Pampasgras (Cortaderia selloana)

Pampasgras is een indrukwekkend siergras dat veel aandacht trekt. Met zijn grote pluimen in crèmekleurige tinten creëert het een spectaculair zicht in de late zomer en herfst. Pampasgras gedijt goed op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Plant het pampasgras in het voorjaar, na de laatste vorst, om het voldoende tijd te geven om zich te vestigen voordat het begint te bloeien. Pas op!  Het blad van Pampasgras heeft scherpe randen.

Japanse Zegge (Carex morrowii)

Japanse Zegge is een geweldig siergras voor degenen die op zoek zijn naar een meer subtiele en rustige uitstraling in hun tuin. Met zijn compacte groei en elegante, overhangende bladeren voegt het een vleugje fijnheid toe aan borders en bloembedden. Plant Japanse Zegge in de lente of herfst op een schaduwrijke tot halfschaduwrijke locatie met vochtige grond. Het vereist weinig onderhoud en blijft het hele jaar door aantrekkelijk.

Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides)

Lampenpoetsersgras, ook wel bekend als borstelveergras, is een charmant siergras dat in de zomermaanden een overvloed aan zachte, roze pluimen produceert. Dit siergras gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en groeit goed in goed doorlatende grond. Plant lampenpoetsersgras in het voorjaar wanneer de grond is opgewarmd. Regelmatig snoeien in het vroege voorjaar helpt om het siergras fris en gezond te houden.

Zegge (Carex) variëteiten

Zegge, een diverse groep siergrassen, biedt een breed scala aan kleuren en texturen om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar geel, blauwgroen of bont blad, er is een zegge die perfect bij je tuin past. Deze veelzijdige siergrassen gedijen goed in zowel de zon als de schaduw en vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Plant zegge in het voorjaar of de herfst en houd de grond vochtig tijdens de eerste groeiperiode.

 Prachtriet (Miscanthus sinensis)

Prachtriet is een majestueus siergras dat hoog oprijst en in de herfst een prachtige bronzen tint krijgt. Het voegt een vleugje verticaliteit en beweging toe aan je tuinontwerp. Prachtriet gedijt goed in de volle zon en groeit in vrijwel elke goed doorlatende grond. Plant het in het voorjaar, zodat het tijd heeft om zich te vestigen voordat de groei begint. Regelmatig snoeien in het vroege voorjaar helpt om dit siergras er fris en verzorgd uit te laten zien.

Festuca Intense Blue

Maak kennis met de Festuca Intense Blue, een betoverend blauwgrijs siergras dat elke buitenruimte in een oogwenk transformeert. Met zijn opvallende blauwe tinten en sierlijke bewegingen brengt dit gras een vleugje elegantie en rust in je tuin. Festuca Intense Blue gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke gebieden en vereist weinig onderhoud. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, dit siergras is een perfecte keuze voor een moeiteloos en toch verbluffend effect.

grijs

Plant siergrassen voor een betoverende herfsttuin

Siergrassen voegen een onmiskenbare schoonheid en beweging toe aan elke tuin. Met een breed scala aan vormen, maten en kleuren kunnen ze worden aangepast aan elke tuinontwerpstijl. Bij het planten van siergrassen is het cruciaal om rekening te houden met de specifieke vereisten van elke variëteit. Plant ze op het juiste tijdstip van het jaar en op de juiste locatie om ervoor te zorgen dat ze optimaal gedijen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...