Tags:

Nu bollen planten om in het voorjaar te genieten

Wij houden van voorjaarsbollen! Zo spannend om de eerste scheuten te zien verschijnen. Eenmaal in bloei, zijn de kleuren een welkom schouwspel na de donkere wintermaanden. Begin in de vroege herfst met het plannen en planten van de bloembollen, dan kan je genieten van een prachtige kleurenvloed en sterke planten volgend voorjaar. Hoog tijd dus om nu te gaan plannen.

                  

1. Maak een lijstje

Met zoveel keuze, weet je misschien niet waar te beginnen. Begin met een lijstje te maken met jouuw favorieten in verschillende kleuren en variëteiten zoals : narcissen, tulpen, hyacinten, krokussen en alliums. Met dit lijstje krijg je een mooi overzicht van wat je wil.

2. Plan je tuin

Denk na over de plaats waar je jouw nieuwe voorjaarsbollen wil planten.  In potten of bakken of in de volle grond in een border of perk, in de schaduw of in de zon,….
Welk effect wil je bekomen met jouw bloembollen? Een groep tulpen of massa's narcissen? Of ga je voor een hoek vol lentekleur in potten met 'bollenlasagnes' (bloembollen planten in lagen)?

3. Shopping time@Famiflora!

Eenmaal je lijstje klaar is, dan is het tijd om een bezoek aan Famiflora te brengen. De kans is groot dat je jouw lijstje nog wijzigt omdat je je hebt laten verleiden door nieuwe, mooie soorten en kleuren in onze bloembollenafdeling! Het is echt spannend om de bollen in ons tuincentrum te ontdekken, klaar voor een echt bloeiende lente.

Denk aan de planttijden bij het plannen van de voorjaarsbollen voor volgend jaar.
Zorg voor wat vrije tijd in uw agenda om buiten in de tuin te gaan planten.
Narcissen, hyacinten en krokussen kunnen van september tot oktober worden geplant.
Tulpen kunt u het beste in november planten.

Bezoek Famiflora in Moeskroen en De Panne voor een grote selectie voorjaarsbollen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Groen in je slaapkamer en badkamer? Doen!

Voor elk 'stekje' is een plekje! Ontdek dus onze favoriete kamerplanten voor de slaapkamer en badkamer.

Lees meer...
tuinplanten
Eetbare liefde: groenten en kruiden om te kweken in februari

Februari mag dan wel een wintermaand zijn, maar in de wereld van tuinieren is het de perfecte tijd om plannen te smeden voor een liefdevolle en smakelijke oogst

Lees meer...
bloembollen
Tijd voor tulpen!

Tulpen zijn dé remedie tegen een winterdip. Je kunt er nu binnen én buiten van genieten. Bekijk onze tulpentips.

Lees meer...
tuinplanten
Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...