Onderhoud van de tuin

In augustus heeft je tuin wat extra aandacht nodig om fris en gezond te blijven. Zorg ervoor dat je regelmatig de verwelkte bloemen en uitgebloeide planten verwijdert. Door dit te doen, stimuleer je nieuwe bloei en houd je je tuin op zijn best. Vergeet niet om de borders en perken onkruidvrij te houden om concurrentie met je geliefde planten te voorkomen.

Geniet van kleurrijke bloemen

Augustus brengt een overvloed aan kleurrijke bloemen in je tuin. Denk aan prachtige zomerbloeiers zoals dahlia's, zinnia's en asters. Bezoek Famiflora en ontdek ons uitgebreide assortiment van bloeiende planten om je tuin op te fleuren. Met een breed scala aan kleuren en variëteiten vind je zeker de perfecte bloemen om jouw buitenruimte te transformeren in een kleurrijk paradijs.

Zaaien voor de herfst

Ja, het is tijd om te zaaien voor de herfst! Augustus is het perfecte moment om gewassen te zaaien zoals kool, broccoli, spinazie en wortelen. Deze groenten gedijen goed in de koelere temperaturen van de herfst. Neem een kijkje in ons tuincentrum en ontdek een ruime selectie zaden van hoogwaardige kwaliteit om jouw herfsttuin te laten floreren.

Vergeet je kamerplanten niet

Terwijl je geniet van je tuin in de zomerse zon, vergeet dan niet je kamerplanten binnen te verzorgen. Geef ze regelmatig water, voeg wat meststof toe en verwijder eventuele dode bladeren. Bij Famiflora hebben we ook een prachtige collectie kamerplanten die je huis zullen verfraaien en een gezonde leefomgeving creëren.

Groenten en fruit oogsten

Augustus markeert het hoogseizoen voor het oogsten van groenten en fruit. Heb je tomaten, komkommers, paprika's of bessen in je tuin? Pluk ze op hun rijpste punt en geniet van de versheid en smaak die alleen thuis gekweekte producten kunnen bieden. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste oogsttijd, staan onze tuinexperts bij Famiflora klaar om je te adviseren.

Creëer een zomerse sfeer

Geef je tuin een warme en uitnodigende sfeer door zitplaatsen te creëren waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Bij Famiflora vind je een prachtige selectie tuinmeubilair en decoratieve items om jouw buitenruimte om te toveren tot een oase van comfort en stijl.

Voorbereiding op de herfst

Hoewel de zomer nog in volle gang is, is het verstandig om alvast na te denken over de herfst. Begin met het plannen van je herfsttuin en overweeg welke gewassen je wilt planten en welke bloembollen je wilt toevoegen voor een vroege bloei volgend jaar. Bij Famiflora staan we klaar om je te voorzien van al het nodige advies en materiaal voor een succesvolle herfsttuin.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
tuinplanten
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...