Hou je snijbloemen langer vers

Heb je net een prachtig bos bloemen in huis gehaald? Of misschien wel van iemand ontvangen? Met deze Fami-tips helpen we je om je boeket zo lang mogelijk vers te houden!

Kies voor een propere, glazen vaas

Glazen vazen zijn niet enkel mooi in ieder interieur, het zorgt er ook voor dat je boeket langer meegaat. Doordat het transparant is kan je makkelijk zien wanneer het vuil is. Een vuile vaas zorgt voor bacteriën, waardoor de snijbloemen minder lang mooi zullen blijven.

En het is natuurlijk ook mooier, omdat je het volledige boeket kan zien!

Maak achtergrond grijs

Knip de stelen diagonaal af

Knip onmiddellijk na aankoop de stelen van de bloemen 2cm schuin af. Dit zorgt voor een betere wateropname. Dit kan je doen met een snoeischaar of met een scherp snijmesje.

Propere takken

Maak de takken proper door de onderste bladeren te verwijderen. Zo voorkom je dat de onderste bladeren in contact komen met het water. Dit is belangrijk voor bacteriën te vermijden.

Maak achtergrond grijs

Water geven

Vul de vaas met lauw leidingswater. Zorg ervoor dat het water niet te koud of niet te warm is. Voeg een zakje Famiflora snijbloemenvoeding toe. Ververs het water om de 48 uur.

Waar houdt je boeket niet van?

Hou je boeket absoluut weg van direct zonlicht. Een klein beetje zonlicht zal uw boeket zeker niet kapot maken, maar veel zonlicht zorgt ervoor dat de bloemen uitdrogen. 

Probeer ook zoveel mogelijk tocht en wind te vermijden. Ook dat zorgt voor uitdroging. Hou je boeket dus weg van openstaande deuren of ramen.

Plaats je boeket ook zeker niet naast een fruitschaal. Fruit stoot bepaalde gassen uit waar snijbloemen niet tegen kunnen.