Woonplant van de Maand augustus: vrouwentong

Woonplant van de Maand augustus: vrouwentong

De Woonplant van deze zomerse maand is Vrouwentong, ook bekend als Sansevieria. 


Vrouwentong is een van de gemakkelijkste kamerplanten. 

Vrouwentong is een easy care plant. De potkluit moet matig vochtig blijven, in de winter droger. Lange tijd te nat is niet goed, de plant staat liever te droog. Geen water in de bladrozet geven. Door de vettige bladeren kan Vrouwentong goed tegen droge lucht. Geef de plant voldoende licht, hij kan zelfs in de volle zon. Een rustperiode is niet noodzakelijk. Vrouwentong is luchtzuiverend en zorgt voor een betere luchtvochtigheid. Dit verbetert het leefklimaat! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pompoenen voor Halloween en Sint Maarten

Halloween en Sint-Maarten zijn leuke feestdagen waar de kinderen van opvrolijken tijdens de donkere herfstdagen en deze nare coronatijd.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...