Tags:

Tips om je natuurlijke kerstboom langer groen te houden

  • Zet je kerstboom 2 dagen buiten

Vooraleer je je echte kerstboom in huis haalt, laat je hem best eerst 2 dagen buiten staan. Ook al kriebelt het om met de decoraties aan de slag te gaan, is deze "buitenperiode" van cruciaal belang. Het zorgt er namelijk voor dat de boom meer vocht opneemt, waardoor hij minder snel uitdroogt. 

  • Maak gebruik van een kerstboomvoet met waterreservoir

Het is belangrijk om je boom ten alle tijde te voorzien van voldoende water. Hoewel hij geen wortels heeft, slurpt een dennenboom water op via de stam. Houd een oogje op het reservoir, want deze raakt sneller leeg dan je denkt!

Indien je geen idee hebt voor welke reservoir je het beste kiest, staan onze medewerkers klaar om je te adviseren in een van onze winkels. 

Bekijk hieronder onze video waarin we uitleggen hoe onze Famiflora kerstboomvoet werkt. 

  • Vermijd alle warmtebronnen 

Hoe je kerstboom koel! Hij houdt namelijk helemaal niet van warmte. Als je wilt voorkomen dat hij bruin wordt, zet je hem best niet al te dicht bij de verwarming, de open haard of andere warmtebronnen. Je boom zal je bedanken door zijn prachtige groene naalden te laten zien, klaar om te schitteren tijdens de feestdagen. 

En dat is het! Je kerstboom is klaar voor weken vol feestelijk plezier! Voor nog meer handige tips, kom je gerust langs in een van onze winkels. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
tuinplanten
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...