De mooiste winterbloeier: Helleborus niger

De mooiste winterbloeier: Helleborus niger

De mooiste winterbloeier: Helleborus niger
Onze typische herfst en winter zijn grauw en miezerig. Om wat kleur in de tuin of op het terras te brengen, hoef je echter niet te wachten tot de lente aanbreekt. 
Zo bloeit de Helleborus niger tijdens een zachte winter al volop in december en januari. En we vertellen je alvast dat het een echte winterparel is!

BLOEMENWEELDE

De Helleborus niger wordt dan ook wel de kerstroos genoemd (verwar deze niet met de traditionele rode kerstster of Euphorbia pulcherrima). Het kleurenpallet van de Helleborus niger verandert doorheen de bloeiperiode. Zo start je met witte bloemen die later naar een zachtroze & groene kleur transformeren. Mag er voor jou toch wat meer kleur zijn? Dan zijn er ook varianten met een diepe wijnrode kleur. Prachtig tijdens de wintermaanden. De Helleborus is ook niet gierig met haar bloemen want ze opent de ene knop na de andere. Zo geniet je van een echte bloemenweelde.


BESTAND TEGEN WINTERKOU

Mocht het toch kouder worden, dan heb je naar deze planten bijna geen omkijken. Bij lichte vorst gaan ze het vocht opslaan in hun wortels en bladeren. Hierdoor laten de bloemen zich slap naar beneden hangen, waardoor het lijkt alsof ze niet meer te redden zijn. Niets is minder waar want zodra de koude uit het land is, komen de bloemen opnieuw tot leven. Bij Helleborussen die in een pot staan, kan je tijdens het vriesweer wel wat noppenfolie of jute zakken rond de pot wikkelen om deze te beschermen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Groen in je slaapkamer en badkamer? Doen!

Voor elk 'stekje' is een plekje! Ontdek dus onze favoriete kamerplanten voor de slaapkamer en badkamer.

Lees meer...
tuinplanten
Eetbare liefde: groenten en kruiden om te kweken in februari

Februari mag dan wel een wintermaand zijn, maar in de wereld van tuinieren is het de perfecte tijd om plannen te smeden voor een liefdevolle en smakelijke oogst

Lees meer...
bloembollen
Tijd voor tulpen!

Tulpen zijn dé remedie tegen een winterdip. Je kunt er nu binnen én buiten van genieten. Bekijk onze tulpentips.

Lees meer...
tuinplanten
Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...