Wespen uit de tuin verjagen!

Wespen uit de tuin verjagen!

De zomer is de tijd van zon, terrasjes, barbecueën en…  de wesp. Net als je lekker buiten zit met een hapje en een drankje, komt dit vervelende insect je rust verstoren. Bloedirritant en als je allergisch voor wespen bent, ook nog eens gevaarlijk. Gelukkig bestaan er goede manieren om deze dieren uit je tuin te weren. Lees hier hoe je effectief van wespen af kunt komen.

Wespen verjagen met geur

 

Heb je last van wespen in je tuin? Dan moet je ze actief verjagen met geur. Wespen hebben een hekel aan de geur van kruidnagel. Steek een aantal kruidnagels in een halve citroen of sinaasappel, of leg de kruidnagels in een bakje azijn. Ook water met ammoniak zou wespen op afstand houden, net zoals het branden van een stokje wierook.

 

 

 

Wespen afschrikken met een wespennest

Een simpele maar buitengewoon doeltreffende manier om wespen te verjagen, is het ophangen van een nepwespennest.
Als wespen bij dit ‘wespennest’ in de buurt komen, denken ze in het territorium van andere wespen te zijn beland en maken ze dat ze wegkomen.
Je kunt deze truc uithalen met de speciaal hiervoor ontwikkelde ‘waspinator’.
Het nepwespennest kun je het best zo vroeg mogelijk in het seizoen ophangen, maar ook later zijn ze nog effectief – al heeft het natuurlijk weinig zin om dit nest pal naast een bestaand wespennest te plaatsen.
Het nepwespennest is de ideale oplossing om wespen te verjagen: het is makkelijk, goedkoop en niet schadelijk voor dier of milieu!

Wees geen wespenlokker   

 

Wespen komen af op jouw eten en drinken: vooral vlees en zoetigheid vinden ze heerlijk.
Maak je tuin zo onaantrekkelijk mogelijk voor wespen door je voedsel goed af te dekken of binnen te zetten.
Breng ook op tijd je vuilniszakken weg en zorg dat je je afvalbak goed afsluit. Tussen het vuilnis zit namelijk van alles wat wespen heerlijk vinden.

 

Vermijd verder het dragen van felgekleurde kleding of zoete parfum, want anders denken ze dat jij een bloem bent.

 

 

Wespen bestrijden met de elektrische vliegenmepper

Wil een bepaalde wesp je maar niet met rust laten, sla hem dan nooit met een krant of met een vliegenmepper. Hier worden ze alleen maar agressief van. Je kunt beter een elektrische vliegenmepper gebruiken: door de schok zal de wesp dood of in ieder geval versuft zijn. Controleer wel goed of de wesp echt dood is, of dat je het karwei nog op een andere manier af moet maken.

Gebruik deze methode alleen als het echt nodig is en ga niet op ‘wespenjacht’. Wespen zijn nuttige beestjes die veel andere irritante insecten, zoals muggen, opeten. Kijk ook uit dat je geen bijen of hommels raakt, want deze vriendelijke dieren zijn belangrijk voor de bestuiving van bloemen (en zijn er al helemaal niet op uit om jouw eten te verorberen).

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pas op voor teken

In deze blog lees je nuttige info en een paar belangrijke tips om tekenbeten te voorkomen.

Lees meer...
kamerplanten
Zo vaak geef je je kamerplanten water

Alle kamerplanten hebben hun eigen behoefte aan water. Veel of weinig, vaak of heel zelden: een goed ritme bepalen om je planten te gieten kan best een uitdaging zijn. Wij helpen je graag om een goed gietschema te maken.

Lees meer...
tuintips
Tips & tricks voor het snoeien van een haag

Een groene haag biedt niet alleen privacy en bescherming tegen de wind, maar is ook gewoon een heel mooi en inspirerende blikvanger! Bij Famiflora helpen we je graag op weg met tips en tools van topmerken zoals Wolfgarten, Polet, Fiskars en Gardena voor het snoeien van jouw geliefde heg. 

Lees meer...
tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...