Zwembad in de achtertuin voor jong en oud

Zwembad in de achtertuin voor jong en oud

Het zomerzonnetje breekt weer door, dus pak snel uw heerlijke loungestoel erbij om lekker te zonnen in uw achtertuin! Na een paar uur zonnebaden kunt u echter ook wel wat verkoeling gebruiken. Daarvoor hoeft u gelukkig de tuin niet uit: met een zwembad van Famiflora geniet u samen met uw kinderen onbeperkt van verfrissing en waterpret.

Wat kost een zwembad?

Een zwembad kopen klinkt als een leuk, maar kostbaar idee. Een opblaasbaar zwembad hoeft echter helemaal niet zo duur te zijn. De precieze prijs is geheel afhankelijk van de grootte en het model van uw bad:

  • een babyzwembad: baby’s houden van water, maar kunnen nog niet zwemmen. Daarom is een ondiep, kleurrijk zwembad de perfecte mogelijkheid om uw kleintje kennis te laten maken met de wondere waterwereld. Babybadjes zijn al verkrijgbaar vanaf €4,99;
  • een kinderzwembad: wanneer uw kind wat ouder wordt, volstaat een babybadje niet meer. Verras uw zoon of dochter met een prachtig Cars-zwembad of een heus zwemkasteel. De prijzen van kinderzwembaden liggen over het algemeen tussen de €14,99 en €39,99;
  • een familiezwembad: wilt u met het hele gezin waterpret beleven? Dan is een rechthoekig of rond opblaasbad iets voor u. Uiteraard zijn er veel verschillende, zowel simpele als geavanceerde, modellen in ons aanbod terug te vinden. Koop een eenvoudig model al voor €21,99. Een stevig opzetzwembad bestelt u vanaf ongeveer €200 à €300.

Waar zwembad kopen?

Zwembaden, ze zijn eigenlijk overal wel te koop: bij de bouwmarkt, huishoudwinkel en soms treft u ze zelfs aan bij de lokale supermarkt. Maar waar vindt u nou hoogwaardige zwembaden die lang meegaan en niet binnen de kortste keren stuk zijn? Famiflora in Moeskroen is u hierin graag van dienst. Als tuincentrum en buitenspecialist weten wij precies waar een zwembad aan moet voldoen om urenlang waterplezier te garanderen. Waar moet u op letten bij de aankoop van een opblaaszwembad?

  • bekijk hoeveel ruimte u hebt in uw tuin voor een zwembad;
  • bepaal wat het doel is van uw zwembad: een plek voor de kinderen om in te spelen of een plek om zelf even heerlijk tot rust te komen?;
  • bepaal hoeveel tijd u kwijt wil zijn aan onderhoud: een zwembad met pomp kan in dit opzicht veel tijd besparen, maar kost wel wat meer dan een gewoon bad;
  • ga na of het frame van het zwembad sterk genoeg is. Kleinere opblaasbadjes hebben meestal een eenvoudig, dun frame, wat voor baby’s en kinderen vaak ook niet zo’n probleem is. Wanneer u met het hele gezin waterpret wil beleven, is een opzetzwembad met sterk frame sterk aan te raden;
  • zorg ervoor dat u een zwembad kiest met stevig folie dat uit drie lagen bestaat: twee lagen PVC met daartussen een mat van polyester dat helpt om scheuren te voorkomen.

Een zwembad kopen doe je bij Famiflora in Moeskroen

Water verversen in een zwembad?

Hoe onderhoudt u een zwembad eigenlijk? Bij de wat grotere zwembaden wordt vaak een filter meegeleverd. Dit filter haalt afval, bacteriën en lichaamsvetten uit het water. Bovendien houdt een filter het water in beweging, waardoor bacteriën zich minder snel aan elkaar gaan hechten. Een andere manier om uw zwembad schoon te houden is door het water regelmatig te verversen. Doe dit dagelijks en maak het bad daarnaast schoon door chloortabletten of een pomp te gebruiken. Dek het water daarnaast zoveel mogelijk af wanneer u er geen gebruik van maakt, bijvoorbeeld door een zwembadhoes te gebruiken. Deze hoes voorkomt dat er bladeren en andere vuiligheden in het water terechtkomen.

Het voordeel van opzetzwembaden

Een opzetzwembad is snel op te zetten en daardoor ideaal voor een hete zomerdag. Vul allereerst de rand op met lucht met behulp van een voetpomp. Leg vervolgens de onderkant van het bad uit op een stabiele ondergrond en vul het zwembad met water. Een opzetzwembad is niet alleen makkelijker op te zetten, maar biedt ook een stuk meer luxe en stevigheid dan een gewoon opblaasbadje dankzij het stevige frame en het grote oppervlak. Speel onbezorgd een potje watervolleybal en geniet met het hele gezin van het verfrissende water! Hebt u vragen of bent u benieuwd naar ons gehele assortiment? Neem gerust contact met ons op, bezoek onze webshop of kom langs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Muggen verjagen: geniet ongestoord van je zomer!

De zomer is een tijd van genieten in de tuin, lange avonden buiten zitten en heerlijke barbecuefeestjes. Maar niets kan die momenten meer verstoren dan vervelende muggen. Gelukkig zijn er tal van natuurlijke en effectieve manieren om deze kleine plaaggeesten op afstand te houden.

Lees meer...
tuintips
Nu doen: neem zomerstekken

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Geef jouw kamerplanten de beste behandeling

Een spabehandeling voor je planten? Soms is het tijd om je groene vrienden eens goed in de watten te leggen. Met deze gids voor super-de-luxe plantenverzorging ga je meteen aan de slag. Plantenvoeding, sproeiers en plantendouches kennen voortaan geen geheimen meer voor jou.

Lees meer...
tuinplanten
Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...