Hou jij ook van buiten koken & eten?

Hou jij ook van buiten koken & eten?

Niet is toch leuker dan samen met het gezin of vrienden te genieten van een overheerlijk stukje vlees, vis of groentjes bereid op de barbecue. Zomer of winter, buiten koken is altijd leuk. Maar welke barbecue kies je nu best?

We zetten de voor- en nadelen van elk type BBQ op een rijtje zodat je een weloverwogen keuze kan maken!


GAS

Haal jij de barbecue meteen boven bij de eerste zonnestralen? Dan staat er binnen een mum van tijd een geroosterde maaltijd op tafel met een BBQ op gas.

✔️ Minder rook dan houtskool

✔️ Warmt sneller op dan houtskool

✔️ Temperatuur kan nauwkeurig ingesteld worden

❌ Gasfles neemt ruimte in

❌ Regelmatig gasfles vervangen


ELEKTRISCH

Woon jij in een appartement, en heb je enkel een balkon of terras ter beschikking? Dan is een compacte elektrische BBQ ideaal voor jou! Zo hoef je niet te vrezen voor rondspringende vuurspetters.

✔️ Geen last van rook

✔️ Makkelijk & snel in gebruik

❌ Vaak kleine modellen

❌ Stopcontact nodig



HOUTSKOOL OF BRIKETTEN

Ben je de koning van de BBQ en hou je van lang tafelen? Dan is de klassieke houtskool barbecue perfect voor jou!
Een 'vuurtje stoken' zorgt altijd voor veel gezelligheid, en wat is er leuker dan op een zomeravond nog even opwarmen aan de smeulende barbecue met een geroosterde marshmallow?

✔️ Hoge temperatuur om te grillen

✔️ Authentieke BBQ-smaak

✔️ Hoge gezelligheidsfactor

❌ Opwarmen duurt langer

❌ Meer rookontwikkeling

❌ Minder nauwkeurige temperatuur


Enkele tips voor een schone BBQ!

>> Goed invetten
Vet het rooster in met olie voor het grillen. Zo vermijd je dat er etensresten blijven kleven. Dat bespaart je heel wat schrobwerk!

>> Gebruik een aluminium opvangbakje
Deze methode is zeer geschikt voor een houtskoolbarbecue. Plaats een aluminium bakje op het houtskoolrooster en grill daarboven jouw gerecht op het grillrooster. De sappen en vetten die vrijkomen tijdens het grillen zullen dan in het bakje vallen en niet op jouw barbecue.

>> Warm reinigen
Reinig de houtskool- en gasbarbecue terwijl het rooster nog warm is. Van zodra het rooster afkoelt, beginnen ook de etensresten aan te koeken.

>> Grondig schrobben
Gebruik nooit een staalborstel om het rooster te reinigen want deze is te hard en beschadigt het oppervlak. Ideaal is een roestvrij stalen schoonmaakborstel.

De grootste & voordeligste barbecue-afdeling van België

Bij Famiflora, dé tuingigant uit Moeskroen, vind je een heel ruim assortiment barbecues onder 1 dak, met de grote merken zoals Weber, Boretti, Barbecook, Fervor en Cross bbq.
Daarnaast is er ook ons eigen huismerk ‘Famiflora BBQ-Grill’ met kwalitatieve barbecues aan een zacht prijsje.
Dankzij onze grote voorraden hebben wij altijd een exemplaar voor jou klaar staan, en bovendien zijn onze barbecues een heel stuk goedkoper dan andere winkels en zelfs voordeliger dan op internet!

Ga voor de échte smaak

Naast barbecues vind je ook alle mogelijke accessoires voor het bereiden van een geslaagd barbecuefeestje. Naast handschoenen, schorten, vleestangen en -spiezen, vind je in onze barbecueafdeling ook diverse kruiden en marinades. Ontdek zeker ook ons uitgebreid gamma rookmot en rookschilfers gemaakt uit beukenhout of hout van gebruikte whiskyvaten of rode wijn-vaten die een ongeëvenaarde smaak zullen geven aan je bereiding. De buren zullen gegarandeerd aan de haag staan watertanden.

Een echte sfeermaker

De barbecue verdient een vaste plek in de tuin of op terras, liefst niet te ver uit de buurt van lekkere kruiden zoals basilicum, peterselie en bieslook. Voorzie ook mooie tuinmeubelen, met daarnaast een vuurschaal waarop je straks lekkere marshmallows kan verwarmen, genietend van een lekker glaasje wijn. Ook hiervoor kun je terecht bij Famiflora.

Meer heb je toch niet nodig om thuis gezellig te genieten van de mooie lange zomeravonden?

Zin om naar Famiflora te komen?

Famiflora in Moeskroen is alle dagen open en is gemakkelijk te bereiken, op een boogscheut van de autosnelweg E403 Kortrijk-Doornik

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...