.

3 Verwennerijen voor huis- en tuindieren

Tuiniers zijn doorgaans dierenliefhebbers, of het nu om vissen, honden, katten of vogels gaat. In ons tuincentrum vind je tal van leuke speeltjes, soorten voer en verblijfplaatsen, van een mooie honden- of kattenmand tot nestkasten voor vogels en vleermuizen, van egelhuisjes en egelvoer tot insectenhotels. En natuurlijk heel veel vetbollen, soorten pindakaas, pindaslingers en zelfs decoratieve figuren opgebouwd uit verschillende soorten voer om tuinvogels de winter door te helpen en naar de tuin te lokken (en daar zelf veel plezier aan te beleven!). Net zoals vogelvoerschalen, vorstbestendige drink- en badderschalen, design vogelvoersilo's en traditionele houten voederhuisjes.

4 Goed gevulde, fleurige tuinpotten en -bakken

Iedereen die de komende donkere dagen meer groen en kleur in de tuin, op het terras of het balkon wil zal blij zijn met een mooie pot of bak met wintergroene planten, zoals klimop, miniconifeer, hulst, Leucothoe of het zilverstruikje. Deze kun je combineren met bloeiende kerstroos, winterviolen, winterheide, skimmia of besstruikjes, zoals bergthee en parelbes. Kijk ook eens bij de design buitenpotten met geïntegreerde verlichting.

5 Voor vroege ontkiemers

Vooral voor kinderen die houden van tuinieren en planten, en/of van lekker en gezond eten, is een kweeksetje, kweekbakje of kweekkasje een aanrader. Dan kunnen ze in de vensterbank midden in de winter allerlei kiem- of spruitgroenten zaaien, zoals tuinkers, mosterdkers, alfalfa en taugé. Die kunnen ze in een mum van tijd oogsten en er hun boterham of maaltijd mee garneren. Jonge natuurliefhebbers zijn overigens vast ook heel blij met hun eigen vogel- of voederhuisje, dat ze eventueel nog zelf kunnen 'pimpen' of 'customizen' met milieuvriendelijke verf of watervaste stiften.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne wensen iedereen alvast heel fijne, groene, fleurige en sfeervolle feestdagen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
tuinplanten
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...