Tags:

Een snoephaag in eigen tuin 

De Famiflora "Tournée vitaminée" is officieel van start gegaan. Het is gedurende de maand februari dé uitgelezen tijd om jouw eigen snoepwinkel in je tuin aan te leggen, zodat je doorheen het jaar volop kan genieten van deze vitaminebommetjes! We hebben het hier niet over voedingssupplementen of energiedrankjes, maar over snoep van de natuur: FRUIT. Zeg nu zelf, wat is er beter dan een vers framboosje of zelfgemaakte confituur?

Waarom zou je naar de winkel gaan om fruit te kopen als je het evengoed thuis kan kweken?

Als je het zelf kweekt, kan je:

  • geld besparen
  • genieten van vers fruit zonder kunstmatige toevoegingen
  • brandstof besparen
  • tot ecologie & biodiversiteit bijdragen

Een vruchtbare activiteit voor kinderen

Het aanplanten van fruitbomen en -struiken is niet alleen een plezier voor het oog, maar draagt ook zeker bij tot het familieplezier!

  • Het is bijvoorbeeld een uitstekende activiteit om met jouw kleintjes uit te voeren.
  • Het is een kans om ze spelenderwijs te laten zien hoe de natuur in z’n werk gaat en ze de voldoening te geven door hun eigen snoepvoorraad te zien groeien.
  • Eén ding is zeker: jouw oogappel zal niet alleen willen ravotten in de tuin, maar ook gaan ze hun eigen kleine ‘snoepjes’ willen plukken: rechtstreeks van de struik naar hun mond. Hoe leuk is dat? 

Een tuin vol kleuren

Met fruitbomen sla je ook twee vliegen in één klap. Ze zorgen niet alleen voor vers fruit binnen handbereik, maar verfraaien ook je tuin of terras. Of ze nu in de grond staan of in een mooie pot, je fruitbomen zullen een prachtige toevoeging zijn aan jouw tuin. Denk maar aan hun mooie bloemen en kleuren, laat staan hun heerlijke geur die je terras of tuin zal parfumeren. Hoe leuk is dat? 

Een ruime keuze bij Famiflora

Weet je niet zeker welke fruitbomen je moet kiezen? Geen paniek, onze medewerkers staan klaar om je te helpen en advies te geven over hoe je deze planten moet combineren en verzorgen. Zo kan je meerdere jaren genieten van jouw fruitige aankopen! Passeer gerust eens door onze fruitafdeling, en laat je verrassen door onze niet-zo-gekende fruitsoorten, zoals de caviaarlimoen, oranje frambozen of ananasaardbeien 

Plant nu jouw fruitbomen en -struiken, en creëer herinneringen die net zo zoet zijn als de vruchten die je oogst!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...
tuintips
Onkruid verwijderen: tips voor een lenteproof tuin

Bij Famiflora houden we van groen, maar houden we onkruid liever buiten de deur. Maar hoe voorkom en bestrijd je dit groene monster? Wij vertellen het je graag!

Lees meer...