Kerstverlichting kiezen

Kerstverlichting kiezen

De donkerste dagen van het jaar komen eraan. Maak het binnen en buiten een stuk gezelliger met allerlei stralende lichtjes. Zeker in deze nare tijden vormen ze letterlijk en figuurlijk lichtpuntjes. De keuze in kerstverlichting wordt elk jaar groter. Met innovatieve systemen die je met een app kunt bedienen, sterren en ijspegels die lijken te zweven, hang- en priksystemen met timers, snoeren met lampjes die je kunt instellen om ze van kleur te laten veranderen of snel of langzaam te laten knipperen...

Ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne helpt je graag op weg, voor het geval je door alle mooie kerstverlichting zo verblind raakt dat je door de (kerst)bomen het bos niet meer ziet. En sla dubbel je slag, want heel veel van onze decoratieve kerstlampjes en soorten verlichting in elke mogelijke prijsklasse zijn ook een toepasselijk en leuk cadeau voor de feestdagen!

* Vlammende lichtjes

Natuurlijk is er volop kerstverlichting voor binnen en buiten die op batterijen of op stroom werkt. Maar vergeet de ouderwetse, sfeervolle (geur)kaarsen, vuurkorven, windlichten, lantaarns en tuinfakkels niet. En natuurlijk zijn er tegenwoordig ook nog volop waxine- of theelichtjes en kaarsjes die echt lijken te branden en te flakkeren, maar die toch echt op batterijen lopen. Voor binnen en buiten!

* Kerstboomverlichting

Ook deze is er tegenwoordig voor binnen en buiten. Dus versier eens een kleine (dennen)boom in je tuin of op je balkon met (geclusterde) minilampjes of met wat grotere ledlampen of -bollen.

* Verlichte kerstfiguren

Je kunt het zo gek niet bedenken. Een kerstman, een sneeuwpop, een pinguïn, een kerstster, een vallende ster, een arrenslee met rendieren... Stralend verlichte figuren die je op kunt hangen, neer kunt zetten of in de grond kunt prikken. Ook hierin heb je keuze uit exemplaren die geschikt zijn voor binnen en/of voor buiten.

* Lichtslangen - en snoeren

Een lichtslang is een met sterk plastic omhuld – en dus waterdicht – verlichtingssnoer. Ze zijn er met lampjes in verschillende tinten en sterkten en in allerlei lengtes. Span ze rond de balkonreling, rond een raam of deur of drapeer ze rond boomtakken of de pergola. Voor binnen zijn er heel fijne lichtsnoertjes die je ook kunt buigen, bijvoorbeeld rond een kerstkaartenhanger of tussen kerstballen of andere kerstfiguren op een schaal. Of rond een mooie kamerplant.

* Netverlichting

Ideaal voor in een struik bij de voor- of achterdeur of langs het tuinpad. Kies bij voorkeur een strak gesnoeide struik, bijvoorbeeld in een bolvorm of in de vorm van een vierkant, zodat je het net makkelijk over de struik kunt draperen. De lampjes zijn meteen in één klap mooi, symmetrisch verdeeld.

* Licht- en ijspegelgordijnen

Een echt statement maak je met een gordijn van lichtjes. Vaak bijna een waterval, van heel veel loshangende lichtsnoeren naast elkaar. Mooi tegen het balkon of de schutting. Zo'n gordijn kan wel heel veel licht geven, dus pas op dat je het niet te bont maakt. Een snoer met hangende ijspegels zie je veel aan dakgoten van huizen of schuren. Ze geven het effect van een winterwonderland, waar de hele buurt van kan meegenieten.

* Lichtprojectoren

Heel modern zijn projectoren die met een laser of ledlamp fascinerende taferelen op een muur, schutting of terras tevoorschijn toveren. Van vallende sneeuwvlokken of sterren tot een dansende kerstman. Zo'n projector is er al vanaf 10 euro en werkt doorgaans op een transformator. Ze zijn er ook voor binnen, dus laat het ook in de woonkamer eens lekker sneeuwen!

Extra verlichtingstips

  • Kijk bij de aankoop van je verlichting in ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne goed op de verpakking of de verlichting geschikt is voor buiten en/of binnen.
  • Ook eventuele verlengsnoeren moeten geschikt zijn voor gebruik buiten, als je ze daarvoor nodig hebt.
  • Om energie of batterijen te sparen en geen burenoverlast te veroorzaken kun je een timer of tijdschakelaar op de verlichting zetten, zodat deze vanzelf uitgaat wanneer je gaat slapen.
  • Nog een energietip: werkt de verlichting met een transformator? Trek de stekker daarvan uit als het licht niet brandt of hoeft te branden. Want een aangesloten transformator verbruikt ook energie.
  • Let op je eigen veiligheid. Ga niet een ladder of dak op als het heeft gevroren of wanneer het glad is door regenval.
  • En laat (geur)kaarsen nooit onbeheerd branden. Plaats ze buiten het bereik van kinderen en huisdieren en uit de buurt van brandbare materialen, zoals hout en gordijnen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Planten verzorgen tijdens je vakantie: zo doe je dat!

De zomer is een tijd van ontspanning en genieten van een welverdiende vakantie. Maar terwijl jij van je vrije dagen geniet, hebben je planten thuis nog steeds de nodige zorg nodig. Geen zorgen, we hebben de beste tips verzameld om ervoor te zorgen dat jouw tuin- en kamerplanten gezond blijven tijdens jouw afwezigheid.

Lees meer...
tuintips
Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Wuivende palmen bij je thuis

Met hun gevederde bladeren geven palmen een tropisch tintje aan elke ruimte in huis. Er eentje kiezen kan best moeilijk zijn, ze zien er allemaal leuk uit! We maken je wegwijs in de meest voorkomende palmsoorten, zoals de Kentiapalm, Goudpalm of Mexicaanse Dwergpalm. We tonen je waar welke palm het best gedijt en hoe je nog langer kan genieten van hun frisgroene bladeren.

Lees meer...
tuintips
Maak de tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...