Tags:

Tips om je natuurlijke kerstboom langer groen te houden

  • Zet je kerstboom 2 dagen buiten

Vooraleer je je echte kerstboom in huis haalt, laat je hem best eerst 2 dagen buiten staan. Ook al kriebelt het om met de decoraties aan de slag te gaan, is deze "buitenperiode" van cruciaal belang. Het zorgt er namelijk voor dat de boom meer vocht opneemt, waardoor hij minder snel uitdroogt. 

  • Maak gebruik van een kerstboomvoet met waterreservoir

Het is belangrijk om je boom ten alle tijde te voorzien van voldoende water. Hoewel hij geen wortels heeft, slurpt een dennenboom water op via de stam. Houd een oogje op het reservoir, want deze raakt sneller leeg dan je denkt!

Indien je geen idee hebt voor welke reservoir je het beste kiest, staan onze medewerkers klaar om je te adviseren in een van onze winkels. 

Bekijk hieronder onze video waarin we uitleggen hoe onze Famiflora kerstboomvoet werkt. 

  • Vermijd alle warmtebronnen 

Hoe je kerstboom koel! Hij houdt namelijk helemaal niet van warmte. Als je wilt voorkomen dat hij bruin wordt, zet je hem best niet al te dicht bij de verwarming, de open haard of andere warmtebronnen. Je boom zal je bedanken door zijn prachtige groene naalden te laten zien, klaar om te schitteren tijdens de feestdagen. 

En dat is het! Je kerstboom is klaar voor weken vol feestelijk plezier! Voor nog meer handige tips, kom je gerust langs in een van onze winkels. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
kerst
DIY: zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Tips voor het kiezen van de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...