De beste luchtzuiverende planten

De beste luchtzuiverende planten

Kamerplanten zijn niet alleen geweldig mooi. Ze zijn kleurrijk, architecturaal én luchtzuiverend. Onderzoek toonde aan dat planten kunnen zorgen voor meer zuurstof in je huis. Maar we moeten eerlijk zijn: je hebt er dan wel meer dan eentje nodig.

Volgens recent onderzoek heb je niet minder dan 93 planten in één ruimte nodig om een groot luchtzuiverend effect te merken en alle schadelijke stoffen te filteren. Gezien onze plantenverzamelingen altijd maar groeien, kunnen we misschien meteen kiezen voor exemplaren die bijdragen aan schone lucht.

Op zoek naar makkelijk te verzorgen én luchtzuiverende kamerplanten? We zetten er vijf voor je op een rij.

Sanseveria

Niet toevallig vond je ze vroeger in rokerige cafés. De Sanseveria of Vrouwentongen heeft z’n nut als luchtzuiverende plant al even geleden bewezen. De plant heeft niet zoveel licht nodig en doet het ook goed als je ‘m eens vergeet water te geven.

Lepelplant

Met z’n mooie witte bloemen is de lepelplant maar wat mooi om zien. Hij is ideaal om op je bureau te zetten. In de lente en zomer kan hij maandenlang bloeien. In de herfst en winterperiode blijft hij prachtig diepgroen.

Graslelie

Een hangplant die ook nog eens de lucht zuivert, wat wil je nog meer? Graslelie is een ideale plant voor de beginnende plantenliefhebber. Hij houdt van veel licht en voldoende water. Na een tijdje maakt hij zelf kleine uitlopers aan, waar je nieuwe plantjes van kan maken.

Rubberplant

Ooit lekker oubollig, nu nog steeds superpopulair, de Ficus Elastica of rubberplant. Deze mooi gevormde kamerplant komt oorspronkelijk uit India en Zuidoost Azië. Met z’n verschillende kleuren past hij perfect in je slaapkamer of bureau.

Kentia Palm

Een stukje tropisch gevoel in huis halen? Denk aan wuivende palmbladeren en daar is de Kentia palm. Goed voor wie niet veel ruimte heeft, want hij groeit vooral in de hoogte. Zorg voor indirect licht en geef ‘m niet te veel water.

Heb je dieren? Niet alle planten zijn even geschikt onder hetzelfde dak als je hond of kat. Een lepelplant zet je best niet in de buurt van je viervoeter, een graslelie kan wel helemaal. Check voor je aankoop altijd even hoe diervriendelijk je plant is.

Bouw verder aan je urban jungle met deze fijne planten erbij. Diep inademen…en genieten van al dat mooie groen.

  

Bron: Saskia van Gruun - www.gruun.be

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Egels in de tuin

Het gaat helaas niet goed met de egel. Hun populatie neemt al jaren af. Wilt u de egel een handje helpen? Zorg dan voor een egelvriendelijke tuin, die ook goed en veilig te bereiken is.

Lees meer...
15 tuintips voor oktober

Het tuinseizoen loopt op zijn einde, maar er is in de herfst nog genoeg te doen in de tuin. Of het nu weer een tijd veel te droog is of het weer dagen achter elkaar plenst van de regen.

Lees meer...
Opfriscursus voorjaarsbollen planten

Ze zijn er weer! In ons tuincentrum vind je vanaf september weer een grote collectie voorjaarsbollen.

Lees meer...
Tiny plants: Miniplantjes voor maximaal effect

Geef je huis een kleine groene boost met een tiny plant of miniplant. Ze nemen weinig plek in en vragen een minimum van je aandacht. Sommige miniplanten koop je klein en zie je groot worden, andere behouden hun vorm en blijven klein van formaat.

...Lees meer...