Maak de tuin lenteklaar!

Maak de tuin lenteklaar!

Het wordt almaar lichter en warmer. Onze groene vingers jeuken om een start te maken met het nieuwe tuinseizoen. In tien stappen maakt u tuin, terras en balkon lenteklaar.

  1. Verwijder onkruid en afgestorven plantendelen
  2. Snoei hertshooi (Hypericum), vlinderstruik, rozen (met uitzondering van de eenmalig bloeiende soorten), pluimhortensia’s en de hortensia ‘Annabelle’, en geef ze meteen mest
  3. Snoei dakplatanen, bolcatalpa’s en bolacacia’s in vorm
  4. Bind uitlopende klimplanten op, zoals kamperfoelie, clematis en klimroos
  5. Verspreid verse aarde en compost over borders, bakken en potten
  6. Maak het tuinmeubilair schoon en verf of beits het eventueel
  7. Verwijder mossen van het terras en algen en blad uit de vijver
  8. Verwijder de uitgebloeide bloemen van narcissen en tulpen, maar laat het loof afsterven
  9. Maak lege potten en bakken schoon en vul deze – en lege plekken in de border – met voorjaarsbloeiers, zoals violen, Anemone blanda, akeleien, longkruid (Pulmonaria) en wildemanskruid (Pulsatilla)
  10. Maai en bemest het gazon

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...