Vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

Dit jaar niet op vakantie naar Bali,  Bora Bora of een andere exotische bestemming? 
Het is helemaal geen ramp om vakantie in eigen land te vieren. Maak er een fijne ‘staycation’ van door optimaal te genieten van je eigen tuin.
Famiflora in Moeskroen heeft alles in huis voor heel veel zomerpret voor jong en oud. Van hangmatten tot waterornamenten en van barbecues tot kweekbakken.

5 toptips voor een fijne staycation in eigen tuin

1. Luieren, loungen en hangen

Op een warme zomerdag wil je natuurlijk zo veel mogelijk nietsdoen. Kijk bij ons assortiment tuinmeubelen voor een leuke tuinbank, comfortabele loungers, verstelbare tuinstoelen, een staande schommelstoel of  een schommel voor de kleintjes.

2. Zoek de schaduw op

Steeds vaker hebben we in de zomer te maken met echt tropische temperaturen. Je houdt het dan in de volle zon niet uit en bovendien riskeer je je huid te verbranden, zeker tussen 13.00 en 16.00 uur. Zorg dus voor een fijne schaduwplek. Denk aan een pergola begroeid met een druif of bloeiende klimrozen, een parasolboom of een (kleine) boom met meerdere stammen, een hip schaduwdoek of een vrolijke parasol. Zelfs voor zonnecrème ben je bij Famiflora aan het juiste adres.

3. Verfrissend water

Alleen al het geluid van kabbelend of klaterend water is op een warme zomerdag heel verfrissend. Heb je geen vijver waar je een fonteinpomp in kunt installeren, kijk dan eens naar onze decoratieve waterelementen, of voor een opblaasbaar zwembadje, een buitendouche. Of vul een grote bak met water en leg er  wat speeltjes in  voor de kleintjes. De kids vinden het overigens altijd leuk om elkaar nat te spuiten met de tuinslang of onder de zwenksproeier door te rennen. En vergeet vooral ook de dieren niet en kies voor een leuke drinkschaal.

4. Organiseer een tuinfeest

Organiseer een leuk tuinfeest met je bubbel! Zet tafels en (klap)stoelen buiten, vul emmers ofwel de kruiwagen met water en ijsklontjes en leg daar flessen water, frisdrank, bier en wijn in. Zet grote kannen ijsthee en sangria klaar, steek de barbecue aan en plaats hier en daar citroengeurkaarsen of citroengeraniums om muggen op afstand te houden. 

5. Kweken en plukken

Laat de kinderen makkelijke, snelgroeiende groenten en kruiden in een kweekbak, pot of een zonnig hoekje in de tuin zaaien en verder opkweken, zoals snijsla, veldsla, rucola, tuinkers, peterselie en basilicum. Laat ze eetbare bloemen, zoals onbespoten Oost-Indische kers, goudsbloemen en kamillebloemen, of blaadjes van kruiden als munt en citroenmelisse plukken en verwerk die samen in een salade, bij een dessert, in de (ijs)thee of in ijsklontjes.

Bij Famiflora in Moeskroen vind je écht ALLES om je huis en tuin om te toveren tot de meest ontspannende vakantieplek. Wij zijn alle dagen open! 
Klik hier voor alle praktische info

Fijne staycation!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak de vijver zomerproof

Een tuin kan niet zonder water. Planten hebben uiteraard (regen)water nodig om te overleven, te groeien en te bloeien.

Lees meer...
15 Tuintips voor augustus

Het is hoogzomer. Tijd om te genieten, voor velen dit jaar in eigen land en in eigen tuin. Houd het hoofd lekker koel en ontspan in je eigen groene oase, terwijl je af en toe een tuinklusje onderneemt.

Lees meer...
Cactus: Woonplant van de Maand augustus 2020

Was de cactus eerder trendy in strakke geometrische plastic potten, daarna deed ze mee met de natuurlijke uitstraling en nu wordt de stekelplant helemaal hip in folklore stijl.

Lees meer...
LOVE Monstera

Monstera heeft voor een plant heel veel te bieden: stengels, soms een mosstok, dan weer een stam, meestal indrukwekkende luchtwortels, er is van alles te zien.

Lees meer...