Pimp de schutting

Pimp de schutting

Veel mensen hebben een houten schutting in de tuin, op de grens met de buren om wat privacy te creëren. Hij biedt echter vaak een wat saaie aanblik. Tips om daar verandering in te brengen!

Groene en bloeiende begroeiing
Laat de schutting begroeien met klimplanten, zoals klimop, bruidssluier, clematis, klimroos of blauwe regen. Dan ziet hij er niet alleen mooier uit, maar biedt u kleine insecten en vogels ook nog eens een welkome nestel- of schuilplek. Of plant bessenstruiken of leifruit voor de schutting. Daar plukt u zelf – en af en toe ook een vogel – de vruchten van.

Kleurige decoraties
Beits de schutting in een mooie kleur en hang er nestkastjes en insectenhotels tegen. U kunt ook een mooie tuinschilderij aan de schutting hangen. Verder zijn er verschillende kant-en-klare verticale systemen, van hangzakken tot technische gevelsystemen, die u aan de schutting kunt bevestigen. Daar kunt u naar eigen smaak en keuze groene of bloeiende planten of kruiden in zetten. Hangplantjes zijn ook een leuk idee. En als u nog plek heeft kunt u nog een spiegel tegen de schutting hangen, dan lijkt uw tuin meteen groter.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...
5 groene activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie

Het kan stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog nazomeren. In de herfstvakantie kun je er sowieso heerlijk en corona-proof met het hele gezin op uit!

Lees meer...