Haagplanten met blote wortel

Tags:

Haagplanten, je kent ze wellicht van een tuinomheining, tuinbegrenzing of als natuurlijke schutting. Haagplanten dienen vaak als natuurlijke afscheider. Een zeer goed alternatief voor schuttingen, muren, hekken of gaas. Heb je ooit overwogen om haagplanten met blote wortel te kiezen? In deze blog ontdek je de voordelen van het planten van haagplanten met blote wortel, de optimale planttijd en enkele populaire soorten hagen. Famiflora Moeskroen en De Panne heeft een uitgebreide selectie haagplanten met blote wortel.

Voordelen van haagplanten met blote wortel planten

Het kiezen voor haagplanten met blote wortel brengt verschillende voordelen met zich mee:

 1. Allereerst zijn deze planten vaak betaalbaarder dan hun potgeteelde tegenhangers. Doordat ze zonder pot worden verkocht, kan de transporteur meerdere planten in één keer vervoeren, waardoor je bespaart op kosten. 
 2. Een ander voordeel is dat haagplanten met blote wortel vaak een groter wortelstelsel hebben. Dit betekent dat ze sneller aanslaan en efficiënter voedingsstoffen opnemen, waardoor ze stevig groeien en zich goed aanpassen aan hun nieuwe omgeving.
 3. Daarnaast is het planten van haagplanten met blote wortel milieuvriendelijker. Omdat je geen gebruik maakt van plastic potten, produceer je minder afval. Je draagt dus niet alleen bij aan de schoonheid van je tuin, maar ook aan een groenere planeet.

Haagplanten met blote wortel - Famiflora

Wanneer planten?

Het succesvol planten van haagplanten met blote wortel hangt sterk af van de juiste timing. De ideale periode is tijdens het rustseizoen, dat meestal loopt van november tot maart. In deze maanden zijn de planten in rust, wat betekent dat ze minder energie besteden aan bladgroei en meer aan het ontwikkelen van hun wortelstelsel. Planten tijdens het rustseizoen vergroot de overlevingskansen en zorgt voor een gezonde start in het voorjaar. Let er wel op dat de grond niet bevroren is!

Als je echter haast hebt, kun je in het voorjaar ook haagplanten met blote wortel planten, maar doe dit bij voorkeur vóór het begin van de groeiperiode. De groeiperiode loopt van april tot en met september/oktober.

Maak achtergrond grijs

Soorten hagen met blote wortel

Er zijn diverse haagplanten met blote wortel beschikbaar, geschikt voor verschillende tuinstijlen en klimaten. Hier zijn enkele populaire keuzes:

 1. Liguster (Ligustrum): Een klassieke keuze voor een dichte en groene haag. Liguster gedijt goed in verschillende bodemsoorten en is gemakkelijk te onderhouden. Kies voor de tijdloze schoonheid van de liguster (Ligustrum) als je een weelderige, groene haag wilt. Met zijn dichte groeiwijze en aanpassingsvermogen aan verschillende bodemsoorten is de liguster een klassieke favoriet. Onderhoud is een fluitje van een cent. Regelmatig snoeien bevordert een compacte groei, waardoor je snel een effectieve afscheiding hebt. Naast zijn functionele eigenschappen voegt de liguster ook decoratieve waarde toe aan je tuin. In het voorjaar bloeit hij met geurige witte bloemen, gevolgd door kleine zwarte bessen in de zomer. De liguster is niet alleen een praktische keuze maar ook een esthetische investering die je tuin jarenlang verfraait met zijn tijdloze elegantie.

Liguster (Ligustrum) - Famiflora

 1. Haagbeuk (Carpinus betulus): Deze haagplant is een veelzijdige en duurzame keuze voor jouw tuinhaag. Wat deze haagplant zo bijzonder maakt, is zijn vermogen om snel nieuw blad te produceren in de lente en het gedurende de zomermaanden te behouden. Hoewel het zijn blad verliest in de late herfst, biedt de Haagbeuk nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid privacy in de winter, en het vallende blad vormt een extra laagje isolatie. Met zijn fijne, getande bladeren biedt de Haagbeuk niet alleen een groene muur voor privacy, maar voegt ook een sierlijk element toe aan je tuin. In de lente ontluiken de frisgroene bladeren, die in de herfst transformeren tot warme herfsttinten. Deze haagplant gedijt goed in diverse bodemsoorten en is zeer geschikt voor snoei, waardoor je de vorm en hoogte naar wens kunt aanpassen. 

Haagbeuk (Carpinus betulus) - Famiflora

 1. Beuk (Fagus sylvatica): Een inheemse plant met prachtig blad dat in de herfst een warme kleur krijgt voordat het afvalt. De Beuk (Fagus sylvatica) is een tijdloze toevoeging aan elke tuin, waar hij zich onderscheidt door zijn elegante uitstraling en duurzaamheid. Met zijn golvende bladeren, die variëren van heldergroen in de lente en zomer tot warme tinten van bruin in de herfst, brengt de Beuk het hele jaar door een vleugje klasse in je buitenruimte. Hoewel de Beuk zijn blad verliest in de winter, behoudt hij een subtiele privacy met zijn dicht opeengepakte takken. Deze haagplant gedijt in diverse bodemsoorten en is goed te snoeien om de gewenste hoogte en vorm te bereiken. Of je nu op zoek bent naar een formele omlijsting voor je tuin of een natuurlijke scheiding tussen ruimtes, de Beuk biedt tijdloze elegantie en functionele schoonheid. Kies voor de Beuk en geniet van een klassieke, stijlvolle haag die de tand des tijds doorstaat.

Beuk (Fagus sylvatica) - Famiflora

 1. Meidoorn (Crataegus): Uitstekend voor natuurlijke hagen, de meidoorn trekt vogels aan en bloeit in het voorjaar. De Meidoorn (Crataegus) is een veelzijdige en charmante haagplant met zowel esthetische als functionele voordelen. Met zijn dichte, stekelige takken en weelderige groene bladeren biedt de Meidoorn een natuurlijke afscheiding die privacy en beschutting biedt. Wat deze haagplant extra bijzonder maakt, zijn de prachtige bloemen in het voorjaar, gevolgd door kleine rode bessen in de herfst, die vogels aantrekken en een visueel spektakel creëren. 

Meidoorn (Crataegus) - Famiflora

Koop hagen met blote wortel bij Famiflora in Moeskroen of De Panne

Nu je overtuigd bent van de voordelen en de diversiteit van haagplanten met blote wortel, vraag je je misschien af waar je ze kunt vinden. Tuincentrum Famiflora, met vestigingen in Moeskroen en De Panne, biedt een uitgebreid assortiment van hoogwaardige haagplanten met blote wortel. Hier vind je deskundig advies en de mogelijkheid om de perfecte groene omlijsting voor jouw tuin te kiezen.

Laat je tuin gedijen en verwelkom de schoonheid van haagplanten met blote wortel. Bezoek Famiflora en geef je tuin de upgrade die het verdient. Happy planting!

Famiflora Moeskroen

 • Maandag
  09:00 - 19:00
 • Dinsdag
  09:00 - 19:00
 • Woensdag
  09:00 - 19:00
 • Donderdag
  09:00 - 19:00
 • Vrijdag
  09:00 - 19:30
 • Zaterdag
  09:00 - 19:30
 • Zondag
  09:00 - 19:30

Aangepaste openingsuren

 • Open op Paaszondag
  31 maart
  08:00 - 19:30
 • Open op Paasmaandag
  1 april
  08:00 - 19:30
 • Open op maandag 1 mei
  1 mei
  08:00 - 19:30
Toon alle openingstijden
Famiflora Moeskroen Famiflora Moeskroen Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 19:00

Famiflora De Panne

 • Maandag
  09:00 - 18:30
 • Dinsdag
  09:00 - 18:30
 • Woensdag
  09:00 - 18:30
 • Donderdag
  09:00 - 18:30
 • Vrijdag
  09:00 - 18:30
 • Zaterdag
  09:00 - 18:30
 • Zondag
  09:00 - 18:30

De ingang van de winkel sluit 15 min. vóór sluitingstijd.

Aangepaste openingsuren

 • Open op Paaszondag
  31 maart
  09:00 - 18:30
 • Open op Paasmaandag
  1 april
  09:00 - 18:30
 • Open op maandag 1 mei
  1 mei
  09:00 - 18:30
Toon alle openingstijden
Famiflora De Panne Famiflora De Panne Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:30

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Eetbare liefde: groenten en kruiden om te kweken in februari

Februari mag dan wel een wintermaand zijn, maar in de wereld van tuinieren is het de perfecte tijd om plannen te smeden voor een liefdevolle en smakelijke oogst

Lees meer...
bloembollen
Tijd voor tulpen!

Tulpen zijn dé remedie tegen een winterdip. Je kunt er nu binnen én buiten van genieten. Ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne geeft tulpentips.

Lees meer...
tuinplanten
Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...
10 tips voor een fleurige start van februari

Lees onze fleurige huis- en tuintips voor de maand februari.

Lees meer...