Tulpen: toppers tegen de winterdip

Tulpen: toppers tegen de winterdip

Het lijkt misschien wat vroeg maar het nieuwe (snij)tulpenseizoen start echter al in januari. Snijtulpen zijn nu weer volop verkrijgbaar. Met de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Je krijgt er meteen 'lente in je bol' van. Wie vrolijkt daar nu niet van op?

Bekom in 1,2,3  tulpen met mooie rechte stelen

1. Rol je bos tulpen na aankoop strak op in een oude krant

2. Draai er een elastiek omheen zodat het een strakke bundel blijft

3. Zet de tulpen dan een half uur rechtop in een vaas of emmer met schoon water

 

Wanneer de stelen zich hebben volgezogen met water zijn ze goed stevig geworden en kun je de krant of het inpakpapier verwijderen.

 

Geniet extra lang van je boeket

Tulpen gaan binnenshuis ongeveer een week tot 10 dagen mee. Hoe koeler in huis, hoe langer ze zullen bloeien. Zet ze dus niet in de volle zon of op de vensterbank boven de verwarming. Houd ze ook uit de buurt van rijpend fruit, want daardoor gaan ze sneller bloeier en raken ze eerder uitgebloeid.

 

Wist je dat?

Het wonderlijke, én leuke, van tulpen is dat ze doorgroeien in de vaas. Houd daar rekening mee wanneer je ze op de gewenste lengte (schuin) afsnijdt en bij de keuze van de vaas waarin je ze zet. Wil je niet dat ze gaan hangen, maar mooi rechtop blijven? Snijd ze dan iets korter af of later nog een keertje bij en kies een hoge, smalle vaas.

 

Scherp en schoon

Gebruik een scherp en schoon mes om de stelen schuin op lengte af te snijden. Neem ook een goed propere vaas en voeg snijbloemenvoeding toe aan het water.

 

Ze hebben dorst!

Tulpen zijn echte slurpers. Ze hebben regelmatig een slok vers water nodig.

 

Mengen maar…

Je kunt één soort tulpen in een vaas zetten, maar ook bonte en vrolijke combinaties maken met andere tulpen, met andere vormen en andere kleuren. Ze combineren ook mooi met bloesemtakken en ranonkels.

 

Wil je ook narcissen in je boeket gebruiken, dan moet je dit trucje toepassen

De stelen van narcissen scheiden een slijmerige substantie af, waardoor de tulpen sneller uitgebloeid zullen raken. Zet de narcissen daarom eerst in een aparte vaas met water, nadat je de onderkant van de stelen schuin hebt afgesneden. Na een dag kun je de narcissen uit hun vaas halen. Spoel de stelen af onder de kraan en snijd de stelen op de gewenste lengte af.

Nu geven ze geen (of veel minder) slijm af en kunnen ze bij het tulpenboeket

Geniet ervan!

      

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...