De leukste geschenken vind je bij Famiflora

Hoogstwaarschijnlijk heb je wel al eens sokken of een verzorgingspakket als cadeau gegeven voor Kerst. Leuk, maar niet meer zo origineel. Een kerstgeschenk kopen is niet altijd makkelijk. Zeker niet al de persoon al alles heeft. Wat koop je dan voor zo iemand? In deze blog gaan we dieper in op kerstcadeaus voor de tuinliefhebber.

Cadeautips

Om te achterhalen wat nu een goed kerstgeschenk is voor de tuinliefhebber, hebben wij een lijst samengesteld. Om er zeker van zijn dat je een gepast en origineel cadeautje aanbiedt wat iemand direct kan gebruiken en waar de ontvanger oprecht aangenaam door verrast is, moeten we eerst op zoek naar de antwoorden op de vraag over welk type tuinier het hier nu eigenlijk gaat.

Bij de woorden ‘tuinieren’ en ‘groene vingers’ denken we vaak aan tuincadeaus als planten, bloembollen, heggenscharen en andere producten, maar er kan veel meer in de tuin! Denk maar aan barbecueën, een duik nemen in een zelf aangelegd zwembad, wegdromen bij een visvijver die krioelt van kleurrijke tropische vissen, vogels voeren om deze vrije dieren van dichterbij te bestuderen, lekker chillen in een hangmat of misschien wel een mancave bouwen in je tuinhuis. Ontdek de beste geschenken voor jouw type tuinliefhebber.

  • De doe- het- zelver met groene vingers

Is jouw cadeautje voor een doe- het-zelver die ervan houdt om planten te laten groeien vanaf het zaadje? Voor dit publiek heb je een uitgebreid gamma om uit te kiezen. Niets leuker dan zelf kweken! Wat dacht je van een handige strooiwagen om meststof, kalk, graszaad en strooizout te verspreiden? Bij Famiflora vind je ook complete serres en tuinhuizen. De handige tuinier kan wel wat extra handige tools gebruiken tijdens het tuinieren. Denk bijvoorbeeld aan tuinhandschoenen, kniebeschermers, schepjes en harken. Je kunt het zo gek niet bedenken.

  • Student zonder tuin/buitenplaats
    Zit de uitverkorene op kot en heeft hij/zij de studentenkamer juist omgetoverd tot een groene, levendige oase waar hard geblokt wordt? Neem een kijkje op onze kamerplantenafdeling. Hier bieden wij voor iedereen wat wils. Zelfs als de persoon niet dagelijks naar zijn of haar planten omkijkt, hebben wij geschikte kamerplanten. Elke student kan wel een groene kamergenoot gebruiken. Woont de student op weinig vierkante meters? Ook voor kleinere ruimtes hebben wij het juiste groen. Bekijk ons aanbod student-proof kamerplanten en kies jouw favoriet! Wij beschikken ook over de mooiste kunstplanten. Nét echt! Geen onderhoud en net zo mooi!

 

Kunstplanten op de studentenkamer - Famiflora

 

  • De Bourgondiër

Een leuk cadeau voor iedereen; een barbecue, want eten moeten we allemaal. Een barbecue is uitermate geschikt voor degenen die geen zin hebben om in de keuken te staan, maar juist willen genieten van de frisse of warme buitenlucht gepaard met de geur van een sappige hamburger of gegrilde kip. In ons tuincentrum vind je verschillende soorten barbecues en -accessoires. Aanschouw het zelf!

Bij Famiflora vind je ook een ruim assortiment kruiden om jouw vlees helemaal op smaak te brengen!

 

Het cadeau dat altijd uitkomt

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je geen idee wat de favoriete bezigheden zijn van de persoon in kwestie en beschik je over een beperkt budget? Geen paniek! Wij hebben het perfecte cadeau dat altijd uitkomt: de Famiflora cadeaubon. Kies zelf de waarde van de bon en wij pakken hem feestelijk in! Met de geschenkkaart bepaalt de ontvanger zelf wat voor tuinliefhebber hij is en met welk doel of aan wat voor product hij/zij deze gebruikt.

De waarde op de geschenkbon bepaal je helemaal zelf. Wij hebben bonnen beschikbaar vanaf 10 euro tot en met 200 euro. De waarde op de bon is een jaar lang geldig en hoeft je niet in één keer uit te geven.

Kersthoppen met opa in het tuincentrum - Famiflora

 

Koop leuke kerstgeschenken voor de tuinliefhebber

De mooiste, origineelste, persoonlijkste en grappigste kerstcadeaus koop je bij Famiflora. Wij hebben voor elke tuinliefhebber een passend cadeau. Bekijk zowel onze binnen- als buitenafdeling. In onze serre vind je de mooiste binnenplanten in elke kleur en maat. Op de buitenafdeling bieden wij het hele jaar door mooie struiken, bomen en vaste planten aan. Heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikt cadeau? Onze medewerkers helpen je graag op weg. Heb je weinig tijd? Bestel gemakkelijk online onze cadeaubon! Het groenste cadeau dat altijd uitkomt.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
tuinplanten
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...