De bloemetjes buiten hangen

De bloemetjes buiten hangen

Met kleurrijke zomerbloeiers als Petunia, Spaanse margriet, Fuchsia en Verbena wordt jouw terras of balkon deze zomer the place to be om te luieren en te genieten in de zon. Zet ze in bakken op de grond en hang ze in bloembakken aan de reling van het balkon. En vergeet niet hanging baskets op te hangen. Daarmee benut je de ruimte optimaal en is je bloeiende paradijsje compleet. 
 
Ideale hangplantjes
Wil je een waterval aan bloemen op je balkon of terras? Denk dan eens aan hanging baskets oftewel hangende tuintjes. Ideale zomerplantjes hiervoor zijn geranium (Pelargonium), Lobelia, Fuchsia, Petunia, mini-petunia (Calibrachao), Spaanse margrieten en Verbena. Ze hangen vrolijk tot ver in het najaar en er verschijnen continu nieuwe bloemetjes.
 
Kant-en-klaar of zelf doen
Bij het tuincentrum zijn er volop kant en klare hanging baskets verkrijgbaar. Het is een kwestie van ophangen en… genieten maar. Wil je er eentje zelf maken? Dat is heel eenvoudig. Zet de hanging basket eerst op een emmer zodat hij stevig staat. Bekleed de mand met een inlegvel van kokosvezels en maak inkepingen in de zijkanten. Vul de mand met grond en plant jouw favoriete zomerbloeiers. Begin met de hangplantjes aan de zijkanten die je via de inkepingen in het inlegvel in de grond zet. Beplant vervolgens de bovenkant en zet daarbij hangplantjes en lage planten langs de rand en in het midden een of meer planten die omhoog groeien.
 
Bloeigarantie
Om je hangend tuintje er optimaal uit te laten zien, zijn er drie eenvoudige trucs: 1. geef regelmatig water, 2. geef plantenvoeding en 3. haal uitgebloeide bloemetjes weg. 
 
Tip: 10 mei is het Moederdag… Verras je moeder eens met een zelfgemaakte hanging basket!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pompoenen voor Halloween en Sint Maarten

Halloween en Sint-Maarten zijn leuke feestdagen waar de kinderen van opvrolijken tijdens de donkere herfstdagen en deze nare coronatijd.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...