Tags:

Nu bollen planten om in het voorjaar te genieten

Wij houden van voorjaarsbollen! Zo spannend om de eerste scheuten te zien verschijnen. Eenmaal in bloei, zijn de kleuren een welkom schouwspel na de donkere wintermaanden. Begin in de vroege herfst met het plannen en planten van de bloembollen, dan kan je genieten van een prachtige kleurenvloed en sterke planten volgend voorjaar. Hoog tijd dus om nu te gaan plannen.

                  

1. Maak een lijstje

Met zoveel keuze, weet je misschien niet waar te beginnen. Begin met een lijstje te maken met jouuw favorieten in verschillende kleuren en variëteiten zoals : narcissen, tulpen, hyacinten, krokussen en alliums. Met dit lijstje krijg je een mooi overzicht van wat je wil.

2. Plan je tuin

Denk na over de plaats waar je jouw nieuwe voorjaarsbollen wil planten.  In potten of bakken of in de volle grond in een border of perk, in de schaduw of in de zon,….
Welk effect wil je bekomen met jouw bloembollen? Een groep tulpen of massa's narcissen? Of ga je voor een hoek vol lentekleur in potten met 'bollenlasagnes' (bloembollen planten in lagen)?

3. Shopping time@Famiflora!

Eenmaal je lijstje klaar is, dan is het tijd om een bezoek aan Famiflora te brengen. De kans is groot dat je jouw lijstje nog wijzigt omdat je je hebt laten verleiden door nieuwe, mooie soorten en kleuren in onze bloembollenafdeling! Het is echt spannend om de bollen in ons tuincentrum te ontdekken, klaar voor een echt bloeiende lente.

Denk aan de planttijden bij het plannen van de voorjaarsbollen voor volgend jaar.
Zorg voor wat vrije tijd in uw agenda om buiten in de tuin te gaan planten.
Narcissen, hyacinten en krokussen kunnen van september tot oktober worden geplant.
Tulpen kunt u het beste in november planten.

Bezoek Famiflora in Moeskroen en De Panne voor een grote selectie voorjaarsbollen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Muggen verjagen: geniet ongestoord van je zomer!

De zomer is een tijd van genieten in de tuin, lange avonden buiten zitten en heerlijke barbecuefeestjes. Maar niets kan die momenten meer verstoren dan vervelende muggen. Gelukkig zijn er tal van natuurlijke en effectieve manieren om deze kleine plaaggeesten op afstand te houden.

Lees meer...
tuintips
Nu doen: neem zomerstekken

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Geef jouw kamerplanten de beste behandeling

Een spabehandeling voor je planten? Soms is het tijd om je groene vrienden eens goed in de watten te leggen. Met deze gids voor super-de-luxe plantenverzorging ga je meteen aan de slag. Plantenvoeding, sproeiers en plantendouches kennen voortaan geen geheimen meer voor jou.

Lees meer...
tuinplanten
Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...