Haal de seventies in je interieur!

Haal de seventies in je interieur!

Opvallende prints, gedurfde kleuren...ben jij ook helemaal fan van retro? Hippe meubels, leuke spulletjes en...kamerplanten! Hoe groter, hoe liever. Tijd om te kijken naar de leukste retroplanten uit die periode. Haal de seventies in je interieur!

Retro wonen tussen de planten

Je kan er tegenwoordig niet naast kijken op social media: een jaren 70 interieur is hip! Opvallende kleuren die afwisselen met donker hout, geometrische patronen en bloemenprints. Decoratieve spiegels, ronde hoeken en rotan bankjes maken het plaatje compleet. Maar wat zeker niet mag ontbreken: grote planten!

Denk daarbij niet alleen aan plantenpotten die je op de grond zet. Het botanisch gevoel in huis roep je ook op met hangplanten (die vrolijk naar beneden dwarrelen vanaf je trap of boekenkast), macraméhangers of een hele verzameling cactussen op de vensterbank. En of het nu op je tapijt, muur of bloempot is: grafische patronen en florale prints zijn onmisbaar in de retrolook.

Deze kamerplanten doen je wegdromen met hun retrolook

Go big, als je de retrolook in huis wilt. Kies een aantal grote planten die je een prominente plek in je kamer geeft. Groen gaat goed samen met de typische oranje/bruine tinten en met kleuren die meteen in het oog springen. Dit zijn onze aanraders:

Monstera deliciosa, aka de bekende gatenplant, is topfavoriet tussen de retroplanten. Hij is vintage vibe en exotische look in één. Zet hem op een lichte plek uit de directe zon en met een beetje goede zorg krijg je supermooie, diep ingesneden bladeren.

Graslelie. Dit sympathieke plantje vind je ook onder de naam Chlorophytum comosum of sprietenplant. Groeit snel en maakt uitlopers (kleine plantjes) aan. Laat ze gerust aan de plant zitten: in een hangmand ziet het effect er indrukwekkend uit.

Ficus elastica is een prima keuze als je meteen een grote plant wilt. Ideaal om een hoek mee op te vullen of om op je vensterbank tegen inkijk te zetten. Je vindt de rubberplant zowel in volledig groene als in bonte vorm, dus de keuze is aan jou.

Hangplanten Macramé hoort erbij in je seventies interieur en met macramé plantenhangers combineer je meteen het beste van twee werelden. Staan mooi in een macramé hanger: Epipremnum of Scindapsus, Tradescantia, erwtenplantjes, Hoya en cactussen als Epiphyllum anguliger of Rhipsalis.

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) Vintage vibes!

Anthurium Clarinervium is niet de makkelijkste plant, maar meer dan de moeite waard om in huis te halen. Wat een schoonheid. De plant verdraagt geen te droge lucht, dus loop er regelmatig met je plantenspuit even langs.

Klaar om jouw favoriete retroplanten uit te kiezen? Kom en ontdek ons uitgebreid aanbod kamerplanten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...
moestuin
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...