Haal de seventies in je interieur!

Haal de seventies in je interieur!

Opvallende prints, gedurfde kleuren...ben jij ook helemaal fan van retro? Hippe meubels, leuke spulletjes en...kamerplanten! Hoe groter, hoe liever. Tijd om te kijken naar de leukste retroplanten uit die periode. Haal de seventies in je interieur!

Retro wonen tussen de planten

Je kan er tegenwoordig niet naast kijken op social media: een jaren 70 interieur is hip! Opvallende kleuren die afwisselen met donker hout, geometrische patronen en bloemenprints. Decoratieve spiegels, ronde hoeken en rotan bankjes maken het plaatje compleet. Maar wat zeker niet mag ontbreken: grote planten!

Denk daarbij niet alleen aan plantenpotten die je op de grond zet. Het botanisch gevoel in huis roep je ook op met hangplanten (die vrolijk naar beneden dwarrelen vanaf je trap of boekenkast), macraméhangers of een hele verzameling cactussen op de vensterbank. En of het nu op je tapijt, muur of bloempot is: grafische patronen en florale prints zijn onmisbaar in de retrolook.

Deze kamerplanten doen je wegdromen met hun retrolook

Go big, als je de retrolook in huis wilt. Kies een aantal grote planten die je een prominente plek in je kamer geeft. Groen gaat goed samen met de typische oranje/bruine tinten en met kleuren die meteen in het oog springen. Dit zijn onze aanraders:

Monstera deliciosa, aka de bekende gatenplant, is topfavoriet tussen de retroplanten. Hij is vintage vibe en exotische look in één. Zet hem op een lichte plek uit de directe zon en met een beetje goede zorg krijg je supermooie, diep ingesneden bladeren.

Graslelie. Dit sympathieke plantje vind je ook onder de naam Chlorophytum comosum of sprietenplant. Groeit snel en maakt uitlopers (kleine plantjes) aan. Laat ze gerust aan de plant zitten: in een hangmand ziet het effect er indrukwekkend uit.

Ficus elastica is een prima keuze als je meteen een grote plant wilt. Ideaal om een hoek mee op te vullen of om op je vensterbank tegen inkijk te zetten. Je vindt de rubberplant zowel in volledig groene als in bonte vorm, dus de keuze is aan jou.

Hangplanten Macramé hoort erbij in je seventies interieur en met macramé plantenhangers combineer je meteen het beste van twee werelden. Staan mooi in een macramé hanger: Epipremnum of Scindapsus, Tradescantia, erwtenplantjes, Hoya en cactussen als Epiphyllum anguliger of Rhipsalis.

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) Vintage vibes!

Anthurium Clarinervium is niet de makkelijkste plant, maar meer dan de moeite waard om in huis te halen. Wat een schoonheid. De plant verdraagt geen te droge lucht, dus loop er regelmatig met je plantenspuit even langs.

Klaar om jouw favoriete retroplanten uit te kiezen? Kom en ontdek ons uitgebreid aanbod kamerplanten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
tuinplanten
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
tuintips
Vijveronderhoud: dit zijn de do's & dont's!

De lente is in volle bloei en dit betekent dat het tijd is om je vijver eens goed onder handen te nemen. Bij Famiflora, dé plek in Moeskroen en de Panne voor alles omtrent jouw tuin, staan we klaar om je te helpen bij al je vijverbehoeften.

Lees meer...