5 kerstplanten voor binnen

Kerstmis staat weer voor de deur en dat betekent gezelligheid, warmte en natuurlijk prachtige versieringen in huis. Naast de traditionele kerstboom zijn er nog tal van andere mooie kerstplanten die jouw interieur in de feeststemming brengen. In deze blog ontdek je de vijf mooiste kerstplanten voor binnen die je niet mag missen.

5 toppers van kerstplanten voor binnen

De magie van Kerstmis brengt niet alleen warmte en gezelligheid in huis, maar ook een scala aan prachtige kerstplanten die de feestvreugde naar een hoger niveau tillen. Deze levendige groene metgezellen voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je interieur, en brengen de betovering van de feestdagen tot leven. Of je nu gaat voor de klassieke kerstster, een imposante Amaryllis of een sierlijke kerstcactus; er is een kerstplant voor elke smaak en stijl. 

1. Kerstster (Euphorbia pulcherrima)

Euphorbia pulcherrima

De kerstster, met zijn opvallende rode, witte of roze schutbladeren, is een klassieker onder de kerstplanten. Deze plant staat symbool voor de geboorte van Jezus en wordt daarom veelvuldig gebruikt in kerstdecoraties. Plaats de kerstster op een lichte plek en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Zo heb je de hele feestmaand plezier van deze prachtige plant.

2. Amaryllis (Hippeastrum)

Amaryllis (Hippeastrum)

De Amaryllis is een elegante verschijning met zijn grote, trompetvormige bloemen in diverse kleuren, variërend van wit en rood tot roze en gestreept. Deze plant zorgt voor een stijlvolle en feestelijke sfeer in huis. Plaats de Amaryllis op een warme plek en geef regelmatig water. Met de juiste verzorging kun je genieten van indrukwekkende bloemen tijdens de kerstdagen.

3. Kerstcactus (Schlumbergera)

Schlumbergera

De kerstcactus is een prachtige plant die niet alleen tijdens de kerstdagen, maar ook in de rest van het jaar voor kleur in huis zorgt. De hangende takken met bloemen in diverse kleuren geven een speels effect. Zet de kerstcactus op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Met regelmatig water geven en een koele standplaats, bloeit deze cactus jaar na jaar opnieuw.

4. Mistletoe (Viscum album)

Mistletoe (Viscum album)

De maretak, of mistletoe, is een echte klassieker tijdens de kerstdagen. Volgens de traditie brengt het geluk en kussen onder de mistletoe is een eeuwenoude gewoonte. Hang deze plant op een centrale plek in huis en creëer zo een gezellige, romantische sfeer. Let er wel op dat de mistletoe giftig is voor huisdieren, dus zet hem buiten bereik.

5. Ardisia crenata

Ardisia crenata

De Ardisia crenata, ook bekend als de 'Marlberry', is een minder bekende maar niet minder betoverende kamerplant voor de kerstperiode. Met zijn glanzende, donkergroene bladeren en felrode bessen voegt deze plant een vleugje mysterie en allure toe aan je kerstdecoraties. Een echte verborgen schat!

Koop kerstkamerplanten bij ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne

Voor de mooiste kerstplanten kom je langs bij ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne. Hier vind je een ruim assortiment aan prachtige kerstplanten voor binnen, zodat jouw huis straalt tijdens de feestdagen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren over de juiste verzorging van jouw kerstplanten. Wij heten je van harte welkom en wensen je alvast een sfeervolle kerst toe!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
tuinplanten
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...