Tulpen: toppers tegen de winterdip

Tulpen: toppers tegen de winterdip

Het lijkt misschien wat vroeg maar het nieuwe (snij)tulpenseizoen start echter al in januari. Snijtulpen zijn nu weer volop verkrijgbaar. Met de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Je krijgt er meteen 'lente in je bol' van. Wie vrolijkt daar nu niet van op?

Bekom in 1,2,3  tulpen met mooie rechte stelen

1. Rol je bos tulpen na aankoop strak op in een oude krant

2. Draai er een elastiek omheen zodat het een strakke bundel blijft

3. Zet de tulpen dan een half uur rechtop in een vaas of emmer met schoon water

 

Wanneer de stelen zich hebben volgezogen met water zijn ze goed stevig geworden en kun je de krant of het inpakpapier verwijderen.

 

Geniet extra lang van je boeket

Tulpen gaan binnenshuis ongeveer een week tot 10 dagen mee. Hoe koeler in huis, hoe langer ze zullen bloeien. Zet ze dus niet in de volle zon of op de vensterbank boven de verwarming. Houd ze ook uit de buurt van rijpend fruit, want daardoor gaan ze sneller bloeier en raken ze eerder uitgebloeid.

 

Wist je dat?

Het wonderlijke, én leuke, van tulpen is dat ze doorgroeien in de vaas. Houd daar rekening mee wanneer je ze op de gewenste lengte (schuin) afsnijdt en bij de keuze van de vaas waarin je ze zet. Wil je niet dat ze gaan hangen, maar mooi rechtop blijven? Snijd ze dan iets korter af of later nog een keertje bij en kies een hoge, smalle vaas.

 

Scherp en schoon

Gebruik een scherp en schoon mes om de stelen schuin op lengte af te snijden. Neem ook een goed propere vaas en voeg snijbloemenvoeding toe aan het water.

 

Ze hebben dorst!

Tulpen zijn echte slurpers. Ze hebben regelmatig een slok vers water nodig.

 

Mengen maar…

Je kunt één soort tulpen in een vaas zetten, maar ook bonte en vrolijke combinaties maken met andere tulpen, met andere vormen en andere kleuren. Ze combineren ook mooi met bloesemtakken en ranonkels.

 

Wil je ook narcissen in je boeket gebruiken, dan moet je dit trucje toepassen

De stelen van narcissen scheiden een slijmerige substantie af, waardoor de tulpen sneller uitgebloeid zullen raken. Zet de narcissen daarom eerst in een aparte vaas met water, nadat je de onderkant van de stelen schuin hebt afgesneden. Na een dag kun je de narcissen uit hun vaas halen. Spoel de stelen af onder de kraan en snijd de stelen op de gewenste lengte af.

Nu geven ze geen (of veel minder) slijm af en kunnen ze bij het tulpenboeket

Geniet ervan!

      

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hoe doe je de juiste plant cadeau?

Op zoek naar een geslaagd geschenk? Een plant cadeau doen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Met deze tips geef jij de ideale kamerplant aan de juiste persoon!

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
kerst
DIY: zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...