Tiny plants: Miniplantjes voor maximaal effect

Tiny plants: Miniplantjes voor maximaal effect

Geef je huis een kleine groene boost met een tiny plant of miniplant. Ze nemen weinig plek in en vragen een minimum van je aandacht. Sommige miniplanten koop je klein en zie je groot worden, andere behouden hun vorm en blijven klein van formaat.

Miniplantjes in huis

Niet iedereen heeft ruimte in huis voor een grote groene gatenplant of indrukwekkende palm. Een miniplantje pas je overal moeiteloos in. Je kan ze zowat overal in je huis neerzetten, tot het kleinste plekje waar daglicht komt.

Zet je tiny plant in de kijker door ze een hoofdrol te geven op tafel of kast. Ze staan schattig alleen, maar je kan ze ook mixen en matchen tot een mooi groen decor. Zoek voor je tiny plants leuke bloempotjes die eenheid brengen in het geheel. Een potje tot 5 centimeter is prima voor de meeste miniplantjes.

Je kan je tiny plants ook houden in een terrarium of minituintje. Luchtplantjes (Tillandsia) zijn daarvoor ideaal: ze hebben geen aarde nodig en blijven klein en fijn.

Onze favoriete tiny plants

  • Pannenkoekenplant

Al jaren favoriet van zowat elke plantenliefhebber, de Pannenkoekenplant of Pilea Peperomioides. Ook als miniplantje doet hij het goed! Al groeit hij best snel. Hou de aarde van je kleine plant altijd lichtjes vochtig.

  • Luchtplantjes of Tillandsia

Van nature groeien ze op bomen, rotsen of andere planten. Omdat ze bijna of geen wortels hebben, hebben luchtplantjes of air plants helemaal geen aarde nodig. Ze groeien erg traag en blijven hun kleine formaat houden. Ideale tiny plants dus. Dompel ze een keer per week onder of besproei ze om ze water te geven.

  • Kleine vetplantjes

Succulenten of vetplantjes vragen weinig van je. Ze slaan water op in hun blaadjes, dus je hoeft ze weinig water te geven. Ze zijn beresterk en kunnen tegen een stootje.  Kies voor de miniversie van leuke en bijna onverwoestbare plantjes als Kalanchoe, Crassula ovata, Haworthia of Aloë.

  • Peperomia

Heel wat Peperomiasoorten lenen zich perfect als tiny plant in je interieur. Met hun vele blaadjes blijven klein, zijn zuinig met water en groeien traag. Op zoek naar een ideale soort? Denk aan de Peperomia Watermelon, Caperata of Rotundifolia.

Deel je kleine plantjes via #tinyplanttuesday #famiflora #gruun

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...
tuintips
Onkruid verwijderen: tips voor een lenteproof tuin

Bij Famiflora houden we van groen, maar houden we onkruid liever buiten de deur. Maar hoe voorkom en bestrijd je dit groene monster? Wij vertellen het je graag!

Lees meer...