Buxus

Tuinplanten te koop bij Tuincenter Famiflora te Moeskroen - België

Buxus

Natuurvolken zien Buxus als symbool voor het eeuwige leven. Buxus is een sterke groenblijvende plant en geschikt voor de meeste goed doorlatende gronden. Een buxus is een struik dat geschikt is als haag die veel bladeren heeft. 

Buxus planten

Heeft u een buxus struik gekocht en dient u deze nog te planten? Volg dan onderstaande adviezen van ons op en uw buxus is op de juiste manier geplant! 

  • Plant de buxus in het voorjaar.
  • Buxushaag: Zet 7 planten op een strekkende meter.
  • Buxusvorm: Neem voor een blok of cirkel van 35 x 35 vijf planten in het vierkant.

Bereid de grond voor het planten goed voor. Maak de aarde los en verbeter deze met compost of potgrond (en vermeng dit met de tuinaarde). Zet de buxus voor het planten een half uur in een emmer water, zodat ze zich goed vol kunnen zuigen. Haal de planten uit de pot en maak de wortels een beetje los. Plant de buxusplantjes op hoogte pot, vul de ruimte rondom de wortelkluit op en druk met de handen de aarde stevig aan. Is de aarde droog? Geef royaal water! Dit mag je overslaan als de grond nat is. Knip tot slot de uitschieters af, maar snoei de buxus in maart voor de eerste keer.

Verzorging buxus

Een buxus is een ideale struik die in iedere vorm gesnoeid kan worden. Zo kunt u uw buxus in elke gewenste vorm snoeien. Hierbij te denken aan:

  • bollen;
  • vierkante blokken;
  • soorten figuren;
  • en nog veel meer!

Voor een strakke en mooie buxus kunt u het beste in mei en september snoeien. De haag wordt op deze manier voller. Wilt u het liefst figuren snoeien in uw buxus? Dan kunt u het beste snoeien in de maanden maart tot en met augustus. Ga niet snoeien als het vriest of als het buiten te warm is en gebruik altijd het juiste snoeigereedschap

Buxus Kopen? Kom naar Tuincentrum Famiflora | Famiflora.be

Winterzorg

Hou de buxussen een beetje in de gaten, tijdens droge maanden hebben deze planten meer water nodig, ook ‘s winters. Na de winter is het tijd voor een portie (Buxus)mest, waardoor de haag gezond kan opgroeien.

Ontdek nog meer tuinplanten:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten