Nu bollen planten om in het voorjaar te genieten

Wij houden van voorjaarsbollen! Zo spannend om de eerste scheuten te zien verschijnen. Eenmaal in bloei, zijn de kleuren een welkom schouwspel na de donkere wintermaanden. Begin in de vroege herfst met het plannen en planten van de bloembollen, dan kan je genieten van een prachtige kleurenvloed en sterke planten volgend voorjaar. Hoog tijd dus om nu te gaan plannen.

                  

1. Maak een lijstje

Met zoveel keuze, weet je misschien niet waar te beginnen. Begin met een lijstje te maken met jouuw favorieten in verschillende kleuren en variëteiten zoals : narcissen, tulpen, hyacinten, krokussen en alliums. Met dit lijstje krijg je een mooi overzicht van wat je wil.

2. Plan je tuin

Denk na over de plaats waar je jouw nieuwe voorjaarsbollen wil planten.  In potten of bakken of in de volle grond in een border of perk, in de schaduw of in de zon,….
Welk effect wil je bekomen met jouw bloembollen? Een groep tulpen of massa's narcissen? Of ga je voor een hoek vol lentekleur in potten met 'bollenlasagnes' (bloembollen planten in lagen)?

3. Shopping [email protected]!

Eenmaal je lijstje klaar is, dan is het tijd om een bezoek aan Famiflora te brengen. De kans is groot dat je jouw lijstje nog wijzigt omdat je je hebt laten verleiden door nieuwe, mooie soorten en kleuren in onze bloembollenafdeling! Het is echt spannend om de bollen in ons tuincentrum te ontdekken, klaar voor een echt bloeiende lente.

Denk aan de planttijden bij het plannen van de voorjaarsbollen voor volgend jaar.
Zorg voor wat vrije tijd in uw agenda om buiten in de tuin te gaan planten.
Narcissen, hyacinten en krokussen kunnen van september tot oktober worden geplant.
Tulpen kunt u het beste in november planten.

Bezoek Famiflora in Moeskroen en De Panne voor een grote selectie voorjaarsbollen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips en tuinklussen voor oktober

Lees 15 leuke en praktische tuintips en klusjes om in oktober tussen de buien door te doen.

Lees meer...
Wist je dat Led kerstverlichting minder dan €1 per maand verbruikt?

De kerstperiode komt eraan, de mooiste tijd van het jaar! En is er een betere manier om het gezellige feestgevoel te uiten met honderden fonkelende kerstlichtjes?
Wat kost nu al die feestvreugde en wat kan je doen om jouw energiekosten tijdens de feestdagen laag te houden?

Lees meer...
De beste kamerplanten voor je keuken

Kamerplanten kan je overal in huis kwijt, ook in je keuken. Ze voegen niet enkel iets moois en kleurrijks toe, ze kunnen ook heel praktisch zijn! Met deze vijf geurende, bloeiende en luchtzuiverende kamerplanten geef jij ook een groene boost aan je keuken.

 

Lees meer...
4 oktober: Dierendag

Elke dier verdient op Dierendag een beetje extra aandacht, of het nu om een huis- of tuindier gaat.

Lees meer...