Aardbeien planten in augustus

Aardbeien planten in augustus

Men zegt wel eens dat je aardbeien beter al plant in augustus. Maar waarom dan wel in augustus en niet in het voorjaar? Lees hieronder verder, wij leggen je het graag even uit.

 

Koude periode

Aardbeien hebben een koude periode nodig. Aardbeien die te weinig koude gehad hebben, blijven in het voorjaar immers kort. Daardoor blijft ook de lengte van de bloementrossen (die uiteindelijk vruchten worden) relatief beperkt. Door aardbeien een koude periode te gunnen, kunnen de planten voldoende uitgroeien, worden de bladstelen langer, kunnen ze meer bloemen dragen en zal de kwaliteit van de vruchten beter zijn.

 

Tijd om in te wortelen

Door nieuwe aardbeienplantjes te planten in augustus, zorg je ervoor dat de planten tijd genoeg krijgen om stevige wortels aan te maken en zich in de grond vast te nestelen. Dat proces gaat van start in augustus en gaat door tot de eerste vorstperiode. Wanneer na die vorstperiode de lente start, kunnen de plantjes sneller en sterker groeien omdat de wortels in de maanden voordien al goed konden worden gevormd.

 

Sterke wortels

Als aardbeiplanten volop in blad staan en beladen zijn met vruchten, breken ook al mooie zomerse periodes aan. De plant heeft op dat moment veel water nodig. Enkel met een sterk ontwikkeld, heel goed werkend wortelgestel kunnen de plantjes de grote hoeveelheid water opnemen.

 

In ons tuincentrum in Moeskroen vind je momenteel heel wat kwalitatieve aardbeienplanten die je meteen in volle grond kunt planten. Aardbeien houden van een humusrijke en vruchtbare grond op een windstille plek.

 

Wens je nog meer info te verkrijgen over aardbeienplanten en hoe of wanneer je je aardbeien moet planten? Onze medewerkers van de moestuinafdeling helpen je graag verder.

 

  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
tuinplanten
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...