De mooiste winterbloeier: Helleborus niger

De mooiste winterbloeier: Helleborus niger

De mooiste winterbloeier: Helleborus niger
Onze typische herfst en winter zijn grauw en miezerig. Om wat kleur in de tuin of op het terras te brengen, hoef je echter niet te wachten tot de lente aanbreekt. 
Zo bloeit de Helleborus niger tijdens een zachte winter al volop in december en januari. En we vertellen je alvast dat het een echte winterparel is!

BLOEMENWEELDE

De Helleborus niger wordt dan ook wel de kerstroos genoemd (verwar deze niet met de traditionele rode kerstster of Euphorbia pulcherrima). Het kleurenpallet van de Helleborus niger verandert doorheen de bloeiperiode. Zo start je met witte bloemen die later naar een zachtroze & groene kleur transformeren. Mag er voor jou toch wat meer kleur zijn? Dan zijn er ook varianten met een diepe wijnrode kleur. Prachtig tijdens de wintermaanden. De Helleborus is ook niet gierig met haar bloemen want ze opent de ene knop na de andere. Zo geniet je van een echte bloemenweelde.


BESTAND TEGEN WINTERKOU

Mocht het toch kouder worden, dan heb je naar deze planten bijna geen omkijken. Bij lichte vorst gaan ze het vocht opslaan in hun wortels en bladeren. Hierdoor laten de bloemen zich slap naar beneden hangen, waardoor het lijkt alsof ze niet meer te redden zijn. Niets is minder waar want zodra de koude uit het land is, komen de bloemen opnieuw tot leven. Bij Helleborussen die in een pot staan, kan je tijdens het vriesweer wel wat noppenfolie of jute zakken rond de pot wikkelen om deze te beschermen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Composteren kun je leren!

Wil je graag duurzaam bezig zijn, goed voor je planten zorgen én geld besparen? Begin dan met composteren!

Lees meer...
bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...