Volg deze 10 tips en trucs voor een kraakheldere vijver

Heb je net een nieuwe vijver aangelegd en voelt het onderhoud soms aan als een sprong in het diepe? Maak je geen zorgen, wij bij Famiflora staan klaar om je te helpen! In deze blog delen we enkele handige tips en trucs om je vijver sprankelend en gezond te houden. Ben je klaar om in de diepe wereld van vijveronderhoud te duiken? Laten we samen eens kijken hoe we jouw vijver kunnen omtoveren tot een oase van rust en schoonheid! Of weet je wat? Kom gewoon gezellig langs in ons tuincentrum in De Panne of Moeskroen. Wij zijn dé one-stop-shop voor al je vijverbenodigdheden!

Tips voor een gezonde vijver

Ons team van vijverexperts heeft speciaal voor jou een lijst samengesteld met gemakkelijk te volgen tips die helpen je vijver proper en gezond te houden. Of je nu advies nodig hebt over welke vissoorten je moet houden of hoe je de pH-waarde van je water op peil houdt, ons team van Famiflora helpt je graag op weg. Welke vijvervraag je ook hebt, ze voelen zich als een vis in het water!

1. Houd het water proper en vrij van vuil. Dat betekent dat je bladeren, takjes en ander materiaal dat in het water terechtkomt, regelmatig verwijdert. Gebruik een schepnet voor het schoon houden van het water. Bekijk ons assortiment vijverschepnetten in ons tuincentrum.

2. Controleer structureel de waterkwaliteit. Gebruik een van onze testkits om de pH-waarde, het nitraat- en fosfaatgehalte en andere belangrijke parameters die de gezondheid van jouw vijver beïnvloeden, te controleren.

3. Installeer een pomp of filter om je vijver proper en helder te houden. Onze medewerkers geven je hierover graag advies.

4. Vergeet niet om je vijver te beluchten met een luchtsteen of bubbler om ervoor te zorgen dat je vijver proper en helder blijft.

5. Zorg voor schaduw voor je vissen, planten en andere dieren die in de vijver leven. Drijvende planten, lelieblad en zelfs een kleine paraplu beschermen tegen direct zonlicht.

6. Vul je vijver met de juiste soorten vissen en planten. Verscheidene vissoorten vereisen verschillende omstandigheden, dus zorg ervoor dat je vissen kiest die goed gedijen in jouw soort vijver.

7. Houd de algengroei onder controle door algenbestrijdingsmiddelen aan het water toe te voegen. Algen nemen een vijver snel over als je ze hun gang laat gaan, dus houd het onder controle.

8. Voer je vissen alleen zoveel voer als ze in een paar minuten opeten. Te veel voer vervuilt het water en verstoort het evenwicht in de vijver. Bekijk hier ons assortiment aan visvoer.

9. Ruim regelmatig afval of dode planten op om te voorkomen dat ze in het water terechtkomen, vergaan en verdere problemen veroorzaken.

10. Gebruik vijverfolie die jarenlang meegaat en niet gemakkelijk scheurt. Dat scheelt in de portomonnee en veel extra werk.

Maak achtergrond grijs

Ontdek alles voor je vijver bij Famiflora

Maak je buren groen van jaloezie en neem deze vijvertips ter harte. Famiflora heeft alle middelen en expertise in huis om in jouw achtertuin een oase te creëren waar jij en jouw vissen nog lang van genieten! Wacht dus niet langer - begin nu met ons eenvoudig te volgen advies om jouw vijver proper en kraakhelder te houden. Met Famiflora aan je zijde is het nog nooit zo eenvoudig en plezierig geweest om je eigen vijver te onderhouden.

Wist je dat?

Wist je dat het water in een vijver op natuurlijke wijze wordt gefilterd en gerecycled? Het water stroomt door het ecosysteem van een vijver, waardoor kwaadaardige bacteriën worden afgebroken zodat het water proper en gezond blijft voor zijn glibberige bewoners. Bovendien houden veel vijvers zichzelf in stand met de toevoeging van slechts enkele waterplanten die zuurstof en voedingsstoffen toevoegen aan het water. Vergeet niet onze weekpromoties en happy deals regelmatig te checken. Naast superdeals voor vijverbenodigdheden hebben we elke dag onweerstaanbare afprijzingen op de meest populaire producten. Laat ze niet verwateren!

Vijverbenodigdheden kopen in De Panne of Moeskroen

In ons tuincentrum in De Panne en Moeskroen beschikken we over alle benodigdheden en expertise die je nodig hebt om een prachtige vijver aan te leggen waar je jarenlang plezier van zult hebben. Of je nu een beginnd vijverhouder bent of tips wilt voor het onderhoud van je bestaande vijver, ons team van deskundigen staat voor je klaar. Wacht dus niet langer - volg ons eenvoudig te volgen advies voor het proper en helder houden van je vijver! Ben je nog niet overtuigd? Wat als we je nu ook nog eens vertellen dat het hebben van een vijver de waarde van je eigendom doet stijgen? Het staat buiten kijf dat het hebben van een vijver zowel financieel als emotioneel een goede investering is. We zijn elke dag geopend, dus kom vandaag nog langs! Ons personeel staat reeds te popelen om je te mogen verwelkomen in ons tuincentrum in De Panne of in het grootste tuincentrum van België in Moeskroen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Muggen verjagen: geniet ongestoord van je zomer!

De zomer is een tijd van genieten in de tuin, lange avonden buiten zitten en heerlijke barbecuefeestjes. Maar niets kan die momenten meer verstoren dan vervelende muggen. Gelukkig zijn er tal van natuurlijke en effectieve manieren om deze kleine plaaggeesten op afstand te houden.

Lees meer...
tuintips
Nu doen: neem zomerstekken

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Geef jouw kamerplanten de beste behandeling

Een spabehandeling voor je planten? Soms is het tijd om je groene vrienden eens goed in de watten te leggen. Met deze gids voor super-de-luxe plantenverzorging ga je meteen aan de slag. Plantenvoeding, sproeiers en plantendouches kennen voortaan geen geheimen meer voor jou.

Lees meer...
tuinplanten
Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...