Aardbeien planten in augustus

Aardbeien planten in augustus

Men zegt wel eens dat je aardbeien beter al plant in augustus. Maar waarom dan wel in augustus en niet in het voorjaar? Lees hieronder verder, wij leggen je het graag even uit.

 

Koude periode

Aardbeien hebben een koude periode nodig. Aardbeien die te weinig koude gehad hebben, blijven in het voorjaar immers kort. Daardoor blijft ook de lengte van de bloementrossen (die uiteindelijk vruchten worden) relatief beperkt. Door aardbeien een koude periode te gunnen, kunnen de planten voldoende uitgroeien, worden de bladstelen langer, kunnen ze meer bloemen dragen en zal de kwaliteit van de vruchten beter zijn.

 

Tijd om in te wortelen

Door nieuwe aardbeienplantjes te planten in augustus, zorg je ervoor dat de planten tijd genoeg krijgen om stevige wortels aan te maken en zich in de grond vast te nestelen. Dat proces gaat van start in augustus en gaat door tot de eerste vorstperiode. Wanneer na die vorstperiode de lente start, kunnen de plantjes sneller en sterker groeien omdat de wortels in de maanden voordien al goed konden worden gevormd.

 

Sterke wortels

Als aardbeiplanten volop in blad staan en beladen zijn met vruchten, breken ook al mooie zomerse periodes aan. De plant heeft op dat moment veel water nodig. Enkel met een sterk ontwikkeld, heel goed werkend wortelgestel kunnen de plantjes de grote hoeveelheid water opnemen.

 

In ons tuincentrum in Moeskroen vind je momenteel heel wat kwalitatieve aardbeienplanten die je meteen in volle grond kunt planten. Aardbeien houden van een humusrijke en vruchtbare grond op een windstille plek.

 

Wens je nog meer info te verkrijgen over aardbeienplanten en hoe of wanneer je je aardbeien moet planten? Onze medewerkers van de moestuinafdeling helpen je graag verder.

 

  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...