Voordelen van een carport

Voordelen van een carport

Een carport is een overdekking voor uw auto, welke in veel gevallen op een oprit of in de voortuin geplaatst wordt. Door uw auto onder de carport te parkeren, beschermt u deze tegen vuil en andere invloeden van buitenaf. Op deze manier blijft uw auto schoon en onbeschadigd. Op de lange termijn zal de carport u dus veel geld schelen, de auto hoeft bijna nooit meer door de wasstraat en beschadigingen hoeven ook niet meer bij de garage gerepareerd te worden.

Waarom een carport aan huis?

Zoals hierboven vermeld staat, beschermt een carport uw auto tegen diverse natuur- en weersinvloeden. Wanneer u uw auto vaak onder een boom parkeert, zult u waarschijnlijk niet onbekend zijn met vogelpoep op de gladde lak van uw auto. Verder is natuurlijk ook het weer een grote boosdoener als het gaat over beschadiging van het voertuig. Zo kunnen zonnestralen ervoor zorgen dat de kleur van de auto erg vaal wordt. Regen en sneeuw hebben op hun beurt weer nadelige gevolgen voor de lak van uw auto, zo kan deze bijvoorbeeld gaan roesten. Om nog maar te zwijgen over de harde impact van hagelstenen, die honderden kleine deukjes op het oppervlak van het voertuig achter kunnen laten. Door uw auto onder een carport te parkeren, bent u van al deze nadelige gevolgen af. De port beschermt de auto tegen bevuiling, roest en andere schade.

Carports vindt u bij Famiflora

Verschillende soorten carports

Ieder huis is anders en om die reden zijn er ook verschillende soorten carports. Het hangt onder andere af van de ligging en bouw van uw huis, welke carport voor u het meest geschikt is. Daar komt natuurlijk ook nog bij dat er rekening gehouden moet worden met het formaat van de auto of ander voertuig dat u onder de carport wilt parkeren. Over het algemeen zijn er drie soorten carports:

  • Een vrijstaande carport, die volledig zelfstandig en dus los van het huis staat. Dit is de meest conventionele carport en vereist ook het minste werk. Het afdak leunt op vier of meer palen en kan zo naast uw huis geplaatst worden.
  • Een aanbouwcarport, die met één kant aan uw huis vastzit. Hierbij rusten de andere kanten van de carport wel op palen. Zo kunt u droog vanuit uw huis naar uw auto of ander voertuig lopen. Daarnaast neemt een aanbouwcarport over het algemeen minder ruimte in beslag dan een vrijstaande carport.
  • Een hangende carport, die volledig aan de aanbouw van uw huis is bevestigd. De carport heeft geen steunpilaren nodig en neemt daarom geen ruimte in beslag in de tuin of op de oprit, Het is enkel een hangend afdak.

Carport bij Famiflora

Een carport is de ideale oplossing tegen vuil en beschadiging op uw auto. U zult veel minder geld kwijt zijn aan onderhoud van uw auto en het scheelt u ook nog eens de moeite van het wassen en repareren van het voertuig. Er is altijd wel een geschikte carport voor uw huis en auto, dus neem vooral contact met ons op. Kom langs bij Famiflora of bestel uw nieuwe carport gemakkelijk online!

 

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

zomer
Op vakantie in eigen tuin met deze 5 tips!

Bij tuincentrum Famiflora weten we precies wat je nodig hebt om van jouw tuin een zomers paradijs te maken. Met deze tips hoef je het vliegtuig niet meer te pakken om te genieten van een vakantiegevoel...

Lees meer...
tuinplanten
Top tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
Pas op voor teken

In deze blog lees je nuttige info en een paar belangrijke tips om tekenbeten te voorkomen.

Lees meer...
kamerplanten
Zo vaak geef je je kamerplanten water

Alle kamerplanten hebben hun eigen behoefte aan water. Veel of weinig, vaak of heel zelden: een goed ritme bepalen om je planten te gieten kan best een uitdaging zijn. Wij helpen je graag om een goed gietschema te maken.

Lees meer...