Tiny plants: Miniplantjes voor maximaal effect

Tiny plants: Miniplantjes voor maximaal effect

Geef je huis een kleine groene boost met een tiny plant of miniplant. Ze nemen weinig plek in en vragen een minimum van je aandacht. Sommige miniplanten koop je klein en zie je groot worden, andere behouden hun vorm en blijven klein van formaat.

Miniplantjes in huis

Niet iedereen heeft ruimte in huis voor een grote groene gatenplant of indrukwekkende palm. Een miniplantje pas je overal moeiteloos in. Je kan ze zowat overal in je huis neerzetten, tot het kleinste plekje waar daglicht komt.

Zet je tiny plant in de kijker door ze een hoofdrol te geven op tafel of kast. Ze staan schattig alleen, maar je kan ze ook mixen en matchen tot een mooi groen decor. Zoek voor je tiny plants leuke bloempotjes die eenheid brengen in het geheel. Een potje tot 5 centimeter is prima voor de meeste miniplantjes.

Je kan je tiny plants ook houden in een terrarium of minituintje. Luchtplantjes (Tillandsia) zijn daarvoor ideaal: ze hebben geen aarde nodig en blijven klein en fijn.

Onze favoriete tiny plants

  • Pannenkoekenplant

Al jaren favoriet van zowat elke plantenliefhebber, de Pannenkoekenplant of Pilea Peperomioides. Ook als miniplantje doet hij het goed! Al groeit hij best snel. Hou de aarde van je kleine plant altijd lichtjes vochtig.

  • Luchtplantjes of Tillandsia

Van nature groeien ze op bomen, rotsen of andere planten. Omdat ze bijna of geen wortels hebben, hebben luchtplantjes of air plants helemaal geen aarde nodig. Ze groeien erg traag en blijven hun kleine formaat houden. Ideale tiny plants dus. Dompel ze een keer per week onder of besproei ze om ze water te geven.

  • Kleine vetplantjes

Succulenten of vetplantjes vragen weinig van je. Ze slaan water op in hun blaadjes, dus je hoeft ze weinig water te geven. Ze zijn beresterk en kunnen tegen een stootje.  Kies voor de miniversie van leuke en bijna onverwoestbare plantjes als Kalanchoe, Crassula ovata, Haworthia of Aloë.

  • Peperomia

Heel wat Peperomiasoorten lenen zich perfect als tiny plant in je interieur. Met hun vele blaadjes blijven klein, zijn zuinig met water en groeien traag. Op zoek naar een ideale soort? Denk aan de Peperomia Watermelon, Caperata of Rotundifolia.

Deel je kleine plantjes via #tinyplanttuesday #famiflora #gruun

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Geef jouw kamerplanten de beste behandeling

Een spabehandeling voor je planten? Soms is het tijd om je groene vrienden eens goed in de watten te leggen. Met deze gids voor super-de-luxe plantenverzorging ga je meteen aan de slag. Plantenvoeding, sproeiers en plantendouches kennen voortaan geen geheimen meer voor jou.

Lees meer...
tuinplanten
Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuintips
Planten verzorgen tijdens je vakantie: zo doe je dat!

De zomer is een tijd van ontspanning en genieten van een welverdiende vakantie. Maar terwijl jij van je vrije dagen geniet, hebben je planten thuis nog steeds de nodige zorg nodig. Geen zorgen, we hebben de beste tips verzameld om ervoor te zorgen dat jouw tuin- en kamerplanten gezond blijven tijdens jouw afwezigheid.

Lees meer...
tuintips
Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...