Tags:

Gooi je kerstboom niet weg na Kerstmis!

Als de feestdagen voorbij zijn, heeft iedereen de slechte gewoonte om zijn kerstboom weg te gooien. Toch kan jouw echte kerstboom nog nuttig zijn voor vogels!

Van kerstboom tot voederboom 

Geef je kerstboom een tweede leven en tover hem om tot een voederboom voor onze gevleugelde vrienden. Natuurlijk ga je er deze keer geen kerstslingers of kerstballen in hangen, maar wel: 

  • Voederhokjes
  • Vetbollen 
  • Drinkschalen 
  • Nestkastjes

Wat als mijn kerstboom bruin geworden is?

Ook al is je oude kerstboom niet meer groen als op dag één, vogels liggen daar niet wakker van, aangezien alle bomen hun bladeren verliezen tijdens de winter. Door een voederboom van je kerstboom te maken, bied je ze een groen toevluchtsoord en een garantie op voedsel tijdens het koudste seizoen. Ze zullen je er dankbaar voor zijn! 

Twijfel je nog? 

Als je nog steeds aan het twijfelen bent, kom gerust langs bij Famiflora om onze eigen voederboom in de vogelafdeling te bewonderen. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Muggen verjagen: geniet ongestoord van je zomer!

De zomer is een tijd van genieten in de tuin, lange avonden buiten zitten en heerlijke barbecuefeestjes. Maar niets kan die momenten meer verstoren dan vervelende muggen. Gelukkig zijn er tal van natuurlijke en effectieve manieren om deze kleine plaaggeesten op afstand te houden.

Lees meer...
tuintips
Nu doen: neem zomerstekken

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Geef jouw kamerplanten de beste behandeling

Een spabehandeling voor je planten? Soms is het tijd om je groene vrienden eens goed in de watten te leggen. Met deze gids voor super-de-luxe plantenverzorging ga je meteen aan de slag. Plantenvoeding, sproeiers en plantendouches kennen voortaan geen geheimen meer voor jou.

Lees meer...
tuinplanten
Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...