Tuinplant van de Maand juli: hortensia

Tuinplant van de Maand juli: hortensia

De tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten. In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin. Juli is de maand dat de bloei van de hortensia’s zijn hoogtepunt bereikt en tuinliefhebbers kunnen dan hun geluk niet op. De hortensia staat als Tuinplant van de Maand juli letterlijk en figuurlijk in het zonnetje!

Veelzijdig 
Er zijn veel verschillende hortensia’s soorten met bloemen in het wit, roze of blauw.  Zet bijvoorbeeld eens een witte boerenhortensia, pluimhortensia en hortensia ‘Annabelle’ bij elkaar in de border. Ga je voor de vrolijke, speelse, bonte kleurenmix, combineer dan hortensia’s in zoveel mogelijk verschillende kleuren in de tuin en in felgekleurde bakken en manden.

Water, water, water
De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op. 

Lekker lang genieten
Hortensiabloemen zijn mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin.

Bij Famiflora vind je de mooiste hortensia's. Laat u overweldigen door onze grote keuze!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...