Tags:

Een snoephaag in eigen tuin 

De Famiflora "Tournée vitaminée" is officieel van start gegaan. Het is gedurende de maand februari dé uitgelezen tijd om jouw eigen snoepwinkel in je tuin aan te leggen, zodat je doorheen het jaar volop kan genieten van deze vitaminebommetjes! We hebben het hier niet over voedingssupplementen of energiedrankjes, maar over snoep van de natuur: FRUIT. Zeg nu zelf, wat is er beter dan een vers framboosje of zelfgemaakte confituur?

Waarom zou je naar de winkel gaan om fruit te kopen als je het evengoed thuis kan kweken?

Als je het zelf kweekt, kan je:

  • geld besparen
  • genieten van vers fruit zonder kunstmatige toevoegingen
  • brandstof besparen
  • tot ecologie & biodiversiteit bijdragen

Een vruchtbare activiteit voor kinderen

Het aanplanten van fruitbomen en -struiken is niet alleen een plezier voor het oog, maar draagt ook zeker bij tot het familieplezier!

  • Het is bijvoorbeeld een uitstekende activiteit om met jouw kleintjes uit te voeren.
  • Het is een kans om ze spelenderwijs te laten zien hoe de natuur in z’n werk gaat en ze de voldoening te geven door hun eigen snoepvoorraad te zien groeien.
  • Eén ding is zeker: jouw oogappel zal niet alleen willen ravotten in de tuin, maar ook gaan ze hun eigen kleine ‘snoepjes’ willen plukken: rechtstreeks van de struik naar hun mond. Hoe leuk is dat? 

Een tuin vol kleuren

Met fruitbomen sla je ook twee vliegen in één klap. Ze zorgen niet alleen voor vers fruit binnen handbereik, maar verfraaien ook je tuin of terras. Of ze nu in de grond staan of in een mooie pot, je fruitbomen zullen een prachtige toevoeging zijn aan jouw tuin. Denk maar aan hun mooie bloemen en kleuren, laat staan hun heerlijke geur die je terras of tuin zal parfumeren. Hoe leuk is dat? 

Een ruime keuze bij Famiflora

Weet je niet zeker welke fruitbomen je moet kiezen? Geen paniek, onze medewerkers staan klaar om je te helpen en advies te geven over hoe je deze planten moet combineren en verzorgen. Zo kan je meerdere jaren genieten van jouw fruitige aankopen! Passeer gerust eens door onze fruitafdeling, en laat je verrassen door onze niet-zo-gekende fruitsoorten, zoals de caviaarlimoen, oranje frambozen of ananasaardbeien 

Plant nu jouw fruitbomen en -struiken, en creëer herinneringen die net zo zoet zijn als de vruchten die je oogst!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Geef jouw kamerplanten de beste behandeling

Een spabehandeling voor je planten? Soms is het tijd om je groene vrienden eens goed in de watten te leggen. Met deze gids voor super-de-luxe plantenverzorging ga je meteen aan de slag. Plantenvoeding, sproeiers en plantendouches kennen voortaan geen geheimen meer voor jou.

Lees meer...
tuinplanten
Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuintips
Planten verzorgen tijdens je vakantie: zo doe je dat!

De zomer is een tijd van ontspanning en genieten van een welverdiende vakantie. Maar terwijl jij van je vrije dagen geniet, hebben je planten thuis nog steeds de nodige zorg nodig. Geen zorgen, we hebben de beste tips verzameld om ervoor te zorgen dat jouw tuin- en kamerplanten gezond blijven tijdens jouw afwezigheid.

Lees meer...
tuintips
Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...