Aardbeien planten in augustus

Aardbeien planten in augustus

Men zegt wel eens dat je aardbeien beter al plant in augustus. Maar waarom dan wel in augustus en niet in het voorjaar? Lees hieronder verder, wij leggen je het graag even uit.

 

Koude periode

Aardbeien hebben een koude periode nodig. Aardbeien die te weinig koude gehad hebben, blijven in het voorjaar immers kort. Daardoor blijft ook de lengte van de bloementrossen (die uiteindelijk vruchten worden) relatief beperkt. Door aardbeien een koude periode te gunnen, kunnen de planten voldoende uitgroeien, worden de bladstelen langer, kunnen ze meer bloemen dragen en zal de kwaliteit van de vruchten beter zijn.

 

Tijd om in te wortelen

Door nieuwe aardbeienplantjes te planten in augustus, zorg je ervoor dat de planten tijd genoeg krijgen om stevige wortels aan te maken en zich in de grond vast te nestelen. Dat proces gaat van start in augustus en gaat door tot de eerste vorstperiode. Wanneer na die vorstperiode de lente start, kunnen de plantjes sneller en sterker groeien omdat de wortels in de maanden voordien al goed konden worden gevormd.

 

Sterke wortels

Als aardbeiplanten volop in blad staan en beladen zijn met vruchten, breken ook al mooie zomerse periodes aan. De plant heeft op dat moment veel water nodig. Enkel met een sterk ontwikkeld, heel goed werkend wortelgestel kunnen de plantjes de grote hoeveelheid water opnemen.

 

In ons tuincentrum in Moeskroen vind je momenteel heel wat kwalitatieve aardbeienplanten die je meteen in volle grond kunt planten. Aardbeien houden van een humusrijke en vruchtbare grond op een windstille plek.

 

Wens je nog meer info te verkrijgen over aardbeienplanten en hoe of wanneer je je aardbeien moet planten? Onze medewerkers van de moestuinafdeling helpen je graag verder.

 

  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hoe doe je de juiste plant cadeau?

Op zoek naar een geslaagd geschenk? Een plant cadeau doen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Met deze tips geef jij de ideale kamerplant aan de juiste persoon!

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
kerst
DIY: zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...