De beste luchtzuiverende planten

De beste luchtzuiverende planten

Kamerplanten zijn niet alleen geweldig mooi. Ze zijn kleurrijk, architecturaal én luchtzuiverend. Onderzoek toonde aan dat planten kunnen zorgen voor meer zuurstof in je huis. Maar we moeten eerlijk zijn: je hebt er dan wel meer dan eentje nodig.

Volgens recent onderzoek heb je niet minder dan 93 planten in één ruimte nodig om een groot luchtzuiverend effect te merken en alle schadelijke stoffen te filteren. Gezien onze plantenverzamelingen altijd maar groeien, kunnen we misschien meteen kiezen voor exemplaren die bijdragen aan schone lucht.

Op zoek naar makkelijk te verzorgen én luchtzuiverende kamerplanten? We zetten er vijf voor je op een rij.

Sanseveria

Niet toevallig vond je ze vroeger in rokerige cafés. De Sanseveria of Vrouwentongen heeft z’n nut als luchtzuiverende plant al even geleden bewezen. De plant heeft niet zoveel licht nodig en doet het ook goed als je ‘m eens vergeet water te geven.

Lepelplant

Met z’n mooie witte bloemen is de lepelplant maar wat mooi om zien. Hij is ideaal om op je bureau te zetten. In de lente en zomer kan hij maandenlang bloeien. In de herfst en winterperiode blijft hij prachtig diepgroen.

Graslelie

Een hangplant die ook nog eens de lucht zuivert, wat wil je nog meer? Graslelie is een ideale plant voor de beginnende plantenliefhebber. Hij houdt van veel licht en voldoende water. Na een tijdje maakt hij zelf kleine uitlopers aan, waar je nieuwe plantjes van kan maken.

Rubberplant

Ooit lekker oubollig, nu nog steeds superpopulair, de Ficus Elastica of rubberplant. Deze mooi gevormde kamerplant komt oorspronkelijk uit India en Zuidoost Azië. Met z’n verschillende kleuren past hij perfect in je slaapkamer of bureau.

Kentia Palm

Een stukje tropisch gevoel in huis halen? Denk aan wuivende palmbladeren en daar is de Kentia palm. Goed voor wie niet veel ruimte heeft, want hij groeit vooral in de hoogte. Zorg voor indirect licht en geef ‘m niet te veel water.

Heb je dieren? Niet alle planten zijn even geschikt onder hetzelfde dak als je hond of kat. Een lepelplant zet je best niet in de buurt van je viervoeter, een graslelie kan wel helemaal. Check voor je aankoop altijd even hoe diervriendelijk je plant is.

Bouw verder aan je urban jungle met deze fijne planten erbij. Diep inademen…en genieten van al dat mooie groen.

  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Planten verzorgen tijdens je vakantie: zo doe je dat!

De zomer is een tijd van ontspanning en genieten van een welverdiende vakantie. Maar terwijl jij van je vrije dagen geniet, hebben je planten thuis nog steeds de nodige zorg nodig. Geen zorgen, we hebben de beste tips verzameld om ervoor te zorgen dat jouw tuin- en kamerplanten gezond blijven tijdens jouw afwezigheid.

Lees meer...
tuintips
Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Wuivende palmen bij je thuis

Met hun gevederde bladeren geven palmen een tropisch tintje aan elke ruimte in huis. Er eentje kiezen kan best moeilijk zijn, ze zien er allemaal leuk uit! We maken je wegwijs in de meest voorkomende palmsoorten, zoals de Kentiapalm, Goudpalm of Mexicaanse Dwergpalm. We tonen je waar welke palm het best gedijt en hoe je nog langer kan genieten van hun frisgroene bladeren.

Lees meer...
tuintips
Maak de tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...