De mooiste winterbloeier: Helleborus niger

De mooiste winterbloeier: Helleborus niger

De mooiste winterbloeier: Helleborus niger
Onze typische herfst en winter zijn grauw en miezerig. Om wat kleur in de tuin of op het terras te brengen, hoef je echter niet te wachten tot de lente aanbreekt. 
Zo bloeit de Helleborus niger tijdens een zachte winter al volop in december en januari. En we vertellen je alvast dat het een echte winterparel is!

BLOEMENWEELDE

De Helleborus niger wordt dan ook wel de kerstroos genoemd (verwar deze niet met de traditionele rode kerstster of Euphorbia pulcherrima). Het kleurenpallet van de Helleborus niger verandert doorheen de bloeiperiode. Zo start je met witte bloemen die later naar een zachtroze & groene kleur transformeren. Mag er voor jou toch wat meer kleur zijn? Dan zijn er ook varianten met een diepe wijnrode kleur. Prachtig tijdens de wintermaanden. De Helleborus is ook niet gierig met haar bloemen want ze opent de ene knop na de andere. Zo geniet je van een echte bloemenweelde.


BESTAND TEGEN WINTERKOU

Mocht het toch kouder worden, dan heb je naar deze planten bijna geen omkijken. Bij lichte vorst gaan ze het vocht opslaan in hun wortels en bladeren. Hierdoor laten de bloemen zich slap naar beneden hangen, waardoor het lijkt alsof ze niet meer te redden zijn. Niets is minder waar want zodra de koude uit het land is, komen de bloemen opnieuw tot leven. Bij Helleborussen die in een pot staan, kan je tijdens het vriesweer wel wat noppenfolie of jute zakken rond de pot wikkelen om deze te beschermen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Planten verzorgen tijdens je vakantie: zo doe je dat!

De zomer is een tijd van ontspanning en genieten van een welverdiende vakantie. Maar terwijl jij van je vrije dagen geniet, hebben je planten thuis nog steeds de nodige zorg nodig. Geen zorgen, we hebben de beste tips verzameld om ervoor te zorgen dat jouw tuin- en kamerplanten gezond blijven tijdens jouw afwezigheid.

Lees meer...
tuintips
Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Wuivende palmen bij je thuis

Met hun gevederde bladeren geven palmen een tropisch tintje aan elke ruimte in huis. Er eentje kiezen kan best moeilijk zijn, ze zien er allemaal leuk uit! We maken je wegwijs in de meest voorkomende palmsoorten, zoals de Kentiapalm, Goudpalm of Mexicaanse Dwergpalm. We tonen je waar welke palm het best gedijt en hoe je nog langer kan genieten van hun frisgroene bladeren.

Lees meer...
tuintips
Maak de tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...