Haal de seventies in je interieur!

Haal de seventies in je interieur!

Opvallende prints, gedurfde kleuren...ben jij ook helemaal fan van retro? Hippe meubels, leuke spulletjes en...kamerplanten! Hoe groter, hoe liever. Tijd om te kijken naar de leukste retroplanten uit die periode. Haal de seventies in je interieur!

Retro wonen tussen de planten

Je kan er tegenwoordig niet naast kijken op social media: een jaren 70 interieur is hip! Opvallende kleuren die afwisselen met donker hout, geometrische patronen en bloemenprints. Decoratieve spiegels, ronde hoeken en rotan bankjes maken het plaatje compleet. Maar wat zeker niet mag ontbreken: grote planten!

Denk daarbij niet alleen aan plantenpotten die je op de grond zet. Het botanisch gevoel in huis roep je ook op met hangplanten (die vrolijk naar beneden dwarrelen vanaf je trap of boekenkast), macraméhangers of een hele verzameling cactussen op de vensterbank. En of het nu op je tapijt, muur of bloempot is: grafische patronen en florale prints zijn onmisbaar in de retrolook.

Deze kamerplanten doen je wegdromen met hun retrolook

Go big, als je de retrolook in huis wilt. Kies een aantal grote planten die je een prominente plek in je kamer geeft. Groen gaat goed samen met de typische oranje/bruine tinten en met kleuren die meteen in het oog springen. Dit zijn onze aanraders:

Monstera deliciosa, aka de bekende gatenplant, is topfavoriet tussen de retroplanten. Hij is vintage vibe en exotische look in één. Zet hem op een lichte plek uit de directe zon en met een beetje goede zorg krijg je supermooie, diep ingesneden bladeren.

Graslelie. Dit sympathieke plantje vind je ook onder de naam Chlorophytum comosum of sprietenplant. Groeit snel en maakt uitlopers (kleine plantjes) aan. Laat ze gerust aan de plant zitten: in een hangmand ziet het effect er indrukwekkend uit.

Ficus elastica is een prima keuze als je meteen een grote plant wilt. Ideaal om een hoek mee op te vullen of om op je vensterbank tegen inkijk te zetten. Je vindt de rubberplant zowel in volledig groene als in bonte vorm, dus de keuze is aan jou.

Hangplanten Macramé hoort erbij in je seventies interieur en met macramé plantenhangers combineer je meteen het beste van twee werelden. Staan mooi in een macramé hanger: Epipremnum of Scindapsus, Tradescantia, erwtenplantjes, Hoya en cactussen als Epiphyllum anguliger of Rhipsalis.

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) Vintage vibes!

Anthurium Clarinervium is niet de makkelijkste plant, maar meer dan de moeite waard om in huis te halen. Wat een schoonheid. De plant verdraagt geen te droge lucht, dus loop er regelmatig met je plantenspuit even langs.

Klaar om jouw favoriete retroplanten uit te kiezen? Kom en ontdek ons uitgebreid aanbod kamerplanten.

Bron: Saskia van Gruun

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gouden plantcombinatie: klimroos en clematis

O, wat zijn ze mooi samen! Een klimroos en een clematis. Een gouden combinatie in elke tuin. Niet alleen omdat deze klimplanten de meest schitterende bloemen in allerlei soorten, maten en kleuren krijgen, waar elke romantische ziel voor zal bezwijken.

Lees meer...
Haal het voorjaar in huis met een nieuwe kamerplant

Een nieuwe lente, een nieuw geluid... Plus nieuwe trends voor binnen en buiten. Het is tot nu toe helaas nog niet echt stralend voorjaarsweer, dus laten we ons interieur eens een trendy opfrisser geven.

Lees meer...
Slakkenbestrijding 2.0

Heerlijk, al dat frisse groen dat nu weer in de tuin en in potten op terras en balkon opkomt! Helaas vinden slakken dat ook. Letterlijk! Hoe bescherm je je mooie tuin- en potplanten nu tegen die slijmerige naaktslakken en huisjesslakken?

Lees meer...
Begin een moestuin(tje)

Als je dat niet al gedaan hebt. Zelf kruiden en groenten – en eventueel ook fruit, zoals aardbeien – kweken is zó leuk en heeft zó veel voordelen!

Lees meer...