Onmisbare lentebloeiers

Nu de lente is begonnen en de zon zich ook langzaamaan laat zien, komen de fleurige lentebloeiers weer bovengronds om mee te genieten van de eerste zonnestralen. Deze bloemen bloeien rijkelijk in het voorjaar en zorgen voor een kleurrijke tuin in het najaar.

Omdat de meeste eenjarige planten en zomerbloemen niet vorstbestendig zijn, kan je het best beginnen planten in maart en april.

Ben je te laat begonnen met planten? Bij Famiflora Moeskroen en De Panne vind je ook een ruim assortiment bloeiende planten in potten en bakken, bloemzaden en al het nodige materiaal en accessoires om uw lentebloeiers prachtig te laten groeien.

Laat je inspireren door onze favoriete lentebloeiers bij Famiflora:

Wisteria Sinensis (Blauwe regen)

De blauwe regen is een heel fleurrijke slingerplant. Je plaatst ze best op een zonnige plek. Om volop te kunnen groeien, hebben zijn mooie blauwe takken zeker 6 uur volle zon nodig per dag Ze houden van een organische en vochtige grond en hoeven niet noodzakelijk rijk te zijn aan meststoffen. De Wisteria Sinensis of blauwe regen staat zeker twee maanden in volle bloei en komen in verschillende kleuren: paars, geel, roze, wit… 

Primula Denticulata (Sleutelbloem) 

Voor de verzorging van primula's kunt u ze het beste in vochtige grond planten. Houd er rekening mee dat ze de voorkeur geven aan licht zure, humusrijke en doorlaatbare grond, en aan halfschaduw. In volle bloei kunnen primula's minstens twee maanden mooi blijven!

Pioenroos (Paeoniaceae)

Pioenrozen worden best in een voedingsrijke en vochtige grond geplant. Een té natte grond is niet goed voor de roos, dit zou de groei allesbehalve stimuleren. De bloem kan op een neutrale of iets zuurdere grond geplant worden. De grond mag niet uitgedroogd zijn en moet regelmatig water krijgen. Zorg er ook voor dat ze minstens 6 uur lang in volle zon staat. Deze bloemen groeien vooral tussen april en juni, maar kunnen met goede verzorging de hele zomer jouw tuin opfleuren.

Magnolia (Beverbomen)

De magnoliaboom is een hele sterke struik die niet veel verzorging nodig heeft. Wat wel gezond is voor de boom, is ze regelmatig voeden met tuinturf of zelfgemaakte compost, zodat de bodem vochtig blijft. De magnolia heeft over het algemeen weinig last van ziekte en plagen. Een magnolia kan ongeveer 30cm per jaar groeien en bloeit tussen de lente tot het vriesweer. Je vindt de magnolia’s ook in het wit, roze, paarsrood of geel.

Armeria (Engels gras)

Hou je van kleur in de tuin? Dan mag de Armeria zeker niet ontbreken in jouw tuin. Deze kleurrijke bloem staat volop in bloei tussen mei en juli en kan tot wel 30cm hoog worden. Om ze goed te verzorgen, gebruik je best organische mest.

Ook lentekriebels gekregen na het lezen van deze blog? In ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne vindt je prachtige lentebloeiers met de nodige accessoires om ze te verzorgen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
tuinplanten
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
tuintips
Vijveronderhoud: dit zijn de do's & dont's!

De lente is in volle bloei en dit betekent dat het tijd is om je vijver eens goed onder handen te nemen. Bij Famiflora, dé plek in Moeskroen en de Panne voor alles omtrent jouw tuin, staan we klaar om je te helpen bij al je vijverbehoeften.

Lees meer...