Het enige cadeau dat blijft groeien

Het enige cadeau dat blijft groeien

Cadeautjes geven is superleuk om te laten zien dat je om iemand geeft. Tijdens de feestdagen, voor een verjaardag, een housewarming of gewoon omdat je er zin in hebt : het nieuwe hippe cadeau is een kamerplant.

Een groen cadeau waar iedereen blij van wordt

Een kamerplant als cadeau geven heeft heel wat voordelen. Zo hoef je niet eindeloos in winkelstraten op zoek naar dat ene ideale cadeau. Je stapt binnen in je favoriete tuincentrum en wandelt naar buiten met een levend stukje groen. Planten bestaan bovendien in alle soorten, maten en kleuren. Een plant is origineel én veelzijdig. Je hoeft helemaal geen groene vingers te hebben om deze groene geschenkjes in leven te houden. Er zijn kamerplanten die houden van onregelmatig water krijgen en die goed bestand zijn tegen droogte. Net als onverwoestbare planten zoals de Sansevieria’s die zelfs heel wat verwaarlozing aankunnen.

Jouw plantencadeau is een spontaan geschenkje, maar voor wie weinig (of zelfs helemaal geen) planten in huis heeft, is het een stukje groen waar ze lang van kunnen genieten. Wie weet is het wel de start van een hele plantenverzameling. Een beetje natuur binnenshuis: dat willen we toch allemaal?

De juiste plant kiezen

Het is altijd leuk om een kamerplant te kiezen die helemaal bij iemand past. Ben je veel of weinig thuis? Loop je dagelijks al met de plantenspuit rond om je planten in de watten te leggen? Of bezit je enkel een cactus die in een donker hoekje staat te verkommeren? Deze kamerplantentypes en de soorten die je voor hen kan kopen, helpen je alvast op weg om goed te kiezen.

De kamerplanten dummies

Deze mensen houden van kamerplanten, ze weten het alleen nog niet. Hun vorige pogingen om wat groen in huis te halen waren onsuccesvol. Ergens hebben ze nog wat lege bloempotten staan. Het is dus aan jou om hen terug aan de kamerplanten te krijgen! Met deze low maintenance soorten zullen ze snel inzien dat iedereen planten kan houden.

 • Sansevieria (Vrouwentongen)
 • Zamioculcas zamiifolia
 • Spatiphyllum (lepelplant)
 • Chinees lantaarnplantje
 • Pannenkoekenplant

Tip! Help deze vrienden een handje door een plantenkaartje bij je cadeau te doen. Daarop schrijf je de naam van de plant en enkele simpele verzorgingstips. Bijvoorbeeld: 'Zamioculcas zamiifolia of kortweg Zamio. Geef om de 10 dagen water (enkel als de grond droog aanvoelt) en zet niet in de felle zon. Verder onderhoudsvrij!

Geen-tijd-voor-planten type

Hem/haar herken je aan een woonkamer zonder groen. Ze hebben weinig tijd om bezig te zijn met de bekommernissen van groene huisgenoten. Tijd om de groene liefde aan te wakkeren! Met deze no nonsense vetplanten geef je hen iets leuks voor het interieur waar ze weinig omzien naar hebben. Een perfecte match.

 • Crassula ovata (jadeplant)
 • Haworthia
 • Euphorbia trigona
 • Een paar minicactussen in een leuke pot

De bloemenliefhebber

Vriend of vriendin die houdt van bloemen in de kamer? Een bloeiende kamerplant is een fijn alternatief voor een bos bloemen en gaat een pak langer mee. Doe hen plezier met:

 • Anthurium
 • Orchidee
 • Paradijsvogelbloem
 • Kalanchoë
 • Bromelia of Vriesea

De urban jungle fans

In elk hoekje van hun huis staan grote en kleine planten te pronken. Ze zijn onafscheidelijk van hun gieter en plantenspuit waarmee ze rondlopen om hun huisgenoten te vertroetelen. Koudwatervrees om voor hen iets te kopen? Helemaal niet nodig! De kamerplantenfans vinden het bijzonder fijn als je hun groene passie beloont met een extra plantje. En daarbij maakt het helemaal niet uit welk.

Veel plezier bij het uitkiezen van je groene geschenkjes!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...
tuintips
Onkruid verwijderen: tips voor een lenteproof tuin

Bij Famiflora houden we van groen, maar houden we onkruid liever buiten de deur. Maar hoe voorkom en bestrijd je dit groene monster? Wij vertellen het je graag!

Lees meer...