Palmboom kopen

Palmboom kopen

De voordelen van een palmboom in uw tuin

Palmbomen hebben natuurlijk een groot voordeel doordat zij u doen laten denken aan een vakantie, maar palmbomen hebben u veel meer te bieden dan alleen een mediterrane sfeer! Om de voordelen voor u overzichtelijk te houden, hebben wij een lijstje opgesteld:

  • U zult geen bladeren hoeven opruimen in uw tuin; palmbomen laten namelijk geen bladeren vallen. Natuurlijk heeft een palmboom wel bladeren, maar in tegenstelling tot de meeste bomen laten palmbomen geen kleine bladeren vallen. Dit scheelt veel tijd wat u anders in bladeren harken had moeten steken!
  • Weinig onderhoud. Palmbomen zijn bestand tegen verschillende ziektes en eisen niet veel verzorging.
  • De keuze is reuze: je hebt diverse soorten palmbomen in andere kleuren, bloeivormen en patroon van de bladeren.
  • Palmbomen overleven in verschillende soorten klimaten. Door het grote aanbod palmbomen zijn er ook een aantal soorten die kunnen overleven in koudere landen, zo ook in België.

Hoe een palmboom onderhouden?

Een palmboom kopen in België doet u natuurlijk bij Famiflora. Ons grote tuincenter heeft verschillende soorten palmbomen in het assortiment die u direct mee naar huis kunt nemen. De palmbomen uit ons assortiment zijn van uitstekende kwaliteit en hebben weinig onderhoud nodig. Een palmboom verzorgen is ontzettend gemakkelijk. Deze bomen hebben namelijk niet veel water of voedsel nodig. Als een palmboom op een geschikte plaats staat, is deze al gelukkig en zal de palmboom mooi en gezond blijven. In ons assortiment zult u verschillende soorten palmbomen vinden die langdurige vorst niet overleven. Hier zijn gelukkig verschillende oplossingen voor verzinnen. Zo kunt u de palm bij langdurige vorst bijvoorbeeld inpakken met oude lakens. Maar wist u dat de Trachicarpus fortunei palm wel goed tegen de vrieskou kan? Deze palmboom is bestand tegen -20°c en is dus uitermate geschikt voor elke type weer. U vindt deze palmboom in ons tuincentrum, maar wees er snel bij want deze palmboom is razend populair! 

De beste plek voor een palmboom

Iedere tuin is anders en zo heeft iedere tuin in België op andere plekken zon. Een palmboom houdt van een droge, warme plek. Zo kunt u een palmboom perfect onder een paviljoen plaatsen. Niet alleen fijn voor de boom, maar u creëert ook meteen een gezellige sfeer. Vooral in de winter is het van belang dat de palmboom op een plek staat waar zon komt, zo kan de palmboom beter tegen de vorst. Voor meer tips over de beste standplaats voor een palmboom of advies over waar een palmboom het best in uw tuin kunt staan, komt u langs bij ons tuincenter in Moeskroen.

Advies of vragen over het kopen van een palmboom?

Een palmboom kopen is erg gemakkelijk bij Famiflora. Mocht u toch nog vragen hebben over ons assortiment of advies nodig hebben, dan kunt u gerust bij ons langskomen. Op de afdeling waar de palmbomen worden verkocht lopen verschillende medewerkers rond die u graag helpen. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Hopelijk zien wij u snel terug bij Famiflora!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...