Kamerplant van de maand februari: Strelitzia

Een nieuwe maand, betekent een nieuwe kamerplant in de kijker! Deze maand bekronen wij De Strelitzia Nicolai als woonplant van de maand. Dankzij haar grote, diepgroene bladeren wordt ze soms ook wel eens de "Koningin der Kamerplanten" genoemd. Creër meteen jungle vibes in je interieur met deze exotische topper!

Wil je een echte eyecatcher in je interieur? Dan is de Strelitzia Nicolai écht iets voor jou, want ze groeit tot 3 à 4m!

Licht en standplaats

Hoe meer zonlicht, hoe liever! De Strelitiza Nicolai is een ecte zonneklopper en houdt van veel licht en warmte. Je kan de plant gerust aan een raam zetten aan de zuidkant, maar laat ze even wennen om verbranding van de bladeren te vermijden.

Water geven

De Strelitzia Nicolai heeft ongeveer 2x per week water nodig. Opgelet: geef de plant niet te veel water. Liever twee kleine scheutjes per week dan één grote. De grond mag nooit droog aanvoelen. Hou dit dus zo goed mogelijk in de gaten.

Maak achtergrond grijs

Wat is er mis met mijn Strelitzia?

Gele bladeren

Merk je dat de bladeren van jouw Scindapsus geel uitslaan? Dat is geen goed teken! Dit betekent dat de plant nood heeft aan nieuwe voeding. Bij Famiflora vind je voeding speciaal voor kamerplanten. Worden de bladeren eerder geel aan de binnenkant? Dan krijgt hij waarschijnlijk net iets te veel licht. Zet haar enkele dagen op een donkerder plekje.

Hangende, slappe bladeren

Merk je dat de bladeren van de Strelitzia beginnen te hangen? Dit wijst op een tekort van water. Voel even in de potgrond met je vinger of de grond niet te droog is. Opgelet! De Strelitzia houdt ook niet van te veel water. Zoek dus naar de juiste balans om jouw kamerplant water te geven.

Bruine bladeren

Als jouw Strelitzia bruine bladeren begint te krijgen, dan heeft hij waarschijnlijk te veel water gehad. Probeer een klein beetje minder water te geven.

Leuke weetjes over deze kamerplant

  • De plant is vernoemd naar de vrouw van de Engelse koning George III, Charlotte van Mecklenburg-Strelitz die veel van planten hield. De tweede naam reginae betekent 'van de koningin'
  • Strelitzia nicolai kan 10 m hoog worden en is daarmee de grootste soort uit het geslacht. De andere soorten worden meestal 2-6 m hoog.