'Positive vibes' voor in je thuiskantoor

'Positive vibes' voor in je thuiskantoor

Nu we met z’n allen meer thuiswerken, is het nog nooit zo belangrijk geweest om een fijne werkplek te creëeren. Een omgeving waar je niet alleen tot rust komt, maar waar je ook elke werkdag met plezier beleeft.
Een tip om moeiteloos een positieve sfeer binnen te brengen: haal planten in huis

Tijd om je werkplek op te vrolijken met groen

Een saaie werkplek is eigenlijk best zonde. Je spendeert heel wat tijd in je thuiskantoor dus het is belangrijk dat je je er goed voelt. De meeste plantenliefhebbers voelen zich blijer en energieker als ze omringd zijn door groen. De nabijheid van planten is goed voor je gezondheid: kamerplanten filteren bepaalde schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor meer zuurstof in huis. Studies tonen ook aan dat planten op de (thuis)werkvloer ervoor zorgen dat je productiever bent en meer geconcentreerd kunt werken.

Kamerplanten voor je home office

Eigenlijk kan je zowat alle kamerplanten neerzetten in je thuiskantoor. Het leukste zijn planten die iets sneller groeien, zo zie je elke dag wel een verandering. Kies planten in functie van hoe jouw werkplek eruitziet.

In een apart bureau heb je ruimte genoeg voor enkele grote planten.

Heb je een klein bureau of werk je aan de keukentafel? Ga dan voor kleine planten met verschillende texturen en blaadjes die je in leuke potjes op je bureau neerzet.

Zet planten bovenop je boekenkast en werk in de hoogte door planten in hangmanden te huis te halen. Je zult versteld staan van het verschil dat een beetje groen maakt.

Grote planten voor grootse ideeën

Ruimte genoeg? Met deze grote planten geniet je meteen van effect:

 • Areca palm en Kentia palm (Dypsis lutescens of Howea fosteriana)
 • Paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae)
 • Vingersboom (Schefflera arboricola)
 • Alocasia
 • Gatenplant (Monstera deliciosa)

Fascinerend blad als wondermiddel

Sommige taken zijn minder vervelend als je deze planten in de buurt hebt.

 • Calathea
 • Dieffenbachia
 • Aglaonema
 • Ficus elastica
 • Begonia maculata en Begonia masoniana

Je eigen verzameling miniplantjes

Met miniplantjes heb je in no time een hele collectie om op je bureau neer te zetten. Neem een oneven aantal (dat staat mooier) en kies meteen bijhorende minipotjes!

 • mini Peperomia
 • mini Pilea depressa
 • mini mozaïekplantje (Fittonia)
 • mini graslelie (Chlorophytum)
 • mini Vrouwentong (Sansevieria)

Ook als je denkt dat je geen groene vingers hebt, is het meer dan de moeite waard om te beginnen met kamerplanten. Je zal merken dat je ogen tijdens lange vergaderingen afdwalen naar je groene aanwinsten, en voor je het weet kan je niet meer zonder :)

In onze grote kamerplantenafdeling vind je de mooiste planten voor je thuiskantoor . Onze medewerkers helpen je graag met alle info voor jouw kamerplanten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...
tuintips
Onkruid verwijderen: tips voor een lenteproof tuin

Bij Famiflora houden we van groen, maar houden we onkruid liever buiten de deur. Maar hoe voorkom en bestrijd je dit groene monster? Wij vertellen het je graag!

Lees meer...