Weg kerstboom, dag kamerplant

Weg kerstboom, dag kamerplant

Weg kerstboom, dag kamerplant!
Eens je kerstboom de deur uit is, heb je plaats om nieuw en natuurlijk groen naar binnen te halen. Wil je één grote kamerplant die het hele jaar de show steelt? Deze blikvangers vullen meteen je hal, woonkamer of studio op.

1. Alocasia

Dé kamerplant van 2021 wordt ongetwijfeld Alocasia. Na de hippe Monstera deliciosa (gatenplant) is de Alocasia nu al ontzettend populair op Instagram. En dat dankzij z’n supergrote bladeren en opvallend formaat. Alocasia cucullata en Alocasia macrorrhiza maken gigantische bladeren, terwijl Alocasia zebrina een iets kleiner formaat goedmaakt met zebra-gestreepte stengels. Nog eentje om naar uit te kijken is Alocasia Polly: een speciale variant waarbij je witte bladnerven op de bijna zwarte bladeren ziet. Het is niet de meest makkelijke plant in huis, maar ongetwijfeld wel de mooiste.

2. Euphorbia ingens

Eigenlijk is dit geen echte cactus, maar zo ziet hij er wel uit! Deze stoere en stekelige plant valt op en staat eigenlijk goed in elk interieur. Plant in een terracotta pot voor een supermooi resultaat. Je hebt er verder weinig omkijken naar, want deze Euphorbia ingens of ‘cowboycactus’ hoeft maar af en toe water.

3. Dracaena

Deze uit Afrika afkomstige plant bestaat in heel wat vormen en maten. Je herkent ze aan de typische streep die over het hele blad loopt. Ook voor wie (nog) geen groene vingers heeft is dit een echte aanrader, het is een makkelijke kamerplant die weinig eisen stelt. Van de hoge Dracaena marginata op stam tot de Dracaena burley ‘Lemon lime’: deze tropische blikvanger zorgt voor een stukje onmisbare natuur in elk huis!

4. Strelitzia

Geen plant die zo’n statement maakt als de Strelitzia of paradijsvogelplant. Zijn naam is toepasselijk, want hij krijgt de meest prachtige bloemen die wat weg hebben van de zeldzame paradijsvogel. Al is z’n weelderige groen alleen al meer dan de moeite waard. Binnenshuis wordt je Strelitzia tot wel 2 meter hoog. Strelitzia reginae krijgt de typische oranje bloemen met een tikje paars, terwijl Strelitzia nicolai een witte bloem krijgt. Waarvoor je ook kiest, dit is een exotische kamerplant waar je jarenlang van gaat genieten.

5. Yucca

Yucca is een prachtige kamerplant met uitgesproken, symmetrische lijnen, waarvan de stekelige bladeren vanaf de basis uitstralen. Een prachtige weergave van het architectonische vermogen van de natuur. De yucca oogt mooi als solitaire plant in bvb de inkomhal maar zorgt ook voor een mooi contrast in combinatie met meer gematigde soorten kamerplanten.

6. Beaucarnea

Fantastisch om naar te kijken, makkelijk te onderhouden en stoer als laarzen, Beaucarnea vraagt niet veel, maar geeft wel veel terug.
De Beaucarnea lijkt meer een kleine boom. Zijn ruwe stam ontspringt aan een zware basis en wordt bekroond met een vrolijke wirwar van gekrulde lintachtige bladeren die uit een rozet groeien.
Deze kamerplant wordt ook wel Olifantenpoot genoemd en valt niet alleen op door zijn statige silhouet, maar ook door zijn onverstoorbaarheid. Hij groeit langzaam maar gestaag en kan tegen een stootje. Vergeten om hem af en toe water te geven kan geen kwaad. De plant slaat water op in zijn basis en stam om droge periodes te overleven. Ideaal voor de beginnende groene vingers dus.

Eyecatcher

Een grote kamerplant is een geweldige manier om je kamer net iets extra te geven. Je haalt de natuur naar binnen met een supermooie eyecatcher! Vergeet geen sierpot of mand die een maatje groter is dan de plant, zodat je ‘m dit voorjaar kan verpotten zodra hij aan het groeien slaat. Onze medewerkers in onze kamerplantenafdeling helpen je graag bij het kiezen van de juiste plant.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...