Het gazon in september

Het gazon in september

De nazomer is een zeer goed moment om uw gazon, na mogelijk lange periode van droogte, een oppepper te geven. Door de warme grond, regenachtige dagen en minder activiteiten in de tuin is het ook een ideaal moment om een nieuwe grasmat aan te leggen. 

Het gazon herstellen in september
Wilt u het gazon een oppepper geven dan begint u met een lichte verticuteersessie. Door het gazon te verticuteren wordt het dode gras verwijderd en de bovenste laag van uw grasmat wordt extra belucht. Ook is de bodem losser waardoor beter kan worden bezaaid.

Het gazon bezaaien in september
Als het gazon is geverticuteerd kunnen de graszaden bovengehaald worden. Kies voor graszaad dat goed aansluit bij uw huidige grasmat en het liefst graszaad dat snel ontkiemt zodat de grasmat weer snel dicht kan groeien. 

Het gazon bemesten in september
Als u het gazon heeft bezaaid en kale plekken heeft hersteld kunt u de grasmat nog een handje helpen door te bemesten. Bij Famiflora vindt u  diverse meststoffen die speciaal zijn ontwikkeld voor het najaar met een hoog kalium gehalte. Kalium zorgt ervoor dat uw gazon sterk en dicht groeit waardoor hij straks bestand is tegen de nachtvorst.

Het gazon beregenen in september
Tot slot wacht u op een goede regenbui, maar als deze achterwegen blijft kunt u het gazon besproeien met kraanwater of regenwater. 

Met deze septemberbeurt voor uw grasmat kunt u in het voorjaar genieten van een prachtige groene grasmat!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...