Famiflora trampolines

 

Spring met beide voeten de zomervakantie in

Actie geldig van 24/06/22 t.e.m. 21/07/22 op vertoon van uw digitale Famiflora klantenkaart (Famiflora-app)

Waardebon geldig bij Famiflora Moeskroen en De Panne t.e.m. 15/10/22 op vertoon van uw digitale Famiflora klantenkaart. Niet geldig op cadeaukaarten, dieren en trampolines. Waarde in 1 keer in te wisselen (geen restwaarde), niet inruilbaar in speciën. Voorwaarden in de winkel

Deze actie is enkel geldig met de Famiflora app. Heb jij de Famiflora app nog niet? Download hem snel en spaar voor leuke kortingen en gratis artikelen én geniet van exclusieve promoties ! Meer info? Klik hier.

 

Opbouw

Het trampoline-gamma van het merk Fami-Jump omvat uitsluitend opbouw trampolines. Deze types met poten boven de grond hebben tal van voordelen, zoals:

  • je kan een vrijstaande trampoline snel afbrekenopbergen én opbouwen
  • je hoeft geen put te graven waardoor jouw gazon mooi blijft
  • opbouw trampolines zijn sterker en kunnen dan ook meer gewicht dragen, waardoor grotere kinderen (en uiteraard ook hippe volwassenen) mee kunnen springen. Bij elke trampoline staat de draagkracht vermeld. Hou je hier ook zeker aan want het overschrijden van het maximale gewicht kan voor gevaarlijke situaties zorgen en de trampoline beschadigen.
  • het is eenvoudiger om een veiligheidsnet te plaatsen
  • een opbouw trampoline kan je direct verplaatsen

Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we onze modellen onderverdeeld volgens vorm en formaat. De meeste trampolines zijn rond, maar bij Famiflora kan je ook een rechthoekige trampoline kopen.
Alle trampolines kan je bezichtigen in Famiflora, het grootste tuincentrum van België in Moeskroen.

Vorm

Ronde trampolines zijn extra veilig, omdat er gemakkelijker naar het midden gesprongen wordt. Ook is de spanning op de veren overal gelijk en heb je dus overal hetzelfde gevoel tijdens het springen (het gewicht wordt dus mooi verdeeld). Een ronde trampoline is dan ook ideaal voor kleinere kinderen omdat dit net een tikkeltje veiliger is. Safety first!

Formaten & afmetingen

Groter is niet altijd beter, dus kies voor een geschikt formaat volgens de gebruiker. Als de trampoline enkel door kleine kinderen gebruikt wordt, kies je best voor het kleinste formaat. Wil je met meerdere personen tegelijk springen? Ga dan voor een groter en steviger model dat intensiever gebruikt kan/mag worden.

*Niet alle modellen zijn steeds beschikbaar. Voor meer informatie rond de beschikbaarheid van een trampoline neemt u best telefonisch contact met ons op.

Bescherming

Een trampoline krijgt heel wat te verduren: spelende kinderen, springende ouders, verschillende weersomstandigheden, verhuizingen enzovoort. Jij wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw trampoline genieten; daarom hebben we wat handige tips opgelijst om jouw trampoline te beschermen en de levensduur te verlengen.

  • Tip 1: probeer altijd de trampoline op te bergen of af te dekken (d.m.v. een afdekhoes) om deze te beschermen tegen regen, sneeuw, hagel of vallende bladeren. Zo voorkom je trouwens ook slipperig mos! Voornamelijk tijdens de wintermaanden kunnen de onderdelen afzien door koude temperaturen en is het verstandig deze veilig weg te zetten.
  • Tip 2: ook de veren hebben bescherming nodig, zodat ze niet kapot gaan. Plaats dan ook steeds de beschermrand om zowel de veren als jezelf te beschermen!
  • Tip 3: door stevige windstoten of rukwinden kan het wel eens gebeuren dat jouw trampoline wegwaait (en in het slechtste geval ook schade oploopt). Maak dan ook gebruik van een ankerset om de trampoline vast te zetten in de grond. Bovendien verschuift de trampoline niet tijdens het springen als ‘ie met ankers vast zit in de grond.
  • Tip 4: spring altijd zonder schoenen om de spandoek te beschermen tegen schade (bv. steentjes die tussen de schoenzolen blijven zitten).
  • Tip 5: leg geen gewichten op de trampoline, zodat het net na verloop van tijd niet gaat doorzakken. Ook tijdens de winter ruim je best alle sneeuw zodat dit niet gaat doorwegen.

Veiligheid

Wil je zeker zijn dat jouw kinderen veilig buiten kunnen spelen op hun trampoline? Maak dan steeds gebruik van een veiligheidsnet (dit is trouwens verplicht bij opbouwtrampolines). Plaats de trampoline ook altijd op het gazon (waar de ondergrond stevig is) en ver genoeg van objecten zoals bloembakken of muurtjes. Mocht iemand door uitzonderlijke omstandigheden toch naast de trampoline landen, zal het gras al een deel van de schok opvangen. Werk ook voor de kleinsten enkele regels uit zodat ze altijd veilig springen (bv. “de schoenen gaan altijd uit op de trampoline” of “gebruik altijd de ladder om in de trampoline te stappen”).

Accessoires

Randkussen

Een randkussen met brede rand is erg belangrijk, zodat alle veren van de trampoline mooi afgeschermd zijn. Een dik en stevig beschermt kinderen ook beter bij een val op het randkussen.

Frame

Stevige buizen en buiswanden vormen de perfecte basis voor een veilige trampoline. Deze zorgen namelijk voor stabiliteit en kunnen grote schokken beter opvangen.

Veren

Wil je lang genieten van jouw trampoline? Dan zijn stevige, lange veren een must! Een groot aantal veren geeft namelijk meer springkracht en zorgt ervoor dat de trampoline meer gewicht aankan.

Veiligheidsnet

Elke opbouwtrampoline moet verplicht voorzien worden van een veiligheidsnet. Zo kunnen er geen ongelukken gebeuren bij het oefenen van wilde trucs. 

Heb jij jouw keuze al gemaakt uit onze trampolines? Ontdek het enorm assortiment trampolines in onze winkels in Moeskroen en De Panne!

Plan hier jouw bezoek met onze routeplanner!