Vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

Dit jaar niet op vakantie naar Bali,  Bora Bora of een andere exotische bestemming? 
Het is helemaal geen ramp om vakantie in eigen land te vieren. Maak er een fijne ‘staycation’ van door optimaal te genieten van je eigen tuin.
Famiflora in Moeskroen heeft alles in huis voor heel veel zomerpret voor jong en oud. Van hangmatten tot waterornamenten en van barbecues tot kweekbakken.

5 toptips voor een fijne staycation in eigen tuin

1. Luieren, loungen en hangen

Op een warme zomerdag wil je natuurlijk zo veel mogelijk nietsdoen. Kijk bij ons assortiment tuinmeubelen voor een leuke tuinbank, comfortabele loungers, verstelbare tuinstoelen, een staande schommelstoel of  een schommel voor de kleintjes.

2. Zoek de schaduw op

Steeds vaker hebben we in de zomer te maken met echt tropische temperaturen. Je houdt het dan in de volle zon niet uit en bovendien riskeer je je huid te verbranden, zeker tussen 13.00 en 16.00 uur. Zorg dus voor een fijne schaduwplek. Denk aan een pergola begroeid met een druif of bloeiende klimrozen, een parasolboom of een (kleine) boom met meerdere stammen, een hip schaduwdoek of een vrolijke parasol. Zelfs voor zonnecrème ben je bij Famiflora aan het juiste adres.

3. Verfrissend water

Alleen al het geluid van kabbelend of klaterend water is op een warme zomerdag heel verfrissend. Heb je geen vijver waar je een fonteinpomp in kunt installeren, kijk dan eens naar onze decoratieve waterelementen, of voor een opblaasbaar zwembadje, een buitendouche. Of vul een grote bak met water en leg er  wat speeltjes in  voor de kleintjes. De kids vinden het overigens altijd leuk om elkaar nat te spuiten met de tuinslang of onder de zwenksproeier door te rennen. En vergeet vooral ook de dieren niet en kies voor een leuke drinkschaal.

4. Organiseer een tuinfeest

Organiseer een leuk tuinfeest met je bubbel! Zet tafels en (klap)stoelen buiten, vul emmers ofwel de kruiwagen met water en ijsklontjes en leg daar flessen water, frisdrank, bier en wijn in. Zet grote kannen ijsthee en sangria klaar, steek de barbecue aan en plaats hier en daar citroengeurkaarsen of citroengeraniums om muggen op afstand te houden. 

5. Kweken en plukken

Laat de kinderen makkelijke, snelgroeiende groenten en kruiden in een kweekbak, pot of een zonnig hoekje in de tuin zaaien en verder opkweken, zoals snijsla, veldsla, rucola, tuinkers, peterselie en basilicum. Laat ze eetbare bloemen, zoals onbespoten Oost-Indische kers, goudsbloemen en kamillebloemen, of blaadjes van kruiden als munt en citroenmelisse plukken en verwerk die samen in een salade, bij een dessert, in de (ijs)thee of in ijsklontjes.

Bij Famiflora in Moeskroen vind je écht ALLES om je huis en tuin om te toveren tot de meest ontspannende vakantieplek. Wij zijn alle dagen open! 
Klik hier voor alle praktische info

Fijne staycation!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pas op voor teken

In deze blog lees je nuttige info en een paar belangrijke tips om tekenbeten te voorkomen.

Lees meer...
kamerplanten
Zo vaak geef je je kamerplanten water

Alle kamerplanten hebben hun eigen behoefte aan water. Veel of weinig, vaak of heel zelden: een goed ritme bepalen om je planten te gieten kan best een uitdaging zijn. Wij helpen je graag om een goed gietschema te maken.

Lees meer...
tuintips
Tips & tricks voor het snoeien van een haag

Een groene haag biedt niet alleen privacy en bescherming tegen de wind, maar is ook gewoon een heel mooi en inspirerende blikvanger! Bij Famiflora helpen we je graag op weg met tips en tools van topmerken zoals Wolfgarten, Polet, Fiskars en Gardena voor het snoeien van jouw geliefde heg. 

Lees meer...
tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...